«دنیای‌اقتصاد» معضل خاموشی‌های تابستانی صنایع و منازل را بررسی می‌کند

مصرف بهینه برق از کدام مسیر؟

مدیریت مصرف یا به عبارت درست‌تر «خاموشی اجباری» با توجه به ناترازی ۱۰ تا ۱۵‌هزار مگاواتی برق از خرداد ماه یقه صنایع را گرفته و عدم‌‌‌النفع‌‌‌های چند‌هزار میلیاردی را برای شرکت‌ها به همراه داشته است؛ در خصوص علت این اتفاق بحث‌‌‌های کارشناسی مهمی‌‌‌ مطرح می‌شود، اما تقریبا همه در یک موضوع اتفاق نظر دارند و آن هم پایین نگه داشتن نرخ برق به صورت دستوری و انعقاد قراردادهای خرید تضمینی برق دولت با بخش خصوصی و فقدان پایبندی به این قرارداد از طرف دولت بوده است؛ در واقع بخش خصوصی به پشتوانه پول‌‌‌هایی که در آینده دریافت می‌کند، از صندوق توسعه ملی تسهیلات ارزی کلانی دریافت کرده که با توجه به جهش نرخ ارز در کشور و بد‌عهدی دولت در پرداخت مطالبات همپای این رشد، توانایی بازپرداخت اقساط را نداشته‌‌‌اند تا از چند سال پیش صندوق توسعه ملی تصمیم به کنار گذاشتن صنعت برق از فهرست‌‌‌ گیرندگان تسهیلات بگیرد و البته سایر سرمایه‌گذاران هم که خلف وعده دولت را مشاهده کردند، خودشان را از این صنعت زیان‌ده کنار کشیدند.

دو شنبه 1404/02/01 10:43 دسته بندی: اخبار انرژی و نیرو کد خبر: 9380

از بد ماجرا ناترازی در بخش گاز هم وجود دارد و حتی در زمستان دولت گاز کافی برای تامین سوخت نیروگاه‌‌‌ها ندارد و بر این اساس کارشناسان معتقدند راه‌‌‌ رفع مشکل این صنعت در توسعه نیروگاه‌‌‌های تجدیدپذیر است، چرا که نه‌تنها نیازی به سوخت‌‌‌های فسیلی ندارند، بلکه به دلیل شرایط جغرافیایی کشور اوج تولید‌شان همزمان با اوج مصرف است. مزیت دیگر این است که به شرط فراهم بودن زیرساخت‌‌‌ها می‌توان یک نیروگاه را در زمانی به مراتب کوتاه‌تر از نیروگاه فسیلی احداث کرد. ضمن اینکه امروز ارزان‌ترین فناوری‌‌‌ها برای تولید برق مربوط به تجدیدپذیرهاست، اما متاسفانه همکاری لازم در این خصوص صورت نمی‌گیرد و مشکلات بسیاری پیش پای فعالان این صنعت است که امیدوارند دولت چهاردهم تدابیر لازم را برای رفع آنها اتخاذ کند.

در همین خصوص دبیر انجمن انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر معتقد است: از دیدگاه ملی به نظر من دولت چهاردهم باید قطعی برق را با وجود تبعات اجتماعی از صنایع به بخش خانگی انتقال دهد، اما باید با مردم گفت‌‌‌وگو کند و دلایل این اتفاق را برای مردم تشریح کند؛ انتظار دوم از دولت چهاردهم است که ریل سیاستگذاری‌‌‌ها در یک دوره چهار ساله تغییر نکند و قطعا در غیر ‌این صورت سرمایه‌گذار به دلیل سردرگمی ‌‌‌به صنعت برق ورود نمی‌‌‌کند؛ مورد سوم اینکه باید بحران برق جدی گرفته شود؛ در زمینه بحران برق به اندازه کافی حرف و شعار شنیده‌‌‌ایم؛ بالاخره باید بحران برق حل شود یا کشور روزبه‌روز افزایش خاموشی بیشتری را تجربه کند! نکته چهارم اینکه امیدوارم وزارت نیرو مشورت‌‌‌پذیر باشد. نباید دستورالعمل‌‌‌ها در نبود بخش خصوصی تهیه شود چرا که این کار قطعا نتیجه مثبتی به همراه ندارد؛ نمونه همکاری «ساتبا» با بخش خصوصی را می‌توان در راه‌‌‌اندازی تابلو سبزها مثال زد که نتایج آن برای همه راضی‌کننده بوده است و امیدواریم دولت چهاردهم نیز نگاه مثبتی به بخش خصوصی برای رفع مشکلات داشته باشد.

