«دنیای‌اقتصاد» در گفت‏‏‌وگو با کارشناس ارشد صنعت برق بررسی کرد

حذف خرده‏‏‌فروشان با بورس انرژی

وزارت نیرو که درگیر پرداخت مطالبات نیروگاه‌‌‌هاست، اخیرا طرحی را اجرایی کرده که تولیدکنندگان برق به جای انتظار طولانی‌مدت برای دریافت مطالبات‌‌‌شان، در کوتاه‌‌‌ترین زمان پول فروش برق‌شان را دریافت کنند؛ در واقع چرخه خرید برق از طریق بورس این‌گونه است که توانیر به طور مستقیم اعتبارات را در اختیار شرکت‌های توزیع قرار می‌دهد و این شرکت‌ها از نیروگاه‌‌‌ها برق خریداری می‌کنند تا از این پس مطالبات نیروگاه‌‌‌ها مانند گذشته روند صعودی با شیب تند نداشته باشد و دولت با برنامه‌‌‌ریزی همان مطالبات قبل نیروگاه‌‌‌ها را پرداخت کند.

دو شنبه 1404/02/01 08:52 دسته بندی: اخبار انرژی و نیرو کد خبر: 4892

ظاهر ماجرا تقریبا راضی‌‌‌کننده است؛ به‌‌‌ویژه اینکه هر کیلووات برق از ۸۷ تومان به بالای ۱۲۰ تومان رسیده است، اما این تمام ماجرا نیست و این روند بازنده‌‌‌هایی هم دارد که تا قبل از اجرای این طرح نقش غیرقابل انکاری در بازار برق بازی می‌‌‌کردند؛ صحبت از خرده‌‌‌فروش‌هاست که معتقدند حساس نبودن شرکت‌های توزیع به سود و زیان و بالا رفتن دستوری قیمت‌ها باعث شده تا عملا از صحنه خارج شوند؛ این طرح قربانیان دیگری هم دارد که به اعتقاد خرده‌‌‌فروشان همان صنایعی هستند که با وضعیت جدید و خرید برق از بورس نمی‌‌‌دانند که اجازه استفاده از برق خریداری‌شده در پیک تابستان را دارند یا خیر؟! فارغ از این، آیا تامین نقدینگی شرکت‌های توزیع بعد از پیک تابستان هم ادامه دارد؟ در پاییز و زمستان توانیر چه برنامه‌‌‌ای برای قیمت دستوری برق دارد؟

در همین خصوص کارشناس ارشد صنعت برق معتقد است: به دلیل اینکه شرکت‌های توزیع هیچ‌گونه حساسیتی به سود و زیان ندارند، امروز با حجم نقدینگی بالایی در بورس مواجهیم که بیش از ۹۹‌درصد خریداران آن را بخش دولتی بر اساس نرخ‌های تعیین شده تشکیل می‌دهد تا وزارت نیرو با یک تیر چند نشان را بزند؛ به این معنا که چون در گذشته نیروگاه‌‌‌های دولتی به خاطر ارگان‌‌‌های نظارتی و بازرسی امکان قراردادهای دوجانبه را نداشتند، هر کدام از نیروگاه‌‌‌ها سهمی ‌‌‌از کیک نقدینگی دریافت می‌‌‌کردند و برخلاف شرکت‌های بخش خصوصی، دولتی‌‌‌ها تشنه نقدینگی بودند، اما امروز عملا با اجرای این طرح تامین نقدینگی نیروگاه‌‌‌های دولتی افزایش یافت و سهم خصوصی‌‌‌ها کمتر شد. دومین مزیت برای توانیر این بود که قیمت تمام‌شده برق در سنوات گذشته تا ۱۸۰ تومان بر اساس نرخ‌های بازار تعیین می‌‌‌شد، اما امروز شرکت‌های توزیع، برق را ۳۵ تا ۴۰‌درصد ارزان‌تر از پارسال خریداری می‌کنند؛ در واقع با پولی که قرار بود مطالبات نیروگاه‌‌‌ها پرداخت شود، برق را ارزان‌‌‌تر از آنها می‌‌‌خرند.

