رئیس کمیته تولید پراکنده سندیکای صنعت برق در گفت‏‏‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» عنوان کرد

رد پای بی‌توجهی قوانین به نیروگاه‏‏‌های تولید پراکنده

تولید پراکنده یا کوچک‌مقیاس که در زبان انگلیسی به اختصار DG نامیده می‌شود، به تولید برق از منابع کوچک انرژی اشاره دارد؛ در این نیروگاه‏‏‌های کوچک، برق در همان محل مصرف یا در نزدیکی آن تولید می‌شود و به همین دلیل با کمترین میزان خطوط انتقال و شبکه، کاهش هزینه‏‏‌ها را شاهدیم؛ همچنین با CHP و CCHP کردن نیروگاه می‌توان از حرارت آن برای تولید آب گرم، بخار، برودت یا کاربردهای دیگر به صورت مستقیم استفاده کرد و از این طریق راندمان این نیروگاه‏‏‌‏‏‌ها را در شرایطی که راندمان نیروگاه‏‏‌های حرارتی کمتر از ۴۰‌درصد است، به حدود ۸۰‌درصد رساند. نکته مهم دیگر اینکه نیروگاه‏‏‌های تولید پراکنده علاوه بر هزینه کمتر و امکان مشارکت بالای سرمایه‌گذاران، سرعت اجرای بالایی دارد.

دو شنبه 1404/02/01 18:27 دسته بندی: اخبار انرژی و نیرو کد خبر: 22475

با تمام مزایایی که دارند در کشور ما نیروگاه‌‌‌های تولید پراکنده با بی‌‌‌مهری مسوولان وزارت نیرو و دولت مواجه هستند؛ نشان به آن نشان که در زمستان به محض ناترازی گاز، سهمیه گاز این نیروگاه‌‌‌ها را قطع می‌کنند یا حتی با وجود پتانسیل بسیار بالایی که برای رفع ناترازی برق دارند، کوچک‌مقیاس‌‌‌هایی را که مدیران صنایع برای جلوگیری از عدم‌‌‌النفع‌‌‌های سنگین احداث کرده‌اند قطع می‌کنند تا اصلی‌‌‌ترین مشتریان این نیروگاه‌‌‌ها از سرمایه‌گذاری در این صنعت پشیمان شوند. حتی در قانون رفع موانع تولید صنعت برق شاهد بی‌‌‌توجهی به کوچک‌مقیاس‌‌‌ها بودیم که تعجب بسیاری از کارشناسان را برانگیخت. از سوی دیگر فقدان متولی برای این بخش مهم صنعت برق در وزارت نیرو نیز مزید بر علت شده تا صدای این قطره‌‌‌ها که پتانسیل دریا شدن دارند، شنیده نشود. هر چند راه‌‌‌اندازی تابلو آزاد در بورس انرژی ‌برای این گروه می‌توانست پیام‌آور افزایش سرمایه‌گذاری باشد، اما شروطی مانند تضامین سنگین و عدم‌شمول کل نیروگاه‌‌‌های تولید پراکنده مساله‌‌‌ساز شده است.

در همین خصوص رئیس کمیته تولید پراکنده سندیکای صنعت برق می‌‌‌گوید: متاسفانه یکی از بخش‌‌‌های مغفول این قانون بی‌‌‌توجهی به تولید پراکنده‌‌‌هاست و این در حالی است که نیروگاه‌‌‌های حرارتی و تجدیدپذیرها وضعیت متفاوتی دارند. تنها یک بخش را که مربوط به تسویه بدهی‌‌‌های وزارت نیرو، شرکت توانیر و شرکت‌های تابعه است می‌توان به تولید پراکنده‌‌‌ها هم نسبت داد و بی‌توجهی به موثرترین و سریع‌‌‌ترین راهکار خروج از ناترازی در مهم‌ترین سند راهبردی صنعت برق جای تامل دارد.

