یارانه مرغ بیشتر به مرفهین جامعه‌ می‌رسد تا طبقه کم‌درآمد

روزنامه شماره ۶۱۶۵

دو شنبه 1404/02/01 15:08 دسته بندی: اخبار صنایع غذایی کد خبر: 47402

ناهمخوانی درآمد مردم با رشد تورم

حسن مهربانی، استاد دانشگاه تهران با اشاره به افزایش قیمت مرغ در هفته‌های اخیر گفت: قیمت مرغ در ۶ ماه اول امسال نسبت به سال گذشته تغییری نداشت و گران نشد. در سال ۱۴۰۲ متوسط قیمت مرغ برای مصرف‌کننده به طور متوسط حدود ۸۳‌هزار تومان بود. ظرف ۶ ماه نخست امسال هم قیمت‌ها تغییری نداشته و حدود ۸۴‌هزار تومان بوده است. مهربانی تشریح کرد: موضوع اصلی این است که درآمد مردم همراه با تورم افزایش پیدا نکرده و امسال درآمدها زیر نرخ تورم بالا رفته و مردم قدرت خرید را از دست داده‌اند. به طور مثال حدود ۲۰‌درصد به درآمدها اضافه شده اما تورم حدود ۴۰ تا ۴۵‌درصد است. بنابراین اکنون موضوعی به نام گرانی مطرح نیست.

گرانی در صنعت طیور بی‌مفهوم است

وی ادامه داد: در صنعت طیور، گرانی لغت بی‌مفهومی است. به این دلیل که تعداد بازیگران این صنعت، به قدری زیاد است که بازار در رقابت کامل است. حدود ۱۶‌هزار مرغدار مشغول به تولید هستند و مرغ هم کالایی قابل نگهداری نیست. یعنی با فرض اینکه ۲۰‌هزار جوجه‌ریزی انجام شده باشد، اگر مرغدار با قیمت پیشنهادی برای خرید مخالفت کند، باید برای این تعداد جوجه، حدود ۴ تن خوراک تهیه کند که به معنی پرداخت حدود ۹۰ میلیون تومان برای نهاده‌های طیور است. بنابراین مرغدار برای باقی ماندن در بازار رقابتی مجبور است جوجه‌ها را به کشتارگاه بفرستد. مگر اینکه اتفاق دیگری بیفتد. یعنی بیماری همه‌گیر و کشنده‌ای شیوع پیدا کند و تعادل عرضه و تقاضا به دلیل عامل بیرونی برهم بخورد، همان‌طور که در سال ۹۶ به دلیل آنفلوآنزا گله‌های زیادی حذف شدند؛ وگرنه ذات صنعت در رقابت کامل است.

مرغ copy

صنعت طیور ایران، یک صنعت خرده‌مالکی

بر اساس این گزارش، برخی از تحلیلگران بر این باورند که کوچک‌سازی واحدهای تولیدی در ایران برخلاف سایر کشورها که یکپارچه هستند، یکی از چالش‌های اصلی صنعت مرغداری در کشور است.

مهربانی ضمن تایید این موضوع معتقد است: صنعت طیور ایران یک صنعت کاملا خرده‌مالکی است. اگرچه طی حدود 8 سال گذشته یکسری زنجیره‌های بزرگ تشکیل شده و به عبارتی حدود 28 تا 30‌درصد تولید کشور توسط 50 زنجیره انجام می‌شود، اما این آمار چندان بزرگ نیست. اگر کشوری مثل آمریکا را به عنوان یک کشور پیشرو در عرصه صنعت در نظر بگیریم که حدود 10 برابر کشور ما تولید می‌کند، در این کشور تنها 7 شرکت بیش از 70‌درصد تولید را در اختیار دارند. در حالی که در ایران مجموع 50 شرکت بزرگ حدود 30‌درصد تولید می‌کنند. پس ما با صنعتی مواجهیم که تعداد بازیگران در آن بسیار زیاد است. حتی ما در این صنعت مانند کشور ترکیه هم عمل نمی‌کنیم. در ترکیه نیز اگرچه تعداد مرغداران زیاد است، اما تحت مدیریت حدود 8 شرکت است. در ایران تک‌تک مرغداران مجبورند نهاده‌هایی مانند سویا و ذرت و جوجه بخرند و فروش انجام دهند که این روند برای آنها چالش‌برانگیز است و بزرگ‌ترین چالش این است که میزان بهره‌وری پایین می‌آید. وقتی تعداد مرغداران در ایران به 15‌هزار نفر می‌رسد، طبیعی است که نمی‌توانند هزینه‌های کافی برای دامپزشکی، مدیریت تحقیق و توسعه، مدیریت کیفیت و... پرداخت کنند. بنابراین یک کار سطح پایین انجام می‌شود.