به گفته محمد‌امین زنگنه با تمام مزیت‌‌‌های احداث نیروگاه‌‌‌های تجدیدپذیر، این کار نیازمند هزینه بالایی است و همین امروز که در مورد ۱۲‌هزار مگاوات ناترازی صحبت می‌‌‌کنیم، تامین این میزان حدود ۷ میلیارد دلار هزینه دارد و متاسفانه زمینه حرکت این پول به سمت تجدیدپذیر‌‌‌ها نه از طرف مردم، و نه از طرف صندوق توسعه ملی و بانک‌ها برای اجرای این طرح وجود ندارد. ما همین مشکل را هم در بخش گاز داریم کمااینکه وزیر نفت عنوان کرده که باید ۲۰میلیارد دلار برای جلوگیری از افت فشار بیشتر پارس جنوبی هزینه کنیم. بنابراین چنین سرمایه‌‌‌ای وجود ندارد و اگر بخشی از این سرمایه هم وجود داشته باشد به صورت خودکار به سمت صنایعی می‌رود که سودآور باشد؛ در این صورت یا باید دولت برق را قطع کند و عنوان مدیریت مصرف را به اشتباه برای آن نام‌گذاری کند یا اینکه از صندوق توسعه ملی بخواهد که با وجود پرداخت نشدن اقساط نیروگاه‌‌‌ها، باز هم به این صنعت برای نجات کشور تسهیلات پرداخت کند. به نظر من دولت باید این کار را انجام دهد چون این ناترازی می‌تواند منجر به تعطیلی کل کشور شود.

متن پیش رو ماحصل گفت‌‌‌وگوی «دنیای‌اقتصاد» با محمد‌امین زنگنه، دبیر انجمن انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر در خصوص مسائلی همچون برنامه‌‌‌های مدیریت مصرف، اهمیت توجه دولت به تجدید‌پذیرها، تخصیص ارز برای واردات تجهیزات و... است که در ادامه می‌‌‌آید.

photo_2024-07-13_07-13-32 copy

با وجود اینکه وزارت نیرو برنامه‌‌‌های مدیریت مصرف را اجرایی می‌کند و حتی پیامک‌‌‌های بسیاری برای مشترکان برای کاهش مصرف ارسال می‌کند، اما حجم خاموشی‌‌‌ها در سال‌جاری به‌‌‌ویژه در بخش صنایع افزایش یافته است. علل وقوع این اتفاق را باید در کجا جست‌‌‌وجو کرد؟

در کشور به طور طبیعی سالانه با توجه به افزایش جمعیت رشد مصرف 5 درصدی برق اتفاق افتاده اما متناسب با این رشد تولید صورت نگرفته است . مهم‌ترین دلیلی که باعث این مساله شده این است که زمانی دولت قراردادهای خرید تضمینی با بخش خصوصی منعقد کرد و بخش خصوصی هم به پشتوانه این قراردادها از صندوق توسعه ملی، بانک‌های داخلی یا سرمایه‌گذاری‌‌‌های خارجی تسهیلات کلان برای احداث نیروگاه دریافت کرد، اما در ادامه دولت به دلیل پایین نگه داشتن نرخ برق و در نتیجه کمبود منابع، پول برق را به بخش خصوصی پرداخت نکرد و از طرفی بد‌عهدی دولت با جهش شدید ارز و تورم در کشور همزمان شد. بنابراین با وجود اینکه نیروگاه‌‌‌ها در زمان ارز 3‌هزار تومانی صورت وضعیت‌‌‌ها را تقدیم دولت کرده‌‌‌اند، اما دولت به‌‌‌رغم تاخیر چند‌ساله پول را به نرخ روز و با دلار 30‌هزار تومانی به بخش خصوصی پرداخت نکرد و همین امر باعث شده تا نیروگاه‌‌‌ها که از صندوق توسعه ملی برای ساخت نیروگاه ارز دریافت کرده بودند، نتوانند در موعد بازپرداخت به تعهداتشان عمل کنند. نتیجه این اتفاق از یک سو توقف پرداخت تسهیلات به صنعت برق بوده است و از سوی دیگر سرمایه‌گذاران دیگر هم حاضر به ورود به این حیطه نمی‌‌‌شوند و امروز شاهد خاموشی صنایع و حتی بخش خانگی هستیم.