به گفته قهاری در زمانی که تامین نقدینگی نیروگاه‌‌‌ها از محل مطالبات جوابگوی هزینه‌‌‌هایشان نبود، باید نقدینگی موردنیازشان را در خارج بازار و از طریق شرکت‌های خرده‌‌‌فروش انجام می‌‌‌دادند؛ بنابراین خودشان ترجیح می‌‌‌دادند برق را به صورت عمده به خرده‌‌‌فروش‌ها بدهند و خرده‌فروش برق را به صنایع بفروشد، اما ۲‌هزار میلیاردی که قبلا از محل مطالبات پرداخت می‌‌‌شد، از این به بعد تبدیل به درآمدهای جاری نیروگاه‌‌‌ها از طریق بورس شده؛ نکته جالب اینکه ما برق موردنیاز اردیبهشت ماه را ۸۶ تومان خریداری می‌‌‌کردیم، اما با ورود شرکت‌های توزیع به ۱۲۰ تومان رسید چرا که اصولا این شرکت‌ها نسبت به قیمت‌های بورس حساسیتی ندارند و ما هم قربانی این اقتصادی نبودن می‌‌‌شویم؛ ضمن اینکه مدیران توانیر برای شرکت‌های توزیع تعیین می‌کنند که برق را با چه قیمتی از بورس خریداری کنند. متن پیش‌رو ما‌حصل گفت‌‌‌وگوی «دنیای‌اقتصاد» با قهاری، مدیرعامل شرکت توسعه انرژی پاک و کارشناس ارشد صنعت برق در مورد خرید برق نیروگاه توسط شرکت‌های توزیع و تبعات این تصمیم برای صنعت برق است .

photo_2024-05-18_12-45-22 copy

اخیرا وزارت نیرو در حوزه بورس انرژی ‌برای شرکت‌های توزیع جهت خرید برق نقدینگی در نظر گرفته است. تا چه اندازه این طرح را موفق می‌‌‌دانید؟

قبل از هر چیز لازم می‌‌‌دانم به این نکته اشاره کنم که 49‌درصد سهام شرکت‌های توزیع تحت عنوان سهام ممتاز متعلق به توانیر است که علاوه بر تعیین مدیران، خط‌مشی شرکت‌های توزیع را تعریف می‌کند و 51‌درصد مربوط به بخش خصوصی است. تا قبل از این اتفاق قیمت‌های خرید برق شرکت‌های توزیع، بر اساس قیمت تمام‌شده بازار برق بود؛ ضمن اینکه قیمت‌های فروش به مشترکان بر اساس تعرفه‌‌‌هایی بود که وزارت نیرو برای بخش‌‌‌های مختلف خانگی، صنعتی، کشاورزی و... تعیین می‌‌‌کرد؛ بنابراین عملا شرکت‌های توزیع در خرید و فروش برق دخالتی نداشتند و علاوه بر بودجه سالانه، ماهانه بر اساس هزینه‌‌‌های جاری همچون حقوق و دستمزد پیمانکاران از توانیر بودجه می‌‌‌گرفتند؛ به این ترتیب که در گذشته حدود 2‌هزار میلیارد تومان توسط توانیر به مدیریت شبکه برق ایران پرداخت می‌‌‌شد و مدیریت شبکه هم هزینه جاری نیروگاه‌‌‌ها را به نسبت از محل بدهی‌‌‌هایی که به نیروگاه‌‌‌ها داشتند، پرداخت می‌‌‌کرد اما بر اساس تصمیمات و مصوبات مجلس و وزارت نیرو برای راه‌‌‌اندازی انرژی، همان بودجه‌‌‌ای که برای پرداخت مطالبات نیروگاه‌‌‌ها از طریق مدیریت شبکه می‌‌‌پرداختند، به شرکت‌های توزیع واگذار شد تا از این پس برق به طور مستقیم از بورس خریداری شود.

به دلیل اینکه شرکت‌های توزیع هیچ‌گونه حساسیتی به سود و زیان ندارند، امروز با حجم نقدینگی بالایی در بورس مواجهیم که بیش از 99‌درصد خریداران آن را بخش دولتی بر اساس نرخ‌های تعیین‌شده تشکیل می‌دهد تا وزارت نیرو با یک تیر چند نشان را بزند؛ به این معنا که چون نیروگاه‌‌‌های دولتی به خاطر ارگان‌‌‌های نظارتی و بازرسی امکان قراردادهای دوجانبه را نداشتند، هر کدام از نیروگاه‌‌‌ها سهمی ‌‌‌از کیک نقدینگی دریافت می‌‌‌کردند و برخلاف شرکت‌های بخش خصوصی، دولتی‌‌‌ها تشنه نقدینگی بودند، اما امروز عملا با اجرای این طرح تامین نقدینگی نیروگاه‌‌‌های دولتی افزایش یافت و سهم خصوصی‌‌‌ها کمتر شد. دومین مزیت برای توانیر این بود که قیمت تمام‌شده برق در سنوات گذشته تا 180 تومان بر اساس نرخ‌های بازار تعیین می‌‌‌شد، اما امروز شرکت‌های توزیع، برق را 35 تا 40‌درصد ارزان‌‌‌تر از پارسال خریداری می‌کنند؛ در واقع با پولی که قرار بود مطالبات نیروگاه‌‌‌ها به آنها پرداخت شود، برق را ارزان‌‌‌تر از آنها می‌‌‌خرند.

