ضرورت تجدید نظر دولت چهاردهم در قیمت‌گذاری دستوری مواد غذایی

آفت صنعت لبنیات

در روز‌‌‌های گذشته بازار لبنیات کشور با چالش جدی نوسان قیمتی و ابهامات درباره افزایش قیمت شیر خام مواجه شده بود. ستاد تنظیم بازار افزایش ۲۰ درصدی قیمت شیر خام را چندی پیش تصویب کرده، اما این مصوبه تا دیروز به صورت رسمی ابلاغ نشده بود. این وضعیت باعث سردرگمی تولید‌‌‌کنندگان، مصرف‌کنندگان و فروشندگان شده و سوالات بسیاری درباره آینده بازار محصولات لبنی پیش کشیده بود. طبق مصوبه هفته گذشته ستاد تنظیم بازار، نرخ مصوب شیر خام که ۱۵‌هزار تومان بود با ۲۰‌درصد افزایش به ۱۸ هزارو ۱۰۰ تومان رسید. در این راستا رئیس انجمن گاوداران ایران در برنامه ایران‌‌‌فود خاطرنشان کرد‌: افزایش قیمت شیر خام، در دولت سیزدهم تصویب شده بود اما ابلاغ آن به دولت چهاردهم افتاد. احمد مقدسی بر این باور است که با وجود افزایش قیمت لبنیات، شیر و برخی محصولات لبنی از سفره مردم حذف نمی‌شود، اما در عین حال می‌‌‌پذیرد روش فعلی قیمت‌گذاری شیر که توجه زیادی به کیفیت ندارد، منصفانه نیست. مشروح اظهارات احمد مقدسی، رئیس انجمن گاوداران ایران در برنامه ایران‌‌‌فود را درباره یکی از نیازهای استراتژیک خانوارهای ایرانی و چالش‌‌‌های صنعت شیر، می‌خوانید.

یک شنبه 1404/01/31 02:25 دسته بندی: اخبار صنایع غذایی کد خبر: 19517

طی روزهای گذشته اعلام کردید که قرار است قیمت شیر خام ۲۰‌درصد افزایش پیدا کند. این افزایش قیمت رسمیت پیدا کرده است؟

در اولین جلسه ستاد تنظیم بازار دولت چهاردهم این افزایش قیمت ۲۰ درصدی تصویب شد. البته این افزایش قیمت در دولت سیزدهم نیز در تاریخ ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ تصویب شد اما متاسفانه به دلیل حادثه تلخی که برای رئیس جمهور رخ داد و همزمانی آن با انتخابات رئیس جمهور جدید ابلاغ نشد و به دولت چهاردهم موکول شد. در دولت جدید مجددا در ستاد تنظیم بازار تصویب و جهت ابلاغ به تمام دستگاه‌های ذی‌ربط اعلام شد.

با توجه به اینکه از قیمت ۱۵‌هزار تومانی مصوب سال گذشته رضایت نداشتید، آیا از قیمت جدید راضی هستید؟

مسلما خیر. چون اکنون در مقایسه با اوایل سال‌جاری که این قیمت را به وزارت جهاد کشاورزی اعلام کردیم، قیمت نهاده‌ها بسیار افزایشی بوده است. درواقع حتی قیمت ۱۸‌هزار تومان که بر سر آن با دولتمردان به توافق رسیدیم، چشمگیر نبود و از سر استیصال این نرخ را قبول کردیم؛ به جز در بخش نهاده‌هایی مانند جو و سویا که دولت برای واردات آنها ارز ترجیحی اختصاص می‌دهد، اما متاسفانه در سال‌جاری با افزایش قابل‌توجه قیمت نهاده‌هایی مانند ذرت علوفه و یونجه که حدود ۶۰‌درصد غذای دام ما را تشکیل می‌دهد مواجه شدیم؛ آن هم به دلیل اینکه با بی‌برقی در سال‌جاری مواجه بودیم و برق چاه‌های کشاورزی قطع می‌شد، سطح برداشت در مزارع کاهش پیدا کرد و همین امر باعث افزایش این نهاده‌ها شد.