برای ورود نیروگاه حرارتی به مدار 4 تا 6 سال زمان نیاز است و از زمان آقای اردکانیان تصمیم گرفتند به جای هزینه برای احداث نیروگاه، راه مدیریت مصرف را در پیش بگیرند. تا چه اندازه این رویکرد را موثر می‌‌‌دانید؟

سیاست‌‌‌های بهینه‌‌‌سازی در همه جای دنیا انجام می‌شود و نتایج مطلوبی به همراه داشته است. در واقع هزینه هر کیلووات ساعت در بخش صرفه‌‌‌جویی یک‌سوم بخش تولید است، اما منظور از بهینه‌‌‌سازی و مدیریت مصرف قطع کردن برق نیست و هیچ کجای دنیا این اقدام را مدیریت مصرف تعریف نمی‌‌‌کنند؛ مدیریت مصرف یعنی هزینه‌‌‌های برق تجهیزات کهنه در بخش مشترکان خانگی و صنعتی آنقدر بالا باشد که خرید تجهیزات نو و جدید به صرفه‌تر باشد. همچنین تجهیزات و خطوط تولید کارخانه‌‌‌های ما قدیمی ‌‌‌و انرژی‌بر هستند و با توجه به سیگنال قیمتی و ارزانی برق، مدیران ترجیح می‌دهند که خطوط تولید را به‌روز نکنند و چنین رویکردی در بسیاری از صنایع وجود دارد. در بسیاری از کشورها شرکت‌هایی وجود دارند که با مجتمع‌‌‌های مسکونی مذاکره می‌کنند که اگر در پیک مصرف، برق مصرف نکنند، مشوق‌‌‌های بالایی دریافت می‌کنند و به این ترتیب بسیاری از مشترکان در همان زمان برق‌شان را به اختیار خودشان طبق قرارداد قطع می‌کنند. این در حالی است که در کشور ما کسی که ویلا دارد و اصلا نیازی به روشنایی نبوده، مشوق دریافت می‌کند یا برخی مشترکان در ظهر که کشور نیاز مبرم به برق دارد، طبق روال همیشگی برق را مصرف کرده و اگر کاهش مصرفی اتفاق افتاده به دلیل مسافرت در هفته‌‌‌های آتی است. بنابراین اینکه یک برنامه ارائه کرده و اعلام کنند که در فلان روز برق شهرک صنعتی قطع می‌شود، مدیریت مصرف نیست. تصور کنید در چنین شرایطی کسی که سردخانه دارد به چه بلایی گرفتار می‌شود؛ بنابراین ما نباید مفاهیم را تخریب کنیم و یک کار اشتباه به نام خاموشی اجباری را به عنوان مدیریت مصرف مطرح کنیم.

گفته می‌شود اگر در 10 سال پیش در دوره آقای چیت‌چیان و آقای اردکانیان وزارت نیرو به فکر احداث و توسعه تجدید‌پذیرها بود، امروز صنایع می‌توانستند برق خودشان را تامین کنند.

قبل از دوره آقای چیت‌چیان اصولا تجدید‌پذیرها جدی گرفته نمی‌‌‌شد، در دوره ایشان این موضوع مورد توجه جدی قرار گرفت. اما در دوره آقای اردکانیان کاملا این روند متوقف شد و بنابراین نباید این دو دوره را یکسان ببینیم. تجدید‌پذیرها چند مزیت دارند و نکته اول این است که اوج تولید‌شان همزمان با اوج مصرف کشور است و مزیت دیگر این است که به شرط فراهم بودن زیرساخت‌‌‌ها می‌توان یک نیروگاه 40 مگاواتی را یکساله احداث کرد و نکته دیگر اینکه امروز ارزان‌‌‌ترین فناوری‌‌‌ها برای تولید برق مربوط به تجدیدپذیرها هستند، اما با تمام این مزیت‌‌‌ها احداث نیروگاه نیازمند هزینه سرمایه‌گذاری بالایی است و همین امروز که در مورد 12‌هزار مگاوات ناترازی صحبت می‌‌‌کنیم، تامین این میزان حدود 7 میلیارد دلار هزینه دارد و متاسفانه زمینه حرکت این پول به سمت تجدیدپذیر‌‌‌ها نه از طرف مردم، و نه از طرف صندوق توسعه ملی و بانک‌ها برای اجرای این طرح وجود ندارد.