در چنین بازاری خرده‌فروش‌ها با چه چالش‌‌‌هایی مواجه می‌‌‌شوند و چه آینده‌‌‌ای برای خصوصی‌‌‌ها متصور هستید؟

از زمانی که مشترکان بالای 5 مگاوات ملزم به خرید برق از ‌سازوکاری خارج از تعرفه‌های برق شدند، خرده‌‌‌فروشی شکل گرفت؛ در حالی که مشترکان بالای 5 مگاوات عمدتا همان مشترکان برق منطقه‌‌‌ای روی ولتاژهای فوق توزیع و انتقال بودند خرده‌‌‌فروشان در شکل‌‌‌گیری این روند نقش جدی داشتند. چرا که با صرف وقت و هزینه نه‌تنها بازار‌یابی می‌‌‌کردند، بلکه با یک کار مهندسی و مارکتینگ خریداران را مجاب به خرید برق کردند و نهایتا امروز حدودا 90 پروانه خرده‌‌‌فروشی برق صادر شده که حدودا 15 شرکت خرده‌‌‌فروشی در این حوزه فعالیت جدی دارند.

در زمانی که تامین نقدینگی نیروگاه‌‌‌های خصوصی از محل مطالبات جوابگوی هزینه‌‌‌هایشان نبود، باید نقدینگی موردنیازشان را در خارج بازار و از طریق شرکت‌های خرده‌‌‌فروش انجام می‌‌‌دادند؛ بنابراین خودشان ترجیح می‌‌‌دادند برق را به صورت عمده به خرده‌فروش‌ها بدهند و خرده‌‌‌فروش برق را به صنایع بفروشد و از این محل خرده‌‌‌فروش‌ها سود بسیار کمی‌‌‌ هم دریافت می‌‌‌کردند، اما امروز یک رقیب بسیار بزرگ جلوی خرده‌فروش‌ها قرار گرفته و بر این اساس تامین نقدینگی به سمت بورس انرژی سرازیر شد و 2‌هزار میلیاردی که قبلا از محل مطالبات پرداخت می‌‌‌شد، از این به بعد تبدیل به درآمدهای جاری نیروگاه‌‌‌ها از طریق بورس شده و خریداران برق شرکت‌های توزیعی هستند که عمده مشترکان آنها دارای قدرت قراردادی زیر یک مگاوات بوده و تکلیفی به خرید برق از بازار دوجانبه و بورس ندارند و این در حالی است که مشترکان شرکت‌های خرده‌‌‌فروش بالای یک مگاوات بوده و ملزم به خرید خارج از‌سازوکار تعرفه‌‌‌ها هستند، اما امروز شرکت‌های توزیع حجم بالای نقدینگی را در حساب‌‌‌های خودشان دارند و نیروگاه‌‌‌ها هم چاره‌‌‌ای جز فروش در این بازار ندارند. نکته جالب اینکه ما برق موردنیاز اردیبهشت ماه را 86 تومان خریداری می‌‌‌کردیم، اما با ورود شرکت‌های توزیع به 120 تومان رسید، چرا که اصولا این شرکت‌ها نسبت به قیمت‌های بورس و سود و زیان حساسیتی ندارند و ما هم قربانی این اقتصادی نبودن می‌‌‌شویم؛ ضمن اینکه مدیران توانیر برای شرکت‌های توزیع تعیین می‌کنند که برق را با چه قیمتی از بورس خریداری کنند.