بازدهی بالا در مشارکت با زنجیره‌های بزرگ

وی در پاسخ به اینکه آیا خوشه‌سازی می‌تواند راهکاری برای این چالش باشد، گفت: زنجیره‌ها مشابه خوشه‌ها عمل می‌کنند. یعنی یک زنجیره وارد مشارکت می‌شود و به مرغدار جوجه و نهاده می‌دهد و در برخی از موارد بسته به نوع قرارداد، دارو و واکسن هم می‌دهد و مرغدار را در تولید شریک می‌کند. یعنی او دیگر سرمایه‌گذاری نمی‌کند. امروز در صنعت مرغداری، به ازای 20‌هزار جوجه‌ریزی، بالای 4 میلیارد تومان سرمایه نیاز است و باید ریسک قیمتی را در بازار پذیرفت. اما اگر مرغدار بتواند با زنجیره‌های بزرگ مشارکت کند (همان اتفاقی که اکنون در گیلان و مازندران به خوبی در حال مدیریت است) حدود 13 تا 14‌درصد از تولید نصیب او می‌شود. در اینجا مرغدار سرمایه‌ای نیاورده و تنها فارم و مدیریت و هزینه‌های انرژی را برعهده داشته است.

سرنوشت ارز ترجیحی مرغ در بودجه 1404

به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، در بودجه سال آینده دولت تصمیم به تعدیل بودجه کالاهای اساسی گرفته است. حال این سوال مطرح است که چقدر این احتمال وجود دارد که مرغ در سبد ارز ترجیحی قرار نگیرد؟

این مدرس دانشگاه در این باره معتقد است: با توجه به تغییراتی که در نرخ دلار در بازار آزاد اتفاق افتاده و مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم‌ها و...، ممکن است دولت نتواند در مقابل ارز 28‌هزار و 500 تومانی مقاومت کند و مجبور شود که آن را بشکند. با توجه به اینکه عمده خوراک موردنیاز صنعت طیور، وارداتی است و چند میلیارد دلار صرف واردات ذرت، سویا، اسیدهای آمینه و ویتامین‌ها می‌شود. صرف‌نظر از اینکه حذف ارز ترجیحی چه تبعات و گرفتاری‌های اقتصادی برای معیشت مردم به همراه خواهد داشت، اگر دولت بخواهد ارز 28‌هزار و 500 تومانی برای واردات این اقلام اختصاص دهد، ممکن است توان آن را نداشته باشد.

وی افزود: به طور کلی ممکن است قیمت ارز ترجیحی حدود 30‌درصد افزایش یابد که البته این در حد احتمال است و باید دید تصمیمی که درباره بودجه گرفته می‌شود و رقمی که از مجلس عبور می‌کند، چقدر خواهد بود. اما به هر حال با فرض اینکه خوراک طیور 30‌درصد گران شود، قیمت مرغ حداقل 20‌درصد بالا می‌رود و در عین حال با توجه به برهمکنش فاکتورهای اقتصادی، ممکن است این رقم به 25‌درصد هم افزایش یابد. از این رو احتمال اینکه دولت بتواند با ارز ترجیحی 28‌هزار و 500 تومانی صنعت مرغداری را راهبری کند، کم است.