شما در حالی این اظهارات را مطرح می‌کنید که صحبت‌های متناقضی از مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های لبنی شنیده می‌شود. ایشان گفته است که قیمت نهاده‌های لبنی در سال‌جاری نه‌تنها افزایش نداشته بلکه کاهش هم داشته است. بنابراین اگر این ادعا را در نظر بگیریم، قیمت شیر خام نباید افزایش پیدا می‌کرد. این صحبت‌های متناقض از کجا ناشی می‌شود؟

وی یک مطلب غیرکارشناسی در این زمینه اعلام کرده و در کار تخصصی یک صنف دیگر دخالت کرده است؛ به این دلیل که اطلاعاتی درباره بخش دامپروری کشور ندارد. مگر من که تخصصی درباره نرخ فرآورده‌های لبنی ندارم، می‌توانم در این باره اظهارنظر کنم؟ دولت بابت واردات جو، ذرت و سویا ارز ترجیحی ارائه می‌کند و این سه قلم کالا به خاطر کاهش نرخ جهانی، کاهش قیمت داشته است و ما کف قیمتی را که در سامانه بازارگاه بود، نسبت به نرخ مصوبش حساب کردیم. به طور مثال اگر سقف قیمتی جو و ذرت در سامانه بازارگاه ۱۱‌هزار و ۳۰۰ تومان بود و به حدود ۸ تا ۹‌هزار تومان رسیده بود؛ ما همان ۸ تا ۹‌هزار تومان حساب کردیم. اما این سه قلم در قیمت تمام‌شده شیرخام، ۲۰‌درصد تاثیر دارد؛ نه ۱۰۰ درصد. ۶۰‌درصد غذای دام ما را یونجه و ذرت علوفه تشکیل می‌دهد که در داخل کشور تولید می‌شود که این محصولات افزایش قیمت داشته است. به طوری که یونجه از کیلویی ۷‌هزار تومان در سال گذشته به ۱۶‌هزار تومان در سال‌جاری رسیده و بالغ بر ۱۰۰‌درصد رشد داشته است. یا ذرت علوفه از کیلویی ۲۴۰۰ تومان در سال گذشته به ۳۶۰۰ تومان در سال‌جاری رسیده است. بنابراین اگر مسوولان این اظهارات غیرتخصصی و کذب را جهت قیمت‌گذاری شیرخام مدنظر قرار دهند، صنعت دامپروری و صنعت شیر و گوشت کشور به مخاطره خواهد افتاد.

با توجه به سهم ۷۰ درصدی قیمت شیر خام در تولید فرآورده‌های لبنی، بعد از افزایش قیمت شیرخام قیمت لبنیات چقدر افزایش پیدا می‌کند؟

نمی‌توانم در این باره اظهارنظر کنم و پاسخ دقیق را مسوولان انجمن صنایع لبنی باید در این زمینه اعلام کنند. طبق اعلام انجمن صنایع لبنی، قیمت شیر خام حدود ۶۰درصد از قیمت تمام‌شده فرآورده‌های لبنی را شامل می‌شود. مسلما هر عددی که درخصوص قیمت شیر اعلام می‌شود، از سوی این انجمن در فرمول‌های محاسبات قیمتی لحاظ می‌شود و سپس قیمتی را به سازمان حمایت اعلام می‌کنند و آنها هم ابلاغ می‌کنند. بنابراین به این ترتیب نیست که هر عددی می‌خواهند اعلام کنند. اما به طور قطع افزایش قیمت شیر خام در رشد قیمت فرآورده‌های لبنی تاثیرگذار است.

شیر یک کالای ضروری برای مصرف‌کنندگان است. با توجه به شرایط کنونی اقتصادی و کاهش قدرت خرید مردم، آیا افزایش قیمت‌ها در شرایط فعلی جامعه کشش دارد؟

در شرایط کنونی وقتی نرخ مواد غذایی را بررسی می‌کنیم، می‌بینیم شیر و لبنیات ارزان‌ترین و کم‌تورم‌ترین ماده غذایی در کشور بوده است؛ در کشوری که میانگین تورم بالغ بر ۴۰‌درصد و در بخش غذا بیش از ۴۰‌درصد است، قیمت شیرخام ۲۰‌درصد افزایش می‌یابد و به تناسب آن قیمت لبنیات هم بالا می‌رود.