البته از اینکه قیمت برق در بورس افزایش پیدا کرد، ناراضی نیستیم و خوشحالم که قیمت برق افزایش یابد اما عملا خرده‌فروش‌ها بایکوت شدند چون نیروگاه‌‌‌ها برقی را که قبلا با نرخ‌های 86 تا 88 تومانی به خرده‌فروش‌ها می‌‌‌دادند اکنون تمایلی به ادامه قرارداد ندارند و خرده‌فروش‌ها که سهم 15 درصدی از خرید و فروش برق به صنایع بزرگ را داشتند، اکنون باید با شرکت‌های توزیعی رقابت کنند که برق را با پول یک نهاد دیگر خریداری می‌کنند، شرکت‌های خرده‌فروش مکاتبات زیادی را با مدیران وزارت نیرو، شورای رقابت و شورای عالی بورس انجام داده‌اند که بازخوردی نداشته است.

شرکت‌های خرده‌فروش امروز حدود 4 تا 5‌هزار مگاوات کمبود برای تامین برق صنایع خود دارند و نیروگاه‌‌‌های خصوصی که تامین نقدینگی خود را به کمک شرکت‌های خرده‌فروش انجام می‌‌‌دادند با توجه به این اتفاق از تمدید و انعقاد قرارداد فروش برق با شرکت‌های خرده‌‌‌فروش خود‌داری کرده‌‌‌اند بنابراین فعالیتی که بیش از 5 سال برای آن زحمت کشیده شد تا برق مشترکان بالای یک مگاوات تامین شود، وارد چالش جدی شده و صنایعی که بابت خاموشی‌‌‌های برق دچار مشکل هستند اکنون با شرکت‌های خرده‌‌‌فروشی مواجه هستند که نه با افزایش سقف بازار برق و پایه آمادگی بلکه با جابه‌جایی نقدینگی از نقطه‌‌‌ای به نقطه دیگر امکان فروش برق با نرخ‌های گذشته را ندارند و وارد چالش حقوقی با صنایع خواهند شد.

با توجه به اینکه به پیک نزدیک شده‌‌‌ایم، قراردادهای دوجانبه یک‌ساله چه سرنوشتی پیدا می‌کند؟

برخی از نیروگاه‌‌‌ها به‌‌‌رغم مذاکرات انجام‌شده در خصوص تغییر و افزایش قیمت‌ها فعلا تمایلی به انعقاد قرارداد دوجانبه ندارند و از علت‌‌‌های مهم آن سوالات اساسی است که مطرح می‌شود که آیا تامین نقدینگی شرکت‌های توزیع بعد از پیک تابستان هم ادامه دارد؟ آیا در پاییز و زمستان توانیر قیمت‌ها را کاهش می‌دهد؟ و آیا سقف قیمت انرژی و پایه آمادگی افزایش خواهد یافت؟ سوالاتی از این دست باعث شده تا مدیران نیروگاه‌‌‌های خصوصی برق نیز در عرضه برق در بورس دچار تردید شوند.

عملا با توجه به اینکه نیروگاه‌‌‌ها پول بیشتری در ازای فروش هر کیلووات برق به شرکت‌های توزیع در بورس دریافت می‌کنند، اما شما اعتقاد دارید دچار چالش‌‌‌هایی هم می‌‌‌شوند. این چالش‌‌‌ها به طور مشخص چه مواردی هستند؟

نیروگاه‌‌‌های خصوصی در دو بخش وارد چالش می‌‌‌شوند؛ در گذشته با فروش برق در بازار عمده‌فروشی در تابستان و بهار بر اساس سقف قیمتی بازار و نرخ آمادگی بیشترین درآمد را در حساب‌‌‌های مالی هر چند به صورت مطالبات دریافت‌نشده شاهد بودند، اما با توجه به اینکه بازار برق در حال کوچک شدن است، هر کیلووات را 30 تا 40 تومان ارزان‌‌‌تر از سال گذشته می‌‌‌فروشند و سود‌آوری کاهش خواهد یافت ضمن اینکه با حضور نیروگاه‌‌‌های دولتی قطعا سهم آنها از نقدینگی کاهشی خواهد بود و پیش‌بینی می‌شود نرخ‌ها بعد از ماه‌‌‌های پیک روند کاهشی خواهد داشت و از طرفی فضای مبهم آینده آنها را دچار مشکل می‌کند؛ کما اینکه قبلا شرکت توانیر تزریق نقدینگی به شرکت‌های توزیع را برای خرید برق از بورس انرژی انجام داد، اما دو، سه ماه دوام داشت و نیروگاه‌‌‌ها نگران این هستند که اولا قرارادهای دوجانبه را از دست بدهند و از طرفی در پاییز و زمستان هم قیمت‌ها با توجه به کاهش نیاز مصرف و هماهنگی شرکت‌های توزیع افت کند.