سهم ناچیز مرغ در سبد خانوارهای فرودست

مهربانی تاکید کرد: اینکه مرغ در سبد ارز ترجیحی باقی بماند یا حذف شود، به نگاه دولت بستگی دارد. امروز در شرایطی که نرخ ارز در بازار آزاد به حدود 70‌هزار تومان و نرخ ارز نیمایی به بیش از 50‌هزار تومان رسیده، دولت اگر ارز 28‌هزار و 500 تومانی به این صنعت تخصیص می‌دهد، درواقع برای این است که به این صنعت یارانه تخصیص یابد. البته این شکل یارانه دادن هم غلط است. به این دلیل که هرچند اعلام می‌شود متوسط سرانه مصرف 25 کیلوگرم است، اما دهک دهم قطعا این میزان را مصرف نمی‌کنند. یعنی دهک اول کشور ممکن است 50 کیلو مصرف کنند و دهک آخر تنها 5 کیلوگرم.

وی ادامه داد: پس دولت در حالی برای کمک به طبقه فرودست جامعه، یارانه می‌دهد که از سوی دیگر از این موضوع غافل است که کسی که توان مالی بیشتری دارد، 50 کیلو مرغ مصرف می‌کند و دولت درواقع یارانه بسیار بیشتری به طبقات مرفه می‌دهد. درواقع دولت به نام طبقات فرودست، به مرفهین جامعه یارانه پرداخت می‌کند!

بیراهه خودکفایی در تامین نهاده‌های دامی

در این بین با توجه به اینکه مبلغ کلانی بابت واردات نهاده‌های دامی صرف می‌شود، گروهی معتقدند که خودکفایی در تامین نهاده‌های دامی مثل ذرت و سویا با توجه به شرایط اقلیمی و منابع آبی کشور یک بحث چالش‌برانگیز است.

مهربانی در این باره معتقد است: خودکفایی در تامین نهاده‌های دامی بسیار چالش‌برانگیز است. ما در ایران هم با کمبود آب و هم با سوءمدیریت آب روبه‌رو هستیم. بنابراین لزومی ندارد که ذرت یا سویا بکاریم و بخواهیم کشور را درگیر چالش آب کنیم و این اصلا شدنی نیست. از کشورهایی مانند آرژانتین، برزیل، اوکراین و روسیه که زمین بهتر و آب فراوان دارند، می‌توانیم این نهاده‌ها را وارد کنیم. بنابراین کلمه خودکفایی در این گونه موارد یک کلمه انحرافی است. ما حدود 10 میلیون تن ذرت و 4 میلیون تن سویا وارد کشور می‌کنیم و اساسا ظرفیت تولید این حجم در کشور وجود ندارد. در بهترین حالت می‌توانیم یک و نیم میلیون تن ذرت در کشور تولید کنیم.

وضعیت نامطلوب بهره‌وری در صنعت مرغداری

این کارشناس صنعت مرغداری همچنین در پاسخ به اینکه آیا صنعت مرغداری ایران در مقایسه با استانداردهای جهانی، به لحاظ بهره‌‌‌وری و استفاده از فناوری‌‌‌های نوین، از جایگاه مناسبی برخوردار است، گفت: در این بخش فاصله ما با سایر کشورها و استانداردهای جهانی زیاد است و ظرف سه چهار سال گذشته این فاصله عمیق‌تر و وضعیت ما بدتر شده است. به این دلیل که ما از نژادهای کم‌کیفیت یا بی‌کیفیت استفاده می‌کنیم و هزینه آن را که به نوعی زیان است، در بین صاحبان صنعت تقسیم می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: بنابراین ما از نظر بهره‌وری وضعیت نامطلوبی داریم. این وضعیت هم ناشی از نگاه دولتی است که چنین بستری را ایجاد کرده است. ما باید نژادهای درجه یک بین‌المللی را وارد کنیم. اکنون در دنیا با ضریب تبدیل 1.5 و 1.55 روبه‌رو هستیم. یعنی به ازای یک کیلو و 550 گرم خوراک، یک کیلو گوشت به دست می‌آید. در ایران صحبت از یک کیلو و 900 گرم تا 2 کیلو است. این یعنی هدررفت حدود 20 تا 25‌درصد خوراک که عدد قابل‌توجهی است.

