واحد پژوهشی آلیانز از افول صنعتی ژرمن‏‏‌ها گزارش داد؛

آلمان، کجا می‌روی؟

یک شنبه 1404/01/31 21:37 دسته بندی: اخبار صنعت و معدن کد خبر: 40309

این گزارش که با عنوان «آلمان، کجا می‌روی؟» تهیه شده، به بررسی تحولات کلیدی از جمله تغییرات جمعیتی، پیشرفت‌‌‌های فناوری و چالش‌‌‌های محیط‌زیستی پرداخته و بر لزوم اصلاحات استراتژیک در سیاست‌‌‌های اقتصادی و اجتماعی این کشور تاکید می‌کند. این گزارش، اولویت‌های اصلی برای راه‌‌‌اندازی مجدد موتور رشد آلمان را مشخص کرده است. این اولویت‌‌‌ها از اصلاحات مالی، تغییر در سیاست‌‌‌های انرژی، تقویت زیرساخت‌‌‌ها و نیروی کار شروع شده و تا بهبود روابط تجاری و تقویت جایگاه صنعتی آلمان در اروپا و جهان ادامه پیدا می‌کند.

گزارش اساسا شرایط آلمان کنونی را نوعی بیماری تلقی می‌کند، اما جنس این بیماری را با «آلمان، مرد بیمار اروپا» متفاوت از سال ۱۹۹۹ میلادی می‌‌‌داند. در حالی که مدل اقتصادی قبلی آلمان به مدت طولانی موفقیت‌‌‌آمیز بود، اکنون هر بخش از آن با چالش‌‌‌های عدم‌قطعیت روبه‌رو شده است. مهم‌ترین دلایل این عدم‌قطعیت به جریان جهانی حمایت‌‌‌گرایی، تغییرات جدی در فناوری و فشارهای صنعتی از سوی کشورهای رقیب و اقتصادهای نوظهور برمی‌‌‌گردد؛ مواردی که نیازمند بازنگری و اصلاحات اساسی است. یک نکته جالب گزارش، دست گذاشتن روی ضعف آلمان است؛ اینکه توانایی مهندسی در مقابل اهمیت داده و نرم‌‌‌افزار در شکل‌‌‌دهی زندگی روزمره، روبه‌‌‌زوال است. رهبری آلمان در حوزه تکنولوژی تحلیل رفته و رقیبانی مانند چین با پیشرفت‌‌‌های هوش مصنوعی در حال پیشی گرفتن از آلمان هستند. قدرت صنعتی تحت فشار‌ گذار بسیار پرهزینه انرژی است.

در حالی که مهاجرت، به‌عنوان راه‌‌‌حلی بالقوه برای شکاف جمعیتی، در حال دامن زدن به پوپولیسم سیاسی است، صنعت خودروسازی آلمان، همراه با بخش‌‌‌های صنعتی دیگر به دلیل فشار تعرفه‌‌‌ها، تغییرات در تقاضای جهانی و هزینه‌‌‌های بالای تولید، با کاهش سطح رقابت‌‌‌پذیری مواجه شده و کاهش سرمایه‌گذاری و اخراج‌‌‌های گسترده در صنایع آلمان را کلید زده است.

3 copy

از تحلیل وضع موجود تا اصلاحات پیشنهادی

1.آلمان به‌رغم کسری بودجه 12میلیارد یورویی در 2025 و شکاف واقعی 28میلیارد یورویی نیازمند سرمایه‌گذاری‌‌‌های عمومی گسترده‌‌‌ای است. تخمین زده می‌شود این سرمایه بین 9 تا 18‌درصد تولید ناخالص داخلی آلمان را طی 5 تا 10سال آینده صرف کند. اصلاحات پیشنهادی شامل اعطای مجوز برای افزایش کسری ساختاری به 0.5 تا یک‌‌درصد تولید ناخالص داخلی است.