چرا بورس واقعی انرژی هیچ وقت شکل نگرفت؟

تجربه‌ای که سال‌ها وجود دارد این است که قیمت‌گذاری و تکلیف کردن هیچ وقت به نتیجه نمی‌رسد ضمن اینکه بورس انرژی طی سال‌های گذشته خودش را بر اساس قوانین صنعت برق و نیازهای مشترک اصلاح نکرد؛ در واقع با توجه به حجم تراکنش‌‌‌های پایین در بورس انرژی، سپرده‌‌‌گذاری مرکزی علاقه‌‌‌ای به تغییر زیرساخت‌‌‌ها نداشت. از سوی دیگر صنایع برقی را خریداری می‌کنند که نمی‌‌‌دانند قرار است اجازه این مصرف را بدهند یا خیر؛ بنابراین مشترکانی که آخر ماه صرفا بعد از صدور قبض، هزینه‌‌‌ها را به توانیر پرداخت می‌‌‌کردند امروز باید به صورت نقدی برقی را خریداری کنند که نمی‌‌‌دانند با توجه به مدیریت مصرف تابستان و شبکه‌‌‌های توزیع مستهلک اجازه استفاده از آن را دارند یا خیر و به همین جهت بود که صنایع ترجیح می‌‌‌دادند برق موردنیاز خود را از طریق قراردادهای دوجانبه تامین کنند، چون دقیقا معادل مصرف خود برق را خریداری می‌‌‌کردند.

پیشنهاد شما در شرایط کنونی به وزارت نیرو و توانیر چیست؟

ما به عنوان شرکت‌های خرده‌‌‌فروش باید به عنوان شرکای نیروگاه‌‌‌ها، حافظ منافع آنها باشیم و از طرفی سود صنایع را تضمین کنیم و در کل باید هر دو طرف را مدنظر داشته باشیم و بنده معتقدم وزارت نیرو با این تصمیم بدون در نظر گرفتن جوانب آن آسیب جدی به بازیگران مهم صنعت برق از جمله شرکت‌های خرده‌‌‌فروش وارد کرده است؛ حتی اگر تزریق نقدینگی قرار بود انجام شود، باید به صورت تدریجی صورت می‌‌‌گرفت و مسوولیت خرید برق به شرکت‌های توزیع محول نمی‌‌‌شد تا مشترکان بالای یک مگاوات و خرده‌‌‌فروش‌ها برای خرید از بورس انگیزه پیدا کنند و بر این اساس معتقدم باید بورس را به سمتی می‌‌‌بردند که مصرف‌کنندگان واقعی در آن فعالیت می‌‌‌کردند نه شرکت‌های توزیع که اصولا قیمت برایشان مهم نیست. از نظر من برای شکل‌‌‌گیری بازار و تامین نقدینگی نیروگاه‌‌‌ها وزارت نیرو باید تامین برق مشترکان توزیع با ظرفیت 30 کیلو‌وات به بالا را به شرکت‌های خرده‌‌‌فروش واگذار کرده و شرکت‌های توزیع برق کماکان به عنوان سیم‌‌‌دار فعالیت کنند؛ در این صورت است که بورس واقعی شکل می‌گیرد.