آیا این افزایش قیمت موجب حذف لبنیات از سبد مصرفی خانوارها نخواهد شد؟

تجربه نشان داده که این اتفاق نمی‌افتد، چون ما همیشه کمترین نرخ تورم را در بخش لبنیات داشته‌ایم. وقتی که نرخ ارز ترجیحی از ۴۲۰۰ تومان به ۲۸۵۰۰ رسید، نرخ سه قلم نهاده‌های دامی ما ۶ برابر شد و قیمت شیر ۱۰۰‌درصد گران شد. دولت تصور می‌کرد که روزانه ۱۰ تا ۲۰ تن شیر روی دست گاوداران بماند، اما چنین نشد. چون مردم می‌دانند که امروز ارزان‌ترین ماده غذایی آنها لبنیات است.

طبق طرح جامع شیر قرار بود تولید در ۱۰ سال، از ۱۲ میلیون و ۵۰۰‌هزار تن عبور کند و سرانه مصرف به بالای ۱۶۰ کیلوگرم برسد. حالا بعد از گذشت۱۰ سال از پایان این طرح، این سرانه مصرف افزایش پیدا نکرده است. چرا این هدف محقق نشد و به اهداف این طرح نرسیدیم؟

نمی‌توانیم بگوییم که به این هدف نرسیده‌ایم. تولید امروز شیرخام ما  به نزدیک ۱۱.۷ میلیون تن رسیده است ولی ۱۰ سال پیش این عدد حدود ۸ تا ۹ میلیون تن بود. یکی از دلایل این است که فرهنگ مصرف لبنیات ما اشتباه است. امروز ببینید قیمت نوشابه با یک بطری شیر چقدر اختلاف دارد. اهداف این طرح واقع‌بینانه بوده اما روی آن کار فرهنگی انجام نشده است. باید وزارت بهداشت در راستای افزایش سرانه مصرف با همکاری تشکل‌های بخش خصوصی ازجمله انجمن صنایع لبنی و انجمن گاوداری فرهنگ‌سازی انجام می‌داد. اما متاسفانه شاهدیم هرزمان که بحث افزایش قیمت مطرح می‌شود، فشار را روی تولیدکننده چه دامدار و چه کارخانه‌دار قرار می‌دهند. اگر دولت برای حفظ سلامت جامعه تلاش دارد، به جای اینکه هزینه درمان بپردازد، باید در زمینه افزایش سرانه مصرف لبنیات فرهنگ‌سازی کند.

یعنی معتقدید به جز خلأ فرهنگ‌سازی، مساله دیگری مطرح نیست؟

چرا موضوع اقتصادی هم مطرح است. هم اکنون ظرفیت تولید بالغ بر ۱۵ میلیون تن شیرخام در واحدهای دامی کشور وجود دارد، اما به این عدد نمی‌رسیم، چون نمی‌گذارند تولید اقتصادی شود. ما باید ۶ ماه بجنگیم تا تازه بتوانیم با حداقل رشد قیمت، مصوبه قیمت تمام‌شده‌مان را بگیریم. با یک نوسان قیمت در حاشیه ضرر فرو می‌رویم. در چنین حالتی دامدار چاره‌ای ندارد به جز اینکه اقدام به کشتار دام بکند و آن را به عنوان غذای سایر دام‌ها استفاده کند! یکی از مسوولان پرسید که آیا مگر دام هم گوشت‌خوار می‌شود! پاسخ دادم که بله می‌شود؛ وقتی افزایش قیمت شیرخام را ۶ ماه دیرتر ابلاغ می‌کنید یا بررسی نمی‌کنید، چاره‌ای جز این نداریم که برخی دام‌ها را به عنوان غذای بقیه دام‌ها استفاده کنیم. بنابراین بحث اقتصادی بسیار مهم است؛ اما از آن مهم‌تر قیمت‌گذاری دستوری است که آفتی برای بخش تولید کشور شده است. خواهش ما از دولت جدید این است که در این زمینه تجدیدنظر کند و دست از قیمت‌گذاری دستوری برای تولیدکنندگان بردارد.