2.ضعف اقتصادی آلمان پیش از بحران‌های اخیر ژئوپلیتیک و اقتصادی وجود داشته و در مشکلات ساختاری دیرینه ریشه دارد. به‌رغم اینکه تحقیقات نشان می‌دهد هر دلاری که در تحقیق و توسعه هزینه می‌شود، پنج‌برابر آن تولید اقتصادی ایجاد می‌کند، سال‌هاست که شرکت‌های‌ آلمانی در تحقیق و توسعه سرمایه‌گذاری کافی نکرده‌‌‌اند. در سال 2022، سرمایه‌گذاری آلمان در تحقیق و توسعه معادل 3.1‌درصد تولید ناخالص داخلی بود که کمتر از ایالات‌متحده با 3.6‌درصد و کره‌جنوبی با 5.2‌درصد است. جهت‌‌‌گیری جدید آلمان باید سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه را به 6‌درصد تولید ناخالص داخلی خود افزایش دهد تا بتواند به‌طور کامل از پتانسیل نوآوری خود بهره‌‌‌برداری کند که نیازمند اقدامات موثر از جمله تخفیف‌‌‌های مالیاتی برای فعالیت‌‌‌های تحقیق و توسعه است. آلمان باید دو تا چهار صنعت آینده مهم را در حوزه‌‌‌هایی مانند هوش مصنوعی، روباتیک، فناوری کوانتومی و فناوری‌‌‌های سبز توسعه دهد. امروزه نقاط قوت ریشه در تخصص‌‌‌های سنتی آلمانی دارند، اما برای تقویت توانمندی‌‌‌ها در حوزه تحرک الکتریکی، تحقیق و توسعه نوآورانه ضروری است. این کشور با چالش‌‌‌های قابل‌توجهی در فناوری اطلاعات روبه‌‌‌روست که برای دیجیتال‌‌‌سازی ضروری است. در سال گذشته، استارت‌آپ‌‌‌های هوش‌مصنوعی در آلمان با افزایش 35‌درصد مواجه شدند که این رشد به دلیل علاقه جهانی، بودجه عمومی و سرمایه‌گذاری‌‌‌های خطرپذیر بوده است

3.آلمان در بخش انرژی با کوته‌‌‌بینی عمل کرده و اصلاحات ساختاری ضروری را مختل ساخته است. وابستگی به گاز طبیعی باعث شده است تا آلمان در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی، بیشتر در معرض شوک‌‌‌های قیمتی انرژی و هزینه‌‌‌های بالای واردات LNG قرار گیرد. علاوه بر این، ناهماهنگی میان گسترش سریع ظرفیت انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر و توسعه زیرساخت‌‌‌های شبکه و ذخیره‌‌‌سازی به این مشکلات افزوده است. به‌رغم نرخ رشد سالانه 12.4‌درصد در ظرفیت تجدیدپذیر طی 23سال گذشته، توسعه زیرساخت‌‌‌ها هفت‌سال عقب‌‌‌تر مانده و به عدم‌توازن عرضه و تقاضا منجر شده که سطح فزاینده‌‌‌ای از نوسانات قیمت را کلید زده است؛ روندی نامناسب که هم بر بخش تولیدات صنعتی و هم بر مصرف‌کنندگان تاثیرات سوئی داشته است.

4.سرمایه‌گذاری‌‌‌ بخش عمومی در آلمان از سال 2004 به‌‌‌طور پیوسته کاهش یافته است. این کاهش به همراه عدم‌قطعیت‌‌‌های اقتصادی باعث کاهش مشارکت بخش خصوصی در اقتصاد شده است. سرمایه‌گذاری خالص سالانه عمومی از یک‌‌درصد تولید ناخالص داخلی در اوایل دهه 1990 به صفر رسیده و موجودی سرمایه آلمان طی دهه گذشته 10‌درصد کاهش یافته است. کاهش سرمایه‌گذاری به‌‌‌ویژه در زیرساخت‌‌‌های عمومی باعث تشدید فرسودگی شده و آنقدر نگهداری اقتصادی کارآمد را به تعویق انداخته که تنها مسیر پیش‌‌‌روی آلمان جایگزینی کامل زیرساخت‌‌‌هاست. برای جبران سال‌ها کاهش سرمایه‌گذاری و احیای رشد اقتصادی، آلمان طی دهه آینده به 600میلیارد یورو سرمایه‌گذاری عمومی اضافی نیاز دارد که معادل 1.2‌درصد از تولید ناخالص داخلی سالانه آلمان است. این رقم بسیار فراتر از برنامه‌‌‌های فعلی است که شامل سرمایه‌گذاری عمومی 53میلیارد یورویی در سال 2024 و تخصیص اولیه 57میلیارد یورویی برای سال 2025 است. سرمایه‌گذاری‌‌‌ها شامل ۲۰۸میلیارد یورو برای ارتقای زیرساخت‌‌‌ها نظیر حمل‌‌‌ونقل و انرژی سبز، ۴۱میلیارد یورو برای مدرن‌‌‌سازی آموزش و ارتقای رقابت‌‌‌پذیری نیروی کار، ۳۷میلیارد یورو برای رفع کمبود مسکن و بهبود مقرون‌‌‌به‌‌‌صرفه بودن، ۹۹میلیارد یورو برای ارتقای زیرساخت‌‌‌های فرا‌‌‌منطقه‌‌‌ای و ۲۱۳میلیارد یورو برای مقابله با تغییرات اقلیمی و افزایش تطبیق‌‌‌پذیری است.