مهدی اسداله‌پور معتقد است: یکی از اندک حمایت‌‌‌ها، معافیت حقوق و عوارض گمرکی بابت تجهیزات و لوازم مصرفی وارداتی بود که متاسفانه چند سالی است این معافیت حذف شده است. این در حالی است که بخش عمده‌‌‌ای از تجهیزات مورد ادعای مسوولان اصولا در کشور تولید نمی‌شود و در مواردی هم اگر تجهیزات در کشور است، بسیار محدود است که نه از نظر کیفی و نه از نظر کمی‌‌‌ نمی‌تواند نیاز نیروگاه‌‌‌ها را پوشش دهد. متن پیش‌رو حاصل گفت‌وگوی «دنیای‌اقتصاد» با مهدی اسداله‌پور، رئیس کمیته تولید پراکنده سندیکای صنعت برق در رابطه با چالش‌‌‌ها و راهکارهای توسعه این بخش است که در ادامه می‌‌‌آید.

26 copy

با توجه به اینکه راه‌‌‌اندازی مقیاس‌کوچک‌‌‌ها به مراتب هزینه‌‌‌های کمتری نسبت به نیروگاه‌‌‌های بزرگ دارد، در کشورهای دیگر همواره مورد توجه قرار می‌‌‌گیرند، اما در کشور ما شاهد کم‌توجهی به بخش مقیاس‌کوچک‌‌‌ها هستیم.

دلایل این بی‌‌‌توجهی از زوایای مختلف قابل بررسی است و مهم‌ترین دلایل به نظر من ناتوانی در تامین مالی و فقدان ایجاد مشوق برای سرمایه‌گذاری و همچنین نبود تسهیلات بلندمدت است. از دلایل دیگر فقدان آگاهی لازم و پذیرش اجتماعی و نرخ بالاتر و البته کمتر از نرخ واقعی خرید برق از تولید پراکنده‌‌‌هاست؛ به این معنی که وقتی توانیر نرخ‌های سایر نیروگاه‌‌‌ها مانند نیروگاه‌‌‌های بزرگ را با هم مقایسه می‌کند ترجیح می‌دهد این بخش را کنار بگذارد.

سرمایه‌گذاران صنعت تولید پراکنده معتقدند درآمدهای فروش برق حتی برای هزینه‌‌‌های تعمیر و نگهداری کافی نیست و در مقابل برخی از مسوولان معتقدند قیمت خرید تضمینی چهار ماه برق تولید پراکنده‌‌‌ها، هزینه‌‌‌های ۸ ماه دیگر سال را تامین می‌کند. شما چه نظری در این رابطه دارید؟

با قاطعیت اعلام می‌‌‌کنم نرخی که در چهار ماهه پیک پرداخت می‌کنند، هزینه‌‌‌های چهار ماه نیروگاه تولید پراکنده را تامین نمی‌‌‌کند و اگر نرخ ۸ ماهه را نیز در نظر بگیریم فاصله بسیار زیاد درآمد و هزینه نیروگاه عیان‌‌‌تر می‌شود.

قیمت برق نیروگاه‌‌‌های مقیاس‌کوچک چگونه تعیین می‌شود؟

برای تولید پراکنده‌‌‌ها دو نرخ تعریف شده است؛ یک نرخ خرید تضمینی مختص پنج سال اول فعالیت این نیروگاه‌‌‌هاست که ۱۱۰۰ تا ۱۲۰۰ تومان تعیین شده و نرخ پنج سال دوم که بسته به سه زمان کم‌باری، میان‌باری و پرباری متفاوت است و امسال با افزایش ۳۰ درصدی به طور متوسط به ۷۶۰ تومان رسیده است و این نرخ برق مشمول ضریب تولید ماهانه هم نمی‌شود؛ این در حالی است که برای نیروگاه‌‌‌هایی که در قرارداد پنج سال اول قرار دارند، این ضریب را در نظر می‌‌‌گیرند، اما برای نیروگاه‌‌‌های پنج‌سال دوم حتی در ایام پیک تابستان هم ضریب در نظر نمی‌‌‌گیرند.

معافیت تجهیزات وارداتی از حقوق و عوارض گمرکی و مالیات ارزش افزوده امروزه برای مقیاس‌کوچک‌‌‌ها تبدیل به یک معضل شده است و برخی از مسوولان دلیل دریافت این عوارض را تولید مشابه در داخل کشور عنوان می‌کنند. آیا واقعا این تجهیزات هم‌‌‌اکنون در کشور تولید می‌شود؟

یکی از اندک حمایت‌‌‌ها، معافیت حقوق و عوارض گمرکی بابت تجهیزات و لوازم مصرفی وارداتی بود که متاسفانه چند سالی است این معافیت حذف شده است؛ این در حالی است که بخش عمده‌‌‌ای از تجهیزات مورد ادعای مسوولان اصولا در کشور تولید نمی‌شود و در مواردی هم اگر تجهیزات در کشور تولید می‌شود، بسیار محدود است که نه از نظر کیفی و نه از نظر کمی ‌‌‌نمی‌تواند نیاز نیروگاه‌‌‌ها را پوشش دهد.