ما همین مشکل را هم در بخش گاز داریم کمااینکه وزیر نفت عنوان کرده که باید 20 میلیارد دلار برای جلوگیری از افت فشار بیشتر پارس جنوبی هزینه کنیم؛ بنابراین چنین سرمایه‌ای وجود ندارد و اگر بخشی از این سرمایه هم وجود داشته باشد به صورت خودکار به صنایعی می‌رود که سود‌آور باشد؛ در این صورت یا باید دولت برق را قطع کند و عنوان مدیریت مصرف را به اشتباه برای آن نام‌گذاری کند یا اینکه از صندوق توسعه ملی بخواهد که با وجود بازگشت نکردن اقساط نیروگاه‌‌‌ها، باز هم به این صنعت برای نجات کشور تسهیلات پرداخت کند و به نظر من دولت باید این کار را انجام دهد چون این ناترازی می‌تواند منجر به تعطیلی کل کشور شود. به عنوان شاهدی بر این موضوع به مساله جابه‌‌‌جایی زمان کاری ادارات می‌توان اشاره کرد؛ با در نظر گرفتن اینکه معمولا ادارات بین ساعت ۶ تا ۸ صبح ارباب رجوع چندانی ندارند، ساعات کاری ادارات را کم کرده‌‌‌ایم و اسم آن را جابه‌‌‌جایی گذاشته‌‌‌ایم.

اگر‌چه ماده 16 جهش تولید دانش‌‌‌بنیان که صنایع را ملزم به تامین یک‌درصد از میزان تولید در سال نخست اجرای طرح و تامین 5‌درصد نیاز در سال پنجم می‌کند، صنایع را ملزم به تامین برق تجدیدپذیر از طریق خرید یا احداث نیروگاه می‌کند، اما صنایع معتقدند امکان راه‌‌‌اندازی نیروگاه تجدیدپذیر فراهم نیست.

متاسفانه دولت سیگنال درستی به صنعت نمی‌دهد؛ دولت ماده 4 قانون مانع‌‌‌زدایی از صنعت برق را مصوب کرده و عنوان کرده‌‌‌اند که صنایع انرژی‌بر 9‌هزار مگاوات نیروگاه حرارتی و 1000 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر احداث کنند و این در حالی است که ما با ناترازی گاز مواجهیم و گازی برای نیروگاه‌‌‌های حرارتی نداریم. در حالی که دولت گاز صنایع انرژی‌بر را در زمستان قطع می‌کند، این مجوز را برای صنایع صادر می‌کند؛ در حالی که اگر در قانون مانع‌‌‌زدایی عنوان می‌‌‌شد که صنایع باید 9‌هزار مگاوات برق تجدیدپذیر و 1000 مگاوات برق حرارتی تولید کنند، در این صورت صنایع به شکلی متفاوت به تامین برق نگاه می‌‌‌کردند. نکته دیگر این است که صنایع با نیروگاه تجدیدپذیر آشنایی لازم ندارند و نگران این هستند که شب چه اتفاقی برای تولید برقشان می‌‌‌افتد؛ در صورتی که در نیروگاه حرارتی هم برق را به شبکه انتقال می‌دهند و همین برق را از شبکه دریافت می‌کنند. یا اینکه نگران کمبود زمین در اطراف مجتمع صنعتی هستند در صورتی که نیازی به احداث نیروگاه کنار ساختگاه نیست و زمین‌‌‌های منابع ملی بسیاری داریم که پتانسیل بالایی برای احداث نیروگاه دارند و با تحویل به شبکه، معادل آن را دریافت می‌کنند.