5.روند کاهش جمعیت آلمان در کنار کاهش جریان ورودی مهاجران در سال‌های آینده، فعال‌سازی ذخایر نیروی کار دست‌نخورده را ضروری ساخته که نیازمند افزایش نرخ فعالیت در میان زنان، کارگران مسن و بیکاران است. این افزایش از طریق کاهش کار پاره‌وقت (در حال حاضر 47‌درصد از زنان به‌‌‌صورت پاره‌‌‌وقت مشغول به کار هستند)، تشویق به بازنشستگی دیرتر و افزایش ساعات کاری متوسط صورت می‌گیرد. سیستم آموزشی موثر، ستون فقرات یک بازار کار انعطاف‌‌‌پذیر است. آلمان برای کاستن از اثرات کاهش جمعیت بر بازار کار، به سیاستی فعال‌‌‌تر نیاز دارد که با افزایش مشارکت زنان، کارگران مسن و مهاجران همراه باشد. این سیاست باید شامل حذف موانع موجود برای مشارکت بیشتر، مانند اصلاح مالیات‌‌‌ها، رفع تبعیض سنی و تغییر قوانین بازنشستگی زودهنگام و ایجاد انگیزه‌‌‌های مثبت، مانند کاهش مالیات‌‌‌ها برای درآمدهای پایین‌‌‌تر و معرفی معافیت مالیاتی برای کار، پس از بازنشستگی باشد. همچنین، سرمایه‌گذاری در مراکز مراقبت و اصلاح سیستم آموزشی برای کاهش تعداد فارغ‌‌‌التحصیلان بدون مدرک رسمی ضروری است. الگوبرداری از سوئد که نرخ مشارکت نیروی کار زنان، مهاجران و کارگران مسن در آن بالاتر است، می‌‌‌تواند راهگشا باشد.

6.نسبت وابستگی افراد مسن در آلمان از 34درصد در حال حاضر به 51درصد تا سال 2050 افزایش خواهد یافت. اگر سهم جمعیت در سن کار که در تامین اجتماعی مشارکت می‌کنند ثابت بماند، نسبت دریافت‌‌‌کنندگان مستمری به مشارکت‌‌‌کنندگان به 70درصد افزایش خواهد یافت و چالش‌‌‌هایی را برای این بخش ایجاد خواهد کرد.