دخالت دولت، ریسک عمده مصرف‌کننده و هم تولیدکننده

مهربانی درخصوص چرایی ثبات چالش مرغداران و تولیدکنندگان مرغ یک‌روزه و دلایل حل نشدن این چالش اظهار کرد: عمده ریسکی که در صنعت تولید می‌شود؛ که این ریسک را هم مصرف‌کننده و هم تولیدکننده باید تحمل کند، دخالت دولت در بازار است. چون صنعت مرغداری یک صنعت خرده‌مالکی و در رقابت کامل است؛ فارغ از اینکه ارز چه نرخی باشد؛ این رقابت باعث می‌شود که کسی نتواند قیمت تثبیت کند، چه دولت و چه تولیدکننده.

وی ادامه داد: هر شب حدود 7‌هزار تا 7‌هزار و 500 تن مرغ به بازار داخلی عرضه می‌شود که این خروجی تولید حدود 500 واحد مرغداری است. یعنی هر شب حدود 500 واحد تولیدی با هم رقابت می‌کنند که در بین این واحدها اصلا بحثی به نام تبانی درخصوص قیمت‌ها معنا ندارد. درواقع رقابت کامل وجود دارد و در یک بازار با رقابت کامل، هیچ قدرتی بهتر از قدرت بازار نمی‌تواند قیمت را تنظیم کند. حال اگر از طریق سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرف‌کننده در بازار دخالت و فشار سنگین وارد می‌کنند، در اینجا علاوه بر فشاری که رقابت کامل وارد می‌کند، یک ریسکی هم به بازار وارد می‌کنند.

تبعات مخرب قیمت‌گذاری دستوری

مهربانی با اشاره به تبعات قیمت‌گذاری دستوری بیان کرد: ما شرکت بورسی داریم که مجبور است همه فرآیندهایش در صنعت واضح و شفاف باشد، اما در 6 ماهه اول 200 میلیارد تومان زیان کرده است. این زیان از قیمت دستوری حاصل می‌شود. در هر صورت باید یک نهضتی در اقتصاد ایران اتفاق بیفتد که دولت اقتصاد دستوری را برای همیشه فراموش کند و این به نفع دولت و مردم است.  وی گفت: مادامی که با فشار دولتی یا فشار تعزیرات وارد بازار می‌شوید یا اگر قیمت یک کالای تولیدی بالا باشد، اجازه ندهند این کالا را با قیمت سودآور به بازار عرضه کنید، ادامه این روند همه فعالان صنعت را دچار هراس می‌کند و درنهایت مجبور به گریز از بازار می‌شوند.

این فعال صنعت مرغداری در پایان خاطرنشان کرد: تولیدکننده وقتی وارد بازار می‌شود، باید سودی بهتر از سود بدون ریسک که بانک‌ها پرداخت می‌کنند، به دست بیاورد. اگر بنا باشد که به تولیدکننده فشار وارد شود و او متضرر شود، سرمایه‌گذاری در کشور عقب‌نشینی می‌کند. بنابراین یکی از بزرگ‌ترین ریسک‌های ما دخالت دولت در بازار است و دولت باید از اقتصاد دستوری در همه صنایع به‌ویژه در صنعتی که خرده‌مالکی است، دست بکشد.

 