تجدیدپذیرها این روزها با معضل تخصیص ارز برای واردات تجهیزات مواجه هستند. چرا این مشکل ایجاد شده است؟

متاسفانه عملکرد جزیره‌‌‌ای دولت مشکلاتی از این دست را به وجود می‌‌‌آورد. زمانی زمین تخصیص نمی‌‌‌دهند و زمان دیگر خبری از تخصیص ارز و ثبت‌سفارش نیست و به نظر من علت این است که هنوز کمبود برق را به عنوان یک چالش جدی ندیده‌‌‌اند؛ در خصوص تخصیص ارز هم با توجه به اینکه میزان آن در کشور کاهش یافته است، بانک مرکزی مقداری ارز را در اختیار وزارت صمت قرار داده تا به تشخیص خودش بین صنایع مختلف تقسیم کند. به طور مثال همان‌طور که روی سایت خودشان درج شده، 17‌درصد ارز کشور را به خودرو تخصیص داده‌‌‌اند چرا که زیرمجموعه وزارت صمت است و دقیقا وزارت صمت با این پیش‌فرض که اگر صنایع زیرمجموعه ما مواد اولیه به دست‌شان نرسد، انگشت اتهام به سمت ما گرفته می‌شود، اما چنانچه برقشان تامین نشود، انگشت اتهام به سمت وزارت نیرو می‌رود، سهمیه ارزی ناچیزی را به وزارت نیرو تخصیص داده است. بنابراین ضروری است سهمیه وزارت نیرو از وزارت صمت مجزا شود و بر اساس نیازها تخصیص داده شود.

به طور مشخص انتظارات شما از دولت چهاردهم در چهار سال آینده چیست؟

از دیدگاه ملی به نظر من دولت چهاردهم باید قطعی برق را با وجود تبعات اجتماعی از صنایع به بخش خانگی انتقال دهد اما باید با مردم گفت‌‌‌وگو کند و دلایل این اتفاق را برای مردم تشریح کند؛ انتظار دوم از دولت چهاردهم این است که ریل سیاستگذاری‌‌‌ها به صورت ناگهانی تغییر نکند و قطعا در غیر‌این صورت سرمایه‌گذار به دلیل سردرگمی‌‌‌ به صنعت برق ورود نمی‌‌‌کند؛ مورد سوم اینکه باید بحران برق جدی گرفته شود؛ در مورد بحران برق به اندازه کافی حرف و شعار شنیده‌‌‌ایم؛ بالاخره باید بحران برق حل شود یا کشور روز‌به‌روز افزایش خاموشی را تجربه کند! نکته چهارم اینکه امیدوارم وزارت نیرو مشورت‌‌‌پذیر باشد؛ نباید دستورالعمل‌‌‌ها در نبود بخش خصوصی تهیه شود چرا که این کار قطعا نتیجه مثبتی به همراه ندارد؛ نمونه همکاری «ساتبا» با بخش خصوصی را می‌توان در راه‌‌‌اندازی تابلو سبزها مثال زد که نتایج آن برای همه راضی‌‌‌کننده بوده است و امیدواریم دولت چهاردهم نیز نگاه مثبتی به بخش خصوصی برای رفع مشکلات داشته باشد.