33 copy

7.آلمان یکی از پایین‌‌‌ترین نرخ‌های مالیات بر ثروت و یکی از بالاترین نرخ‌های مالیات بر درآمد نیروی کار را در میان اقتصادهای پیشرفته دارد. درآمد مالیاتی مرتبط با ثروت به مبلغ 40میلیارد یورو رسیده که کمتر از یک‌‌درصد تولید ناخالص داخلی و معادل 0.4‌درصد بار مالیاتی بر کل ثروت خصوصی است. آلمان اگر مالیات بر ثروت خود را با دیگر کشورهای توسعه‌یافته هم‌‌‌راستا کند، می‌‌‌تواند سالانه 80 تا 120میلیارد یورو درآمد اضافی تولید کند. در مقابل، نرخ موثر مالیات بر درآمد شخصی در آلمان در سال 2023 معادل 29‌درصد بود که به‌‌‌طور قابل‌‌‌توجهی بالاتر از ایتالیا با 19‌درصد و فرانسه با 15‌درصد است. سیستم مالیات بر درآمد تصاعدی از 14‌درصد تا 45‌درصد متغیر است و نرخ 42‌درصد برای درآمدهای بالای 66,761یورو اعمال می‌شود. این سیستم انگیزه کمی برای افزایش درآمد ناخالص به افراد با درآمد پایین و متوسط می‌دهد. به‌عنوان مثال، اگر یک زوج متاهل با دو فرزند سالانه 3 تا 5هزار یورو اضافه‌‌‌تر کسب کنند، حدودا 100یورو به درآمد قابل‌‌‌استفاده آنها اضافه خواهد شد. نرخ مالیات بر شرکت‌ها در آلمان نیز نسبتا بالا و معادل 29.94درصد است که از سال 2008 اصلاحات عمده‌‌‌ای در آن صورت نگرفته است. برای جبران این تغییرات، نرخ‌های کلی مالیات باید کاهش یابند تا انگیزه‌‌‌های کاری افزایش یافته و مشارکت در نیروی کار تشویق شود. کاهش نرخ مالیات شرکت‌ها و تسهیل محدودیت‌های جبران ضررها برای افزایش تاب‌‌‌آوری کسب‌وکارها در دوره‌‌‌های رکود و استانداردسازی مالیات ارزش‌افزوده برای افزایش کارآیی و کاهش بوروکراسی ضروری است.

8.هزینه‌‌‌های مستقیم بوروکراسی در آلمان سالانه 65میلیارد یورو برآورد می‌شود که فشار بالایی به شرکت‌ها وارد می‌کند. آلمان باید با اتخاذ راهکارهای جدید، در چهارسال کاهش 25درصدی هزینه‌‌‌های بوروکراسی را هدف بگیرد. در این مسیر دیجیتال‌‌‌سازی فرآیندهای قانونی برای تسهیل اجرا و بهبود شفافیت، در کنار جلب مشارکت ذی‌نفعان برای تقویت همکاری‌‌‌ها و کاهش بار سیستم اداری می‌‌‌تواند سبب‌‌‌ افزایش کارآیی دولت شود.

9.دولت آلمان باید با صدای واحد در مذاکرات اروپایی شرکت کند و هزینه‌‌‌های احتمالی را از ابتدا در نظر بگیرد. این اقدامات به کاهش بوروکراسی، بهبود کارآیی و تسهیل فرآیندهای اداری کمک کرده و می‌‌‌تواند رقابت‌‌‌پذیری آلمان را در سطح جهانی تقویت کند. همکاری قوی فرانسه-آلمان برای عملکرد بهتر اتحادیه اروپا ضروری است. در این راستا، آلمان باید بر احیای بازارهای سهام اتحادیه اروپا، به‌‌‌ویژه سرمایه‌گذاری مخاطره‌‌‌آمیز و خصوصی تمرکز کند تا با ایالات‌متحده همگام شود. آلمان باید مشوق‌‌‌هایی مانند معافیت‌‌‌های مالیاتی را برای تشویق پس‌‌‌اندازکنندگان خصوصی به سرمایه‌گذاری در بازارهای سهام ایجاد و فرهنگ سرمایه‌گذاری در بازارهای سهام را تقویت کند. همچنین، بهبود سیستم‌های بازنشستگی مبتنی بر سرمایه‌گذاری و تقویت تامین مالی VC ضروری است. لازم به یادآوری است که در پایان ژوئن 2024، خانوارهای آلمانی 8.8تریلیون یورو دارایی مالی داشته‌اند که از این مبلغ 3.3تریلیون یورو در سپرده‌‌‌های بانکی نگهداری می‌شود، سهم سپرده‌‌‌ها از دارایی‌‌‌های مالی آلمان در پایان سال 2023 به 41‌درصد می‌‌‌رسد که نشان‌‌‌دهنده یکی از بالاترین سهم‌‌‌های سپرده در اروپاست و کشورهای دیگری مانند فرانسه (30 درصد) و ایتالیا (28 درصد) را به‌‌‌طور قابل‌‌‌توجهی پشت سر گذاشته است؛ موردی که اگر سهم آن کاهش یابد، می‌‌‌تواند به دست‌‌‌کم 100میلیارد یورو سرمایه‌گذاری‌‌‌ جدید برای بخش سبز منجر شود.