مطالب پیشنهادی اخبار انرژی و نیرو

ادامه اخبار انرژی و نیرو
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
جدیدترین شعب ویژه رسیدگی به پرونده‌های اخلال در نظام اقتصادی منحل شدند اظهارات اولیانوف درباره تصمیم ایران و آمریکا برای برگزاری نشست‌های کارشناسی کمین نیروهای قسام در بیت حانون برای نیروهای اشغالگر افشاگری یک رسانه آمریکایی درباره «ایلان ماسک» بیانیه دفتر آیت الله سیستانی در واکنش به درگذشت پاپ فرانسیس بازار خودرو گارد نزولی گرفت؛ قیمت دنا پلاس سقوط کرد+ جدول قیمت سکه، نیم‌سکه و ربع‌سکه امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت+ جدول فرمول ثبات بورس مدیران جدید فرهنگسرا‌های شهرداری مشهد منصوب شدند+ویدئو هزینه نقل و انتقال خودرو در ۱۴۰۴ مشخص شد چگونه با مدیر «کنترلگر» باید رفتار کرد؟ افتتاح چهار مرکز نوآوری شهری در مشهد| بزرگداشت روز جهانی خلاقیت و نوآوری برگزار شد رئیس شاباک دلیل برکناری‌اش را فاش کرد اظهارات جدید ظریف درباره رابطه ایران و روسیه احتمال استعفای ایلان ماسک به دنبال فشار‌های فزاینده ترامپ پشت رئیس پنتاگون را خالی نکرد/ ماجرای درز اطلاعات به کجا رسید؟ واکنش جدید فرانسه به مذاکرات ایران و آمریکا حزب‌الله در واکنش به درگذشت پاپ فرانسیس بیانیه صادر کرد رایزنی پوتین و سلطان هیثم درباره پرونده هسته‌ای ایران پالس رکوردزنی طلای جهانی به بازار؛ قیمت طلای آبشده و سکه بر مدار صعود/ قیمت دلار قفل شد؛ درهم به سرازیری افتاد چرا خودرو دیگر کالای مصرفی نیست؟ هزینه واردات بنزین احتمالا به 6 میلیارد دلار می‌رسد چالش های ساختمان سازی در ایران؛ از تورم تا صدور پروانه کرایه‌‌ اتوبوس، مترو و تاکسی از امروز گران شد تعرفه شارژ خودروهای برقی تعیین شد+ جزئیات دولت چهاردهم بی‌توجه به خودرو‌های برقی سخنرانی عراقچی در کارنگی لغو شد/ علت چیست؟ چین سناتور‌های آمریکایی را تحریم می‌کند شاهد عینی توسعه مشهد در عهد مظفری | درباره کوچه «سرآسیا» که روزگاری محل اجتماع «اصحاب سراچه» بوده است ترامپ به درگذشت پاپ واکنش نشان داد هزینه واردات بنزین به 6 میلیارد دلار می‌رسد قیمت گوشت قرمز، گوشت مرغ و دام زنده امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ کاهش قیمت مرغ+ جدول ایستگاه شریعتی مشهد، پرازدحام‌ترین ایستگاه مترو مشهد شد | ساعات شلوغی مترو مشهد تشکیل دو شهر جدید در اطراف مشهد قطعی شد | تعیین‌تکلیف نهایی پرونده شهرستان بینالود در آینده نزدیک مدیران جدید فرهنگسرا‌های شهرداری مشهد منصوب شدند صنعت خودرو چگونه از مسیر منحرف شد؟/ پیامدهای سرمایه‌‌‌ای شدن خودرو چشم‌انداز بورس 3 میلیونی پزشکیان درگذشت پاپ را تسلیت گفت پزشکیان: تا کنون زندگی را گذرانده‌ایم و از توسعه واقعی غافل بوده‌ایم عراقچی درگذشت پاپ فرانسیس را تسلیت گفت امضای پوتین پای قانون معاهده جامع راهبردی با ایران پشت پرده تکاپوی عربستان برای مذاکره تهران با واشنگتن/ توافق ایران و آمریکا چه معنایی برای عربستان و خلیج فارس دارد؟ خراسان رضوی رتبه‌ی اول کشوری در اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت رئیس شاباک دلیل برکناری‌اش را اختلاف شخصی با نتانیاهو دانست تداوم رالی بورس با ورود پول حقیقی؛ شاخص کل به مرز حساس رسید+ اینفوگرافیک قیمت طلا در قله 3393 دلار؛ پس‌لرزه تنش‌های سیاسی و اصلاح فدرال رزرو در بازار جهانی/ مرز ۳۴۰۰ دلار ایستگاه بعدی است؟ تبریک زینب سلیمانی به کارن همایون‌فر+ عکس بیانیه جدید ستاد کل نیروهای مسلح عارف به بهارستان می‌رود محل دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا مشخص شد+ فیلم قالیباف به پزشکیان نامه نوشت/ ابلاغ 4 قانون برای اجرا حمله یمن به اهداف حیاتی اسرائیل/ ناوهای آمریکا مورد هدف قرار گرفتند عراقچی به کنفرانس واشنگتن دعوت شد+ فیلم سرلشکر باقری: نیروهای مسلح حصار و پناهگاه مستحکم کشور هستند تاکید نبیه بری بر نقض حاکمیت لبنان از سوی اسرائیل اجرای ریزپروژه‌های متعدد در بوستان‌های بزرگ مشهد | خانه‌موزه «ملک» در باغ وکیل‌آباد مشهد، در آستانه بهره‌برداری توقیف ۴۲۰ خودرو حادثه‌ساز در جاده‌های خراسان رضوی (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) قاچاقچی لوازم یدکی حدود ۴۴ میلیارد ریال جریمه شد قطع برق همایش تقدیر از دستگاه‌های دولتی/ وزیر نیرو عذرخواهی کرد+ فیلم قیمت طلا در قله ۳۳۳۹ دلار؛ پس‌لرزه تنش‌های سیاسی و اصلاح فدرال رزرو در بازار جهانی/ مرز ۳۴۰۰ دلار ایستگاه بعدی است؟ رئیس اتحادیه به وزیر صمت نامه نوشت/ درخواست کاهش تعرفه‌های واردات خودرو یک سال صدرنشینی در تراکنش‌های پرداخت ایران قیمت گوشت قرمز، گوشت مرغ و دام زنده امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404 بازار خودرو نگران ایده خودروسازان؛ کام مشتریان تلخ شد/ پایین کشیدن پرچم خودروهای ارزان؟ جزئیات واریز سود سهام‌داران در هفته پایانی فروردین ۱۴۰۴ نرخ ارز دلار سکه طلا یورو امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت‌ طلا و سکه+ جدول قیمت دلار، یورو و پوند امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ کاهش قیمت دلار و یورو+ جدول قیمت طلا، سکه و دلار امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت‌ طلا و سکه+ جدول پیش‌نویس تعیین تعرفه‌ جدید برق تهیه شد سرعت‌گیر بورس ۳ میلیونی وزارت امور خارجه: گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای درباره مذاکرات را تایید نمی‌کنیم پاپ فرانسیس درگذشت بازار ارز بر سر دوراهی سقوط و تثبیت؛ اصلاح بزرگ قیمت دلار در راه است؟/ پیش‌بینی قیمت دلار امروز ۱ اردیبهشت 1404 حضور ایران در لیست سیاه FATF هزینه‌های تجارت را 30 درصد افزایش داد عراقچی به چین سفر می‌کند ممنوعیت آمدوشد میان تمام یگان‌های ارتش اسرائیل پیشنهاد متفاوت ترامپ به روسیه و اوکراین مهدی فضائلی: بار دیگر KHAMENEI.IR‎ رئیس باند سفاک ‎رژیم صهیونیستی را ناچار به واکنش کرد لاوروف: نمی‌توان با مسکو با زبان برتری‌طلبی صحبت کرد راهبرد اصلی دولت چهاردهم به روایت فاطمه مهاجرانی سایه سنگین تعرفه‌های ترامپ بر سر صادرات کره جنوبی تحریم شرکت‌های نفتی آمریکا از سوی انصارالله یمن اجرای ریزپروژه‌های متعدد در بوستان‌های بزرگ شهری | خانه‌موزه «ملک» در باغ وکیل‌آباد مشهد، در آستانه بهره‌برداری پروژه اتصال خیابان امام‌خمینی(ره) به بولوار نماز مشهد تابستان ۱۴۰۴ به بهره‌برداری می‌رسد بازگشت ب.ز به بیزینس+ فیلم دومین سهمیه ۶۰ لیتری بنزین شارژ شد قیمت انواع برنج ایرانی اعلام شد+ جدول هوای ۹ منطقه کلانشهر مشهد امروز در شرایط پاک قرار دارد (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) ایجاد بیش از ۳۰۰ مزرعه شهری در بوستان برکت مشهد افت 10 همتی خالص ارزش دارایی‌ صندوق‌های طلا قیمت طلای جهانی سقف زد؛ قیمت سکه کف نشین شد/ بازار طلا گارد صعودی خواهد گرفت؟/ پیش‌بینی قیمت سکه امروز ۱ اردیبهشت 1404 قیمت طلا امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت+ جدول قیمت سکه، نیم‌سکه و ربع‌سکه امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ کاهش قیمت+ جدول قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت طلا و سکه+ جدول قیمت طلا 18 عیار امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت طلا+ جدول قیمت دلار مبادله‌ای امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ کاهش قیمت+ جدول قیمت دلار و یورو در صرافی ملی امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ کاهش قیمت قیمت بیت‌کوین و اتریوم امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت بیت کوین افزایش قیمت برق از خردادماه قیمت طلا امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ افزیش قیمت+ جدول