درصورتی که قیمت‌گذاری دستوری حذف شود، از آن طرف انتظار حمایتی هم ندارید؟

من همیشه در قیمت‌گذاری‌ها سه قیمت ارائه کرده‌ام؛ قیمت شیر خام با ارز ترجیحی، با ارز نیما و با ارز آزاد. دولت عملا بابت واردات جو، ذرت و سویا، کالای یارانه‌ای با ارز ۲۸۵۰۰ به من تولیدکننده می‌دهد که من شیر ارزان بفروشم. یعنی به تمامی اقشار کشور از فقرا گرفته تا اغنیا، یارانه پرداخت می‌کند. درخواست ما این است که دولت یارانه ندهد تا شیر را در یک فضای کاملا آزاد رقابتی تولید کنیم و قیمت را هم خودمان تعیین کنیم. ما دلمان برای بازار می‌سوزد، چون اگر در بازار قیمت‌ها بیش از حد بالا برود، بازار کشش نخواهد داشت و بازارهای صادراتی را نیز از دست می‌دهیم.  دولت  می‌تواند ما‌به‌التفاوتی را که روی نرخ ارز برای واردات نهاده‌ها اختصاص می‌یابد، در قالب کارت‌های اعتباری به قشر آسیب‌پذیر ارائه کند و بخشی از آن را نیز به مشوق‌های صادراتی تخصیص دهد. اگر قیمت صادراتی محصولات لبنی ما مزیت صادراتی خود را از دست بدهد و صادرکنندگان ما ضرر کنند، به آنها مشوق صادراتی بدهد که ضرر نکنند. حدود یک و نیم میلیون تن شیر خام ما به لبنیات تبدیل و صادر می‌شود که حدود یک میلیارد دلار درآمد ارزی هم برای کشور به همراه دارد.

با توجه به اینکه هر شیری با توجه به انواع ترکیبات چربی، لاکتوز و... با شیرهای دیگر متفاوت است، آیا قیمت‌گذاری عام برای شیر منصفانه است؟

این قیمت‌گذاری نه‌تنها منصفانه نیست، بلکه غیرکارشناسی است. شیر از اجزای مختلفی تشکیل شده و دو آیتم بسیار مهم است که در دنیا به آن بها می‌دهند، یکی پروتئین و دیگری چربی شیر است؛ همچنین اجزای دیگری مانند سلول‌های سوماتیک، میکروب‌های موجود در شیر و... مطرح است. در ایران وقتی فقط روی چربی تمرکز می‌کنیم، دیگر کسی به دنبال کیفیت نیست. امروز گاوداران صنعتی باید شیر باکیفیتی تولید کنند که وقتی کارخانه‌های لبنی این شیر را دریافت و محصول صادراتی تولید و صادر می‌کنند، از بازارهای خارجی برنگردد. یا وقتی اکنون بعد از سال‌ها وابستگی شیرخشک پایه کودک را در کشور تولید می‌کنیم، این باید از یک شیر بسیار باکیفیت تولید شود که نوزادان دچار مشکل نشوند. بنابراین با چنین نگاهی انگیزه در تولیدکنندگان از بین می‌رود.

آیا اقدامی هم در این زمینه انجام شده است؟

استارت کار خورده است. برخی از کارخانه‌های بزرگ محصولات لبنی که به صادرات بسیار بها می‌دهند و نمی‌خواهند بازارهای صادراتی خود را از دست بدهند، روی این موارد دقت نظر دارند و آزمایش‌های سختگیرانه انجام می‌دهند. خوشبختانه همکاران ما توانسته‌اند استانداردهای لازم را به دست بیاورند که اگر شیرشان مشکل داشته باشد، برگشت بخورد و شیر را تحویل نمی‌گیرند؛ در این صورت دامدار باید به بهای بسیار نازلی شیر تولیدی خود را بفروشد. بنابراین اگر به کیفیت توجه شود، دام هم سالم‌تر خواهد بود. اما متاسفانه شاهدیم که صرفا چربی شیر را به عنوان کیفیت آن لحاظ می‌کنند و تنها برای چربی آن جایزه می‌دهند. در این بخش شاید دامدار به فکر ارتقای ماشین‌آلات خود باشد تا موازین کیفیتی را رعایت کند که روی سلامت دام آن نیز اثرگذار است، اما این هزینه‌ها را از جیب می‌پردازد و متضرر می‌شود، در حالی که با سایر دامدارانی که این موازین را رعایت نمی‌کنند، در یک رده قرار دارد.