10.مدل رشد آلمان مبتنی بر صادرات در شرایطی که جهانی‌‌‌شدن کاهش یافته، رهبر اقتصاد اروپا را در معرض آسیب قرار داده است. 43‌درصد از تولید ناخالص داخلی آلمان از صادرات تامین می‌شود و این کشور با فشار فزاینده‌‌‌ای بر مدل صادرات‌‌‌محور خود روبه‌‌‌روست. در 15سال گذشته، صادرات خارج از اتحادیه اروپا از 17‌درصد به 22‌درصد افزایش یافته است. وابستگی به چین از سال 2022 کاهش یافته و صادرات به چین اکنون تنها 6‌درصد از مجموع صادرات آلمان را تشکیل می‌دهد. بازار داخلی چین قادر به جذب تولید مازاد کارخانه‌‌‌های دولتی که از یارانه‌‌‌های دولتی بهره می‌‌‌برند، نیست که موجب افزایش مازاد تجاری چین شده و فشار بیشتری به شرکت‌های آلمانی، هم در داخل و هم در خارج از کشور وارد می‌کند. در حالی که صادرات به ایالات‌متحده بخشی از کاهش صادرات به چین را جبران کرده است، تعرفه‌‌‌ها و محدودیت‌های قریب‌‌‌الوقوع ترامپ، تهدیدی جدی برای تولیدکنندگان آلمانی است که به میزان تلاش چین برای ورود‌‌‌ به بازار اروپا وابسته است. رقابت زمانی تشدید می‌شود که صادرکنندگان چینی به دنبال بازارهای جایگزین، از جمله اروپا، قصد تسخیر این بازار را داشته باشند.

11.با توجه به تکامل جهانی‌‌‌شدن، آلمان باید وابستگی‌‌‌های خود را کاهش داده و زنجیره‌‌‌های ارزش خود را به سمت اروپا بازسازی کند. اتحادیه اروپا باید از صنایع صادراتی خود حمایت کند و از طریق توافق‌نامه‌‌‌های تجارت آزاد با کشورهای غنی از منابع و مناطق با رشد بالا مانند اتحادیه کشورهای جنوب‌‌‌شرقی آسیا (ASEAN)  به مقابله با روند محافظه‌‌‌کارانه جهانی‌‌‌شدن بپردازد. همچنین، ترویج شکوفایی در داخل اروپا نیازمند ساده‌‌‌سازی مقررات، استانداردسازی سیاست‌‌‌ها، ادغام بازارهای سرمایه و سرمایه‌گذاری در بخش‌‌‌های آینده‌‌‌نگر است. برای آلمان، این‌ گذار به معنای تغییر به مدلی است که بر همکاری‌‌‌های منطقه‌‌‌ای و خودکفایی تمرکز دارد.