برخی در وزارت نیرو معتقدند با توجه به حجم تولیدی و میزان راندمان مقیاس‌کوچک‌‌‌ها نسبت به نیروگاه‌‌‌های بزرگ، احداث مقیاس‌کوچک‌‌‌ها به صرفه نیست.

حداقل راندمان الکتریکال برای تولید پراکنده‌‌‌ها ۴۲‌درصد است که به راحتی با تبدیل به CHP یا CCHP می‌توان راندمان را تا ۸۰‌درصد افزایش داد. از سوی دیگر نیروگاه‌‌‌های تولید پراکنده به دلیل تولید برق در محل، تلفات انتقال نیرو ندارند در حالی که بخش قابل‌توجهی از برق تولیدی نیروگاه‌‌‌های بزرگ به دلیل تلفات خطوط توزیع و انتقال کاهش می‌‌‌یابد.

صحبت از نیروگاه‌‌‌های دست دوم که راندمان بالایی ندارند هم از سوی برخی افراد مطرح می‌شود.

در قراردادهای خرید تضمینی الزام نو بودن چند سال مطرح بوده و در قرارداد جدید که اجازه استفاده از مولدهای مستعمل داده شده، شرط قرارداد حداقل راندمان ۴۲‌درصد است؛ بنابراین نگرانی از ناحیه مقیاس‌کوچک‌‌‌های مستعمل وجود ندارد.

در سال‌های اخیر شاهدیم که دولت در زمستان با کمبود گاز سراغ تعطیلی مقیاس‌کوچک‌‌‌ها رفته و این در حالی است که بسیاری از این مقیاس‌کوچک‌‌‌ها توسط صنایع با پشتوانه قانونی قطع نشدن تولید برق ایجاد شده‌‌‌اند.

قطع گاز نیروگاه‌‌‌های کوچک‌مقیاس علاوه بر زیان مالی، موجب خسارت به زیرساخت‌‌‌ها می‌شود چرا که این نیروگاه‌‌‌ها برای فعالیت دائم طراحی شده‌‌‌اند و در زمستان به واسطه برودت هوا در اثر خاموشی دچار آسیب می‌‌‌شوند و این اتفاق به دلیل اشتباه محاسباتی مسوولان است. بر این اساس سال گذشته از طرف سندیکای صنعت برق و همچنین وزارت نیرو و توانیر مکاتباتی در خصوص راندمان بالای مقیاس‌کوچک‌‌‌ها نسبت به متوسط راندمان صنعت نیروگاهی با وزارت نفت انجام شد و سال گذشته چون به پایان زمستان نزدیک شدیم، حمایت وزارت نفت از کوچک‌مقیاس‌‌‌ها اتفاق نیفتاد و امیدواریم در سال جدید با بررسی منطقی و فاصله گرفتن از دید منفی، از قطع گاز این بخش مهم تولید برق جلوگیری شود و امیدواریم دولت چهاردهم توجه ویژه‌ای به این بخش داشته باشد.

در پیک تابستان امسال صنایعی که نیروگاه کوچک‌مقیاس داشتند، دچار قطعی برق شدند؟

در خصوص قطع برق صنایع دارای نیروگاه‌‌‌های کوچک‌مقیاس با دو دسته اتفاق مواجه شدیم؛ یک بخش صنایعی بودند که نیروگاه را در کنار صنعت به طور مستقیم مورد استفاده قرار دادند که این گروه مشمول قطعی برق و اعمال محدودیت نشدند، اما صنایعی که نیروگاه کوچک‌مقیاس در خارج از محیط صنعت داشتند و برای انتقال برق به واحد تولیدی از شبکه برق استفاده می‌‌‌کردند، با مشکلات و محدودیت‌هایی مواجه شدند.