 

مطالب پیشنهادی اخبار صنایع غذایی

ادامه اخبار صنایع غذایی
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
جدیدترین جنگ زرگری یا دعوای نظامی چین و آمریکا؛ شرق آسیا قربانی یکه تازی ترامپ خواهد شد؟ نتانیاهو توقف جنگ در غزه را رد کرد تجارت آزاد با اوراسیا؛ افقی نو در مناسبات اقتصادی ایران نقشه آذربایجان برای مشتری گاز روسیه شکست خورد ارز کالاهای قاچاق چکونه تامین می‌شود؟ نگرانی سازمان ملل از تداوم حملات آمریکا به یمن پیشنهاد رئیس حزب دموکرات‌های اسرائیل برای جایگزینی نتانیاهو 40 مرتبه حمله هوایی آمریکا به یمن در شبانه‌روز گذشته 4 شهید در حمله آمریکا به یمن ترامپ کنترل روسیه بر شبه‌جزیره کریمه را به رسمیت می‌شناسد احتمال بازداشت الجولانی در عراق زلنسکی به آتش‌بس پوتین پاسخ داد بیانیه وزارت امورخارجه آمریکا درباره مذاکرات دور دوم با ایران/ پیشرفت هایی حاصل شد گفتگوی تلفنی عراقچی با همتای ایتالیایی قبل از عزیمت به تهران نتانیاهو پایان جنگ در غزه را نپذیرفت پاسخ زلنسکی به آتش بس پیشنهادی پوتین روزنامه شماره ۶۲۶۸ پیام سخنگوی وزارت خارجه در «ایکس» پس از پایان دور دوم مذاکرات مذاکرات رم، شکست سخت نتانیاهو در مقابل واشنگتن بود دویدن روی لبه تیغ؛ انتقال انرژی میان آرزو و واقعیت/ چگونه جهان برای عبور امن از نفت و گاز هم‌صدا می‌شود؟ واکنش اتحادیه اروپا به آتش‌بس موقت روسیه با اوکراین / جنگ تمام شود بازتاب مذاکرات غیرمستقیم تهران و واشنگتن در رم در شبکه سی‌ان‌ان عراقچی درباره دور دوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا چه گفت؟ سلسله حملات جنگنده‌های آمریکایی به صنعا آغاز فروش اقساطی هیوندای کونا 2025 + جزئیات شهر الحدیده یمن بمباران شد تلفات جدید نظامیان صهیونیستی در نوار غزه اعلام جرم دادستانی عمومی و انقلاب تهران علیه مدیران دو رسانه درخواست گردان‌های حزب‌الله برای تسریع مکانیزم عقب‌نشینی نیروهای اشغالگر آمریکایی از عراق درخواست مجدد آمریکا برای مذاکره مستقیم واشنگتن با حماس فرود اضطراری قیمت‌ها در بازار ارز؛ قیمت درهم امارات تغییر کانال داد و لیر سقوط کرد/ ترمز اقتصاد مالزی در آغاز ۲۰۲۵ کشیده شد ارزان‌ترین گوشی‌های موجود در بازار فروردین 1404 خودنمایی بورس در کانال ۳ میلیونی   تب 3 میلیونی در بورس ورژن 3 میلیونی بورس فعلا خبری از خودروی مقرون‌ به‌ صرفه تسلا نیست فولکس‌واگن چگونه تعرفه‌های آمریکا را دور می‌زند؟ نوسان بازار خودرو در روز دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا/ کاهش 8 میلیونی قیمت رانا+ جدول روایت وحشتناک گورکن سوری از وحشت و قتل در سوریه جزئیات مذاکرات محرمانه در ریاض موضع ثابت ایران در 2 موضوع طی مذاکرات با آمریکا به روایت بقائی سودای ترامپ برای اخراج بیشتر کارکنان دولت دور دوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا به پایان رسید ایران از چند رادیودارو استفاده می‌کند؟ ابوعبیده برای اسرائیل خط‌ونشان کشید نخستین اظهارات عراقچی پس از پایان دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا+ فیلم برگزاری جلسه شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا به میزبانی پزشکیان سرنگونی پهپاد آمریکایی توسط ارتش یمن بقائی: دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا در فضایی سازنده برگزار شد صدور دستور آتش‌بس از سوی پوتین بیانیه وزارت خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا توضیحات عراقچی درباره حضور گروسی در رم آمریکا صدور روادید دانشجویی برای چینی‌ها را لغو کرد دیدار هیاتی از رهبران حماس با رئیس سازمان اطلاعات ترکیه مسائل غیرممکن میان ایران و آمریکا محتمل به‌نظر می‌رسند تبادل ۲۴۶ سرباز اسیر میان روسیه و اوکراین + فیلم شهادت یک نیروی امنیتی مازندران حین مأموریت آب پاکی آمریکا روی دست اوکراین اولین واکنش زلنسکی به اعلام آتش بس از سوی پوتین فوری / بیانیه وزارت خارجه ایران درخصوص دور دوم مذاکرات تهران و واشنگتن جهش پول‌پیش در منطقه ۴ تهران؛ اجاره بها چقدر شد؟ نبرد ادامه‌دار مدیران و کارکنان بر سر دورکاری روایتی درباره پیکر نادرشاه افشار که چند‌بار دفن شد | قصه نادرِ جنازه «نادر» خبر خوشحال‌کننده برای برقی‌سوارها ابلاغ بخشنامه جدید حقوق ورودی تلفن همراه قطار بورس روی ریل صعود/ شاخص کل به قله جدید رسید+ اینفوگرافیک تعداد سهامداران فعال بورس در هفته گذشته چقدر بود؟ سقوط آزاد قیمت دلار و سکه در سایه مذاکرات ایران و آمریکا/ بازار طلا به سراشیبی افتاد؛ بیت کوین و تتر در وضعیت قرمز قیمت درهم امارات امروز شنبه 30 فروردین 1404+ جدول مناقشه تازه بر سر قیمت خودروهای خارجی قطعی برق در البرز تکذیب شد نرخ مالیات بر ارزش افزوده طلا ابلاغ شد+ جزئیات مودی و ماسک گفت‌وگو کردند علی‌اکبر ولایتی از بیمارستان مرخص شد+ آخرین وضعیت سلامتی ‌قاب‌هایی از دیدار عراقچی با وزیر خارجه ایتالیا + عکس عراقچی با همتای عمانی خود دیدار کرد ژاپن برگ برنده رو می‌کند دور دوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا آغاز شد عراقچی: تنها مانع بر سر خاورمیانه عاری از سلاح‌های هسته‌ای اسرائیل است اعلام اسامی همراهان عراقچی در سفر رم/ سفارت عمان در ایتالیا محل مذاکرات شد؟ دیدار گروسی با وزیر خارجه ایتالیا همزمان با مذاکرات ایران و آمریکا اظهارات وزیر خارجه ایتالیا درباره مذاکرات ایران و آمریکا پوتین و سلطان عمان در مسکو دیدار می‌کنند آخرین وضعیت مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا از زبان بقائی خبر مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا صحت ندارد+ فیلم پوشش عجیب سیاستمدار ایتالیایی در برابر محل مذاکرات ایران و آمریکا!+ فیلم می‌دیدم که اجساد با شکنجه مُرده‌اند کاهش ۱۶ درصدی حجم آب موجود مخازن سدهای کشور پاسخ به سلطه تجاری پکن؟ شرایط و مدارک لازم برای شرکت در حراج یکصد و یکمین شمش طلا اعلام شد جزئیات نحوه محاسبه معوقات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان قیمت دلار بر مدار کاهش؛ بازار ارز در در فاز انتظار/ نوسان دلار روی لبه تیغ؛ تثبیت در مرز حمایت یا سقوط؟/ پیش‌بینی قیمت دلار امروز 30 فروردین 1404 قیمت دلار، یورو و پوند امروز شنبه ۳۰ فروردین 1404/ افزایش قیمت دلار و یورو+ جدول قیمت طلا، سکه و دلار امروز شنبه ۳۰ فروردین 1404/ کاهش قیمت‌ طلا و سکه+ جدول نرخ ارز دلار سکه طلا یورو امروز شنبه ۳۰ فروردین 1404/ کاهش قیمت‌ طلا و سکه+ جدول لایحه الحاق ایران به موافقت‌نامه وین تایید شد ساعت مذاکره ایران و آمریکا در رم اعلام شد معمای هم‌صدایی ایران و ارمنستان؛ گره کور قفقاز جنوبی و منطقه‌ای که در آستانه صف آرایی تازه قرار گرفته است/ پوتین اردوغان را قربانی مانور در حیاط خلوتش می‌کند؟ دیدار عراقچی با وزیر امور خارجه ایتالیا خبر مهم سازمان حمایت درباره افزایش قیمت خودروهای وارداتی