مطالب پیشنهادی اخبار صنعت و معدن

ادامه اخبار صنعت و معدن
2 روز پیش
4 روز پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
3 هفته پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
جدیدترین تأمین برق ادارات دولتی در دستور کار قرار گرفت دیدار وزرای خارجه عراق و اردن/ محور گفت‌وگو چه بود؟ ارزیابی گروسی از مذاکرات رم پرفروش‌ترین لپ‌تاپ های بازار فروردین 1404 + جدول شاه‌مقصود‌های فلکه دوم گلشهر اتاق بازرگانی ایران بیانیه داد قیمت طلا و دلار سقوط کرد؛ گذر سکه به مرز حمایت افتاد/ رکود سنگین در بازار طلا و سکه؛ قهر خریداران با بازار ارز انتصاب جدید در صندوق‌های بازنشستگی نفت قیمت گوشت قرمز، گوشت مرغ و دام زنده امروز یکشنبه ۳۱ فروردین 1404/ افزایش قیمت مرغ+ جدول شهرداری مشهد حامی حمل‌ونقل پاک | راه‌اندازی ایستگاه شارژ دوچرخه و موتور برقی در سال ۱۴۰۴ مردم چشم‌به‌راه بازگشت بی‌آرتی‌ها به خیابان فارغ‌التحصیلان مشهد پزشکیان تذکر گرفت لایحه اختیار دولت در تغییر ساعت رسمی کشور در دست مجلس خط و نشان بورس برای بازارها ایتالیا: امکان توافق تهران-واشنگتن وجود دارد انعقاد اولین قرارداد سرمایه‌گذاری بازی‌های کابلی در چهار بوستان شهر مشهد + فیلم حضور استاندار خراسان رضوی در جمع کودکان تحت حمایت مؤسسه توانبخشی همدم معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری مشهد: رویکرد شهرداری تقویت رابطه بین شهرداری و سرمایه‌گذاران است گزارش بانک مرکزی از تسهیلات اعطایی به 4 بخش‌ با وام جدید، تنها می‌توانید 3.7 متر مربع مسکن بخرید شاخص‌های بورس در مسیر صعودی با موتور محرک بانک‌ها+ اینفوگرافیک روند مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا از زبان مهاجرانی نامه مهم قالیباف به پزشکیان/ این قانون ابلاغ شد حمله تازه اسرائیل به جنوب لبنان/ یک نفر به شهادت رسید پول در راه بورس یارانه این دهک‌های درآمدی قطع شد نسخه تازه اقتصاددانان برای مهار تورم هوای کلانشهر مشهد امروز سالم است (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) سهم ۷۳.۳ درصدی پراید از خودرو‌های آلاینده در مشهد همه‌چیز درباره پروژه خط ۳ متروی مشهد، با هزینه ۱۰۰ همتی | راه‌اندازی بزرگ‌ترین جزیره ایستگاهی کشور در مشهد عضو شورای اسلامی شهر مشهد مقدس: سیاست‌های شورای ششم در حوزه مدیریت پسماند در مسیر تحقق است ثبت تخلف بیش از ۱۳ هزار موتورسیکلت‌ در مشهد انعقاد اولین قرارداد سرمایه‌گذاری بازی‌های کابلی در چهار بوستان شهر مشهد قیمت گوشت قرمز، گوشت مرغ و دام زنده امروز یکشنبه ۳۱ فروردین 1404 زمان آغاز ثبت سفارش گوشت قرمز اعلام شد کاهش ۲۰ درصدی صادرات نفت این کشور به آمریکا امشب؛ سهمیه بنزین اردیبهشت‌ماه واریز می‌شود شرکت راه‌آهن با شرکت منتسب به بابک زنجانی قرارداد امضا کرد ادعای گستاخانه سخنگوی نتانیاهو درباره ایران معاون پارلمانی جدید پزشکیان برای اولین بار به مجلس رفت چراغ سبز نمایندگان مجلس به یک لایحه موافقتنامه بین ایران و پرتغال گزارش غریب‌آبادی به مجلس درباره دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا سکوت کره جنوبی در برابر تعرفه‌های آمریکا پشت پرده دیدار محرمانه رئیس موساد و ویتکاف برنامه نخست‌وزیر کانادا برای مقابله با تهدیدهای ترامپ حمایت بن‌سلمان عبدالعزیز از ایران/ درخواست ولیعهد عربستان از جامعه بین‌المللی + عکس موافقت نمایندگان مجلس با کلیات استفساریه مربوط به قانون مالیات بر ارزش افزوده ایران و آمریکا در مسیر احیای برجام 2؟