مطالب پیشنهادی اخبار انرژی و نیرو

ادامه اخبار انرژی و نیرو
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
جدیدترین شاهد عینی توسعه مشهد در عهد مظفری | درباره کوچه «سرآسیا» که روزگاری محل اجتماع «اصحاب سراچه» بوده است ترامپ به درگذشت پاپ واکنش نشان داد هزینه واردات بنزین به 6 میلیارد دلار می‌رسد قیمت گوشت قرمز، گوشت مرغ و دام زنده امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ کاهش قیمت مرغ+ جدول ایستگاه شریعتی مشهد، پرازدحام‌ترین ایستگاه مترو مشهد شد | ساعات شلوغی مترو مشهد تشکیل دو شهر جدید در اطراف مشهد قطعی شد | تعیین‌تکلیف نهایی پرونده شهرستان بینالود در آینده نزدیک مدیران جدید فرهنگسرا‌های شهرداری مشهد منصوب شدند صنعت خودرو چگونه از مسیر منحرف شد؟/ پیامدهای سرمایه‌‌‌ای شدن خودرو چشم‌انداز بورس 3 میلیونی پزشکیان درگذشت پاپ را تسلیت گفت پزشکیان: تا کنون زندگی را گذرانده‌ایم و از توسعه واقعی غافل بوده‌ایم عراقچی درگذشت پاپ فرانسیس را تسلیت گفت امضای پوتین پای قانون معاهده جامع راهبردی با ایران پشت پرده تکاپوی عربستان برای مذاکره تهران با واشنگتن/ توافق ایران و آمریکا چه معنایی برای عربستان و خلیج فارس دارد؟ خراسان رضوی رتبه‌ی اول کشوری در اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت رئیس شاباک دلیل برکناری‌اش را اختلاف شخصی با نتانیاهو دانست تداوم رالی بورس با ورود پول حقیقی؛ شاخص کل به مرز حساس رسید+ اینفوگرافیک قیمت طلا در قله 3393 دلار؛ پس‌لرزه تنش‌های سیاسی و اصلاح فدرال رزرو در بازار جهانی/ مرز ۳۴۰۰ دلار ایستگاه بعدی است؟ تبریک زینب سلیمانی به کارن همایون‌فر+ عکس بیانیه جدید ستاد کل نیروهای مسلح عارف به بهارستان می‌رود محل دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا مشخص شد+ فیلم قالیباف به پزشکیان نامه نوشت/ ابلاغ 4 قانون برای اجرا حمله یمن به اهداف حیاتی اسرائیل/ ناوهای آمریکا مورد هدف قرار گرفتند عراقچی به کنفرانس واشنگتن دعوت شد+ فیلم سرلشکر باقری: نیروهای مسلح حصار و پناهگاه مستحکم کشور هستند تاکید نبیه بری بر نقض حاکمیت لبنان از سوی اسرائیل اجرای ریزپروژه‌های متعدد در بوستان‌های بزرگ مشهد | خانه‌موزه «ملک» در باغ وکیل‌آباد مشهد، در آستانه بهره‌برداری توقیف ۴۲۰ خودرو حادثه‌ساز در جاده‌های خراسان رضوی (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) قاچاقچی لوازم یدکی حدود ۴۴ میلیارد ریال جریمه شد قطع برق همایش تقدیر از دستگاه‌های دولتی/ وزیر نیرو عذرخواهی کرد+ فیلم قیمت طلا در قله ۳۳۳۹ دلار؛ پس‌لرزه تنش‌های سیاسی و اصلاح فدرال رزرو در بازار جهانی/ مرز ۳۴۰۰ دلار ایستگاه بعدی است؟ رئیس اتحادیه به وزیر صمت نامه نوشت/ درخواست کاهش تعرفه‌های واردات خودرو یک سال صدرنشینی در تراکنش‌های پرداخت ایران قیمت گوشت قرمز، گوشت مرغ و دام زنده امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404 بازار خودرو نگران ایده خودروسازان؛ کام مشتریان تلخ شد/ پایین کشیدن پرچم خودروهای ارزان؟ جزئیات واریز سود سهام‌داران در هفته پایانی فروردین ۱۴۰۴ نرخ ارز دلار سکه طلا یورو امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت‌ طلا و سکه+ جدول قیمت دلار، یورو و پوند امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ کاهش قیمت دلار و یورو+ جدول قیمت طلا، سکه و دلار امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت‌ طلا و سکه+ جدول پیش‌نویس تعیین تعرفه‌ جدید برق تهیه شد سرعت‌گیر بورس ۳ میلیونی وزارت امور خارجه: گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای درباره مذاکرات را تایید نمی‌کنیم پاپ فرانسیس درگذشت بازار ارز بر سر دوراهی سقوط و تثبیت؛ اصلاح بزرگ قیمت دلار در راه است؟