مطالب پیشنهادی اخبار صنایع غذایی

ادامه اخبار صنایع غذایی
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
جدیدترین امیدواری ترامپ به توافق اوکراین و روسیه طی هفته جاری هشدار انصارالله به آمریکا درباره نقشه تجاوز زمینی/ اوضاع به صورت کامل از کنترل خارج می‌شود شتاب شاخص کل با فشار بالای تقاضا در شاخص‌سازان/ پیش‌بینی بازار سهام امروز 1 اردیبهشت 1404+ نمودار رکورد شکنی اسرائیل در کشتار خبرنگاران در غزه گاف امنیتی وزیر دفاع دولت ترامپ/ ماجرا چیست؟ ترامپ به دلایل شخصیتی، فردی غیرقابل پیش بینی است ترامپ بر سر دوراهی؛ چرا کاخ سفید سیگنال‌های متناقض در مذاکرات ارسال می‌کند؟ اوکراین: جنگ را 30 روز متوقف کنید شهادت 31 فلسطینی در حملات 24 ساعت گذشته به غزه امیدواری آمریکا برای توافق مسکو و اوکراین در هفته جاری شمار شهدای حمله آمریکا به صنعا افزایش یافت ورود کاروان جدید نظامی اسرائیل به خاک سوریه درخواست فلسطین برای بازگشایی گذرگاه‌های غزه طرح ترامپ برای تحول در وزارت خارجه این کشور چیست؟ عراقچی درباره مذاکره با آمریکا با وزیر خارجه سوئیس گفت‌و‌گو کرد پشت پرده سفر هیات سعودی به تهران؛ عربستان حامل چه پیامی برای ایران بود؟ اعلام آمادگی اوکراین برای حضور در مذاکرات صلح لندن روسیه اوکراین را به نقض آتش‌بس متهم کرد روزنامه شماره ۶۲۶۹ رشد 15.6 درصدی صادرات غیرنفتی ایران در 1403+ جزئیات کمران در یمن چندین نوبت بمباران شد 4 کلید طلایی برای افزایش تعهد کارکنان به استراتژی های سازمانی رشد اقتصادی، در گرو توان صادراتی است، نه صرفا تولید داخلی کشمکش بر سر قیمت گذاری خودرو؛ سازمان حمایت در مقابل شورای رقابت سایه افت دلار بر بازار ارز؛ افول همزمان قیمت درهم امارات و لیر ترکیه/ بازی قدرت در بانک مرکزی تایلند بالا گرفت خط و نشان عارف برای گرانفروشان/ کالا‌هایی که با ارز 28500 تومان خریداری می‌شوند نباید گران شوند پلاک‌‌های جدید به بازار خودرو رسید+ جدول قیمت سکانس آخر بورس در فروردین ۱۴۰۳ چگونه بورس را به قعر بازدهی کشاند؟ روبیو بسته شدن سفارتخانه‌های آمریکا در برخی کشور‌ها را رد کرد توضیحات عراقچی درباره رایزنی با روسیه در آستانه مذاکره با آمریکا/ طبیعی است که مواضع‌مان را با دوستان‌مان هماهنگ می‌کنیم تنش در بالتیک رو به افزایش است/ رهگیری هواپیما‌های روسی از سوی انگلیس لاپید خطاب به نتانیاهو: وزیرانت را ساکت کن! فروش 268 کیلوگرم شمش طلا در صد و یکمین حراج+ جزئیات خودرو‌های خارجی در قصر شیرین پلاک‌گذاری می‌شوند+ جزئیات واکنش بورس تهران به مذاکرات ایران و آمریکا بیانیه هیأت نمایندگان اتاق ایران پیرامون شعار سال 1404، مذاکرات بین‌المللی و الزامات تعامل مالی جهانی با وام 500 میلیون تومانی مسکن می توان خانه دار شد؟ رئیس هیات نظارت بر رفتار نمایندگان معرفی شد درخواست مهم پاپ درباره غزه لاوروف: اروپا در تلاش برای احیای نازیسم است غریب‌آبادی: غنی‌سازی جزو خطوط قرمز است واکنش جدید قطر به مذاکرات ایران و آمریکا تأمین برق ادارات دولتی در دستور کار قرار گرفت دیدار وزرای خارجه عراق و اردن/ محور گفت‌وگو چه بود؟ ارزیابی گروسی از مذاکرات رم پرفروش‌ترین لپ‌تاپ های بازار فروردین 1404 + جدول شاه‌مقصود‌های فلکه دوم گلشهر اتاق بازرگانی ایران بیانیه داد قیمت طلا و دلار سقوط کرد؛ گذر سکه به مرز حمایت افتاد/ رکود سنگین در بازار طلا و سکه؛ قهر خریداران با بازار ارز انتصاب جدید در صندوق‌های بازنشستگی نفت قیمت گوشت قرمز، گوشت مرغ و دام زنده امروز یکشنبه ۳۱ فروردین 1404/ افزایش قیمت مرغ+ جدول شهرداری مشهد حامی حمل‌ونقل پاک | راه‌اندازی ایستگاه شارژ دوچرخه و موتور برقی در سال ۱۴۰۴ مردم چشم‌به‌راه بازگشت بی‌آرتی‌ها به خیابان فارغ‌التحصیلان مشهد پزشکیان تذکر گرفت لایحه اختیار دولت در تغییر ساعت رسمی کشور در دست مجلس خط و نشان بورس برای بازارها ایتالیا: امکان توافق تهران-واشنگتن وجود دارد انعقاد اولین قرارداد سرمایه‌گذاری بازی‌های کابلی در چهار بوستان شهر مشهد + فیلم حضور استاندار خراسان رضوی در جمع کودکان تحت حمایت مؤسسه توانبخشی همدم معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری مشهد: رویکرد شهرداری تقویت رابطه بین شهرداری و سرمایه‌گذاران است گزارش بانک مرکزی از تسهیلات اعطایی به 4 بخش‌ با وام جدید، تنها می‌توانید 3.7 متر مربع مسکن بخرید شاخص‌های بورس در مسیر صعودی با موتور محرک بانک‌ها+ اینفوگرافیک روند مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا از زبان مهاجرانی نامه مهم قالیباف به پزشکیان/ این قانون ابلاغ شد حمله تازه اسرائیل به جنوب لبنان/ یک نفر به شهادت رسید پول در راه بورس یارانه این دهک‌های درآمدی قطع شد نسخه تازه اقتصاددانان برای مهار تورم هوای کلانشهر مشهد امروز سالم است (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) سهم ۷۳.۳ درصدی پراید از خودرو‌های آلاینده در مشهد همه‌چیز درباره پروژه خط ۳ متروی مشهد، با هزینه ۱۰۰ همتی | راه‌اندازی بزرگ‌ترین جزیره ایستگاهی کشور در مشهد عضو شورای اسلامی شهر مشهد مقدس: سیاست‌های شورای ششم در حوزه مدیریت پسماند در مسیر تحقق است ثبت تخلف بیش از ۱۳ هزار موتورسیکلت‌ در مشهد انعقاد اولین قرارداد سرمایه‌گذاری بازی‌های کابلی در چهار بوستان شهر مشهد قیمت گوشت قرمز، گوشت مرغ و دام زنده امروز یکشنبه ۳۱ فروردین 1404 زمان آغاز ثبت سفارش گوشت قرمز اعلام شد کاهش ۲۰ درصدی صادرات نفت این کشور به آمریکا امشب؛ سهمیه بنزین اردیبهشت‌ماه واریز می‌شود شرکت راه‌آهن با شرکت منتسب به بابک زنجانی قرارداد امضا کرد ادعای گستاخانه سخنگوی نتانیاهو درباره ایران معاون پارلمانی جدید پزشکیان برای اولین بار به مجلس رفت چراغ سبز نمایندگان مجلس به یک لایحه موافقتنامه بین ایران و پرتغال گزارش غریب‌آبادی به مجلس درباره دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا سکوت کره جنوبی در برابر تعرفه‌های آمریکا پشت پرده دیدار محرمانه رئیس موساد و ویتکاف برنامه نخست‌وزیر کانادا برای مقابله با تهدیدهای ترامپ حمایت بن‌سلمان عبدالعزیز از ایران/ درخواست ولیعهد عربستان از جامعه بین‌المللی + عکس موافقت نمایندگان مجلس با کلیات استفساریه مربوط به قانون مالیات بر ارزش افزوده ایران و آمریکا در مسیر احیای برجام 2؟/ تلاش ترامپ برای جبران ماموریت شکست خورده بایدن؛ واشنگتن در برابر دوراهی سخت حضور پوتین در مراسم عید پاک مسیحیان+ فیلم چشم انداز مذاکرات ایران و آمریکا از زبان ابطحی هیئت حماس با هاکان فیدان دیدار کرد نخست وزیر سابق اسرائیل در بیمارستان بستری شد واکنش کویت به نتایج دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا برگزاری نشست ستاد اقتصادی دولت به ریاست پزشکیان جدیدترین موضع‌گیری رئیس‌جمهور لبنان درباره حزب‌الله تعداد قربانیان جنگ غزه باز هم افزایش یافت خواب تازه اسرائیل برای نوار غزه