/ تلاش ترامپ برای جبران ماموریت شکست خورده بایدن؛ واشنگتن در برابر دوراهی سخت حضور پوتین در مراسم عید پاک مسیحیان+ فیلم چشم انداز مذاکرات ایران و آمریکا از زبان ابطحی هیئت حماس با هاکان فیدان دیدار کرد نخست وزیر سابق اسرائیل در بیمارستان بستری شد واکنش کویت به نتایج دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا برگزاری نشست ستاد اقتصادی دولت به ریاست پزشکیان جدیدترین موضع‌گیری رئیس‌جمهور لبنان درباره حزب‌الله تعداد قربانیان جنگ غزه باز هم افزایش یافت خواب تازه اسرائیل برای نوار غزه ارزش معاملات در بورس کالا به بیش از ۵۵ همت رسید+ جزئیات نرخ ارز دلار سکه طلا یورو امروز یکشنبه ۳۱ فروردین 1404/ کاهش قیمت‌ طلا و سکه+ جدول قیمت دلار، یورو و پوند امروز یکشنبه ۳۱ فروردین 1404+ جدول قیمت دلار مبادله‌ای امروز یکشنبه ۳۱ فروردین 1404+ جدول قیمت طلا، سکه و دلار امروز یکشنبه ۳۱ فروردین 1404/ کاهش قیمت‌ طلا و سکه+ جدول رشد چشمگیر فروش خودروهای سنگین در اسفندماه ۱۴۰۳ بلاتکلیفی در تعیین قیمت خودروهای وارداتی قیمت سکه در مرز سقوط؛ بازار طلا در تعلیق/ کف قیمت خواهد شکست؟/ پیش‌بینی قیمت سکه امروز 31 فروردین 1404 بازار ارز در فاز اصلاحی؛ خیز قیمت دلار برای تثبیت یا اصلاح؟/ پیش‌بینی قیمت دلار امروز ۳۱ فروردین 1404 قیمت بیت‌کوین و اتریوم امروز یکشنبه ۳۱ فروردین 1404/ افزایش قیمت بیت کوین قیمت دلار و یورو در صرافی ملی امروز یکشنبه ۳۱ فروردین 1404 قیمت دلار مبادله‌ای امروز یکشنبه ۳۱ فروردین 1404/ افزایش قیمت+ جدول قیمت طلا 18 عیار امروز یکشنبه ۳۱ فروردین 1404/ افت قیمت طلا+ جدول قیمت سکه، نیم‌سکه و ربع‌سکه امروز یکشنبه ۳۱ فروردین 1404/ کاهش قیمت+ جدول قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه ۳۱ فروردین 1404/ کاهش قیمت طلا و سکه+ جدول قیمت خرید تضمینی گندم بلاتکلیف شد پیش‌بینی میزان تولید گندم برای امسال بخش خصوصی ۷۵۰ میلیون دلار در صنعت ریلی سرمایه‌گذاری کرد انتقاد تند اردوغان از عملکرد غرب در برابر جنایات اسرائیل در غزه ویتکاف دوباره به مسکو می‌رود؟ جلسه علنی مجلس به ریاست قالیباف آغاز شد+ دستور کار درخواست انگلیس از روسیه درباره آتش‌بس جنگ اوکراین تداوم حملات اسرائیل به مناطق مختلف غزه سردار فدوی: نباید در برابر دشمن تا بن دندان مسلح کوتاه آمد تظاهرات گسترده مخالفان ترامپ در آمریکا+ فیلم تصمیم جدید ترامپ صدای کره شمالی را درآورد 3 سناریوی محتمل برای آینده مذاکرات ایران و آمریکا+ فیلم رای منفی نمایندگان مجلس به مسکوت ماندن بررسی طرح مالیات بر سوداگری حماس: نتانیاهو تمایلی به بازگرداندن اسرا ندارد هشدار جدی یک وزارت‌خانه یمن درباره عواقب حملات اخیر آمریکا ژنرال اسرائیلی به دلیل امضای یک طومار برکنار شد موافقت نمایندگان مجلس با اصلاح طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی دیدار و رایزنی اسعد الشیبانی با هیئت آمریکایی رفع گره ترافیکی میدان امام‌حسین (ع) در مشهد با بهره‌برداری از دوربرگردان شرقی ابوطالب (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) قیمت طلا امروز یکشنبه ۳۱ فروردین 1404+ جدول هدف اصلی ایران برای مذاکره با آمریکا به روایت عباس عراقچی روزنامه جمهوری اسلامی: ایران از طریق گسترش دیپلماسی می تواند به کشوری پیشرفته تبدیل شود واکنش اسرائیل به دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا حرکت شاخص کل بورس تهران پس از دست‌انداز 3 میلیون واحدی!/ پیش بینی بازار سهام امروز 31 فروردین 1404 چرا ایران با وجود برخورداری از کارخانه، کشتی نمی‌سازد؟ آمریکا به گفت‌وگو با ایران نیاز دارد و چاره‌ای جز آن ندارد آینده بازار ارز و طلا در پسامذاکرات چه خواهد شد؟ توصیه مهم به تیم مذاکره‌کننده؛ ایران باید در مذاکرات خود، خواستار لغو اقدامات مقابله‌ای FATFشود