/ پیش‌بینی قیمت دلار امروز ۱ اردیبهشت 1404 حضور ایران در لیست سیاه FATF هزینه‌های تجارت را 30 درصد افزایش داد عراقچی به چین سفر می‌کند ممنوعیت آمدوشد میان تمام یگان‌های ارتش اسرائیل پیشنهاد متفاوت ترامپ به روسیه و اوکراین مهدی فضائلی: بار دیگر KHAMENEI.IR‎ رئیس باند سفاک ‎رژیم صهیونیستی را ناچار به واکنش کرد لاوروف: نمی‌توان با مسکو با زبان برتری‌طلبی صحبت کرد راهبرد اصلی دولت چهاردهم به روایت فاطمه مهاجرانی سایه سنگین تعرفه‌های ترامپ بر سر صادرات کره جنوبی تحریم شرکت‌های نفتی آمریکا از سوی انصارالله یمن اجرای ریزپروژه‌های متعدد در بوستان‌های بزرگ شهری | خانه‌موزه «ملک» در باغ وکیل‌آباد مشهد، در آستانه بهره‌برداری پروژه اتصال خیابان امام‌خمینی(ره) به بولوار نماز مشهد تابستان ۱۴۰۴ به بهره‌برداری می‌رسد بازگشت ب.ز به بیزینس+ فیلم دومین سهمیه ۶۰ لیتری بنزین شارژ شد قیمت انواع برنج ایرانی اعلام شد+ جدول هوای ۹ منطقه کلانشهر مشهد امروز در شرایط پاک قرار دارد (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) ایجاد بیش از ۳۰۰ مزرعه شهری در بوستان برکت مشهد افت 10 همتی خالص ارزش دارایی‌ صندوق‌های طلا قیمت طلای جهانی سقف زد؛ قیمت سکه کف نشین شد/ بازار طلا گارد صعودی خواهد گرفت؟/ پیش‌بینی قیمت سکه امروز ۱ اردیبهشت 1404 قیمت طلا امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت+ جدول قیمت سکه، نیم‌سکه و ربع‌سکه امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ کاهش قیمت+ جدول قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت طلا و سکه+ جدول قیمت طلا 18 عیار امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت طلا+ جدول قیمت دلار مبادله‌ای امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ کاهش قیمت+ جدول قیمت دلار و یورو در صرافی ملی امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ کاهش قیمت قیمت بیت‌کوین و اتریوم امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت بیت کوین افزایش قیمت برق از خردادماه قیمت طلا امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ افزیش قیمت+ جدول عباس عبدی: نشنیدن مسئولان، بدترین نوع فیلترینگ است امیدواری ترامپ به توافق اوکراین و روسیه طی هفته جاری هشدار انصارالله به آمریکا درباره نقشه تجاوز زمینی/ اوضاع به صورت کامل از کنترل خارج می‌شود شتاب شاخص کل با فشار بالای تقاضا در شاخص‌سازان/ پیش‌بینی بازار سهام امروز 1 اردیبهشت 1404+ نمودار رکورد شکنی اسرائیل در کشتار خبرنگاران در غزه گاف امنیتی وزیر دفاع دولت ترامپ/ ماجرا چیست؟ ترامپ به دلایل شخصیتی، فردی غیرقابل پیش بینی است ترامپ بر سر دوراهی؛ چرا کاخ سفید سیگنال‌های متناقض در مذاکرات ارسال می‌کند؟ اوکراین: جنگ را 30 روز متوقف کنید شهادت 31 فلسطینی در حملات 24 ساعت گذشته به غزه امیدواری آمریکا برای توافق مسکو و اوکراین در هفته جاری شمار شهدای حمله آمریکا به صنعا افزایش یافت ورود کاروان جدید نظامی اسرائیل به خاک سوریه درخواست فلسطین برای بازگشایی گذرگاه‌های غزه طرح ترامپ برای تحول در وزارت خارجه این کشور چیست؟ عراقچی درباره مذاکره با آمریکا با وزیر خارجه سوئیس گفت‌و‌گو کرد پشت پرده سفر هیات سعودی به تهران؛ عربستان حامل چه پیامی برای ایران بود؟ اعلام آمادگی اوکراین برای حضور در مذاکرات صلح لندن روسیه اوکراین را به نقض آتش‌بس متهم کرد روزنامه شماره ۶۲۶۹ رشد 15.6 درصدی صادرات غیرنفتی ایران در 1403+ جزئیات کمران در یمن چندین نوبت بمباران شد 4 کلید طلایی برای افزایش تعهد کارکنان به استراتژی های سازمانی رشد اقتصادی، در گرو توان صادراتی است، نه صرفا تولید داخلی کشمکش بر سر قیمت گذاری خودرو؛ سازمان حمایت در مقابل شورای رقابت سایه افت دلار بر بازار ارز؛ افول همزمان قیمت درهم امارات و لیر ترکیه/ بازی قدرت در بانک مرکزی تایلند بالا گرفت خط و نشان عارف برای گرانفروشان/ کالا‌هایی که با ارز 28500 تومان خریداری می‌شوند نباید گران شوند پلاک‌‌های جدید به بازار خودرو رسید+ جدول قیمت