برای بسیاری از صنایع که مصرفی کمتر از ۳۰ مگاوات دارند، به طور طبیعی احداث نیروگاه کوچک‌مقیاس از جذابیت لازم برخوردار است، اما با وجود این شاهد اتفاقات چشمگیری در این بخش نیستیم، مشکل کجاست؟

راهکارهای تقویت سرمایه‌گذاری در کوچک‌مقیاس‌‌‌ها را می‌توان به چهار دسته تقسیم کرد؛ مهم‌ترین راهکار ایجاد زیرساخت فروش برق با قیمت واقعی و مناسب مانند تابلو آزاد در بورس انرژی است. مورد دوم بازگرداندن حمایت‌‌‌ها مانند معافیت حقوق و عوارض گمرکی است. مورد سوم تخصیص ارز برای واردات تجهیزات و مولدهاست و مورد چهارم فراهم آوردن شرایط پرداخت تسهیلات حمایتی است.

گفته می‌شود تابلو آزاد هنوز نتوانسته قیمت‌ها را واقعی کند. چرا تابلو آزاد مانند تابلو سبز اتفاقات بزرگی رقم نزده است؟ آیا موضوع تضامین به نوعی چالش‌ساز بوده است؟

یکی از شروط ورود به تابلو آزاد و فروش برق، عقد قرارداد با فرمت جدید است و از جمله موارد آن ارائه تضامین حدود ۱۰ تا ۱۱ میلیارد تومان برای هر مگاوات برای عقد قرارداد است؛ البته پیگیری اخذ مجوز برای عرضه برق تولیدی کل نیروگاه‌‌‌های تولید پراکنده انجام شده اما تاکنون نتیجه قطعی حاصل نشده است. در خصوص قیمت هر کیلووات ساعت برق تابلو آزاد نیز ذکر این نکته ضروری است که در مرداد ماه سال‌جاری به ۴۵۰۰ تا ۴۸۰۰ تومان رسید.

اگر کسی تمایل به این صنعت داشته باشد می‌تواند روی عدد ۴‌هزار تومان حساب کند؟

طبق شروط قراردادی ۳۰‌درصد برق تولیدی را با همان مدل‌‌‌های قدیمی ‌‌‌باید به برق منطقه‌‌‌ای و توانیر بفروشند و ۷۰‌درصد را در قالب تابلو آزاد عرضه کنند؛ ضمن اینکه قیمت ۴۵۰۰ تا ۴۸۰۰ تومان مربوط به زمان پیک بوده و به طور طبیعی در سایر ماه‌‌‌های سال قیمت‌ها پایین‌‌‌تر است.

در مورد میزان مطالبات مقیاس‌کوچک‌‌‌ها توضیح دهید.

بر اساس برآوردی که داشتیم، تا پایان پیک بار امسال مطالبات تولید پراکنده‌‌‌ها با احتساب تاخیر ۱۰ ماهه در پرداخت حدود ۴‌هزار میلیارد تومان است.

گفته می‌شود مقیاس‌کوچک‌‌‌ها در قانون مانع‌زدایی صنعت برق مورد توجه قرار نگرفته‌‌‌اند. تا چه اندازه با این نظر موافق هستید؟

متاسفانه یکی از بخش‌‌‌های مغفول این قانون بی‌‌‌توجهی به تولید پراکنده‌‌‌هاست و این در حالی است که نیروگاه‌‌‌های حرارتی و تجدیدپذیرها وضعیت متفاوتی دارند؛ تنها یک بخش را که مربوط به تسویه بدهی‌‌‌های وزارت نیرو، شرکت توانیر و شرکت‌های تابعه است می‌توان به تولید پراکنده‌‌‌ها هم نسبت داد و عدم‌توجه به موثرترین و سریع‌‌‌ترین راهکار خروج از ناترازی در مهم‌ترین سند راهبردی صنعت برق جای تامل دارد.

 به نظر می‌رسد تولید پراکنده‌‌‌ها متولی خاصی ندارند.

پیگیری امورات تولید پراکنده‌‌‌ها در حد یک دفتر در توانیر است و این بخش مهم هیچ جایگاهی در وزارت نیرو ندارد؛ این در حالی است که بارها از طریق سندیکا اعلام کرده‌‌‌ایم که تنها و سریع‌‌‌ترین راه خروج کشور از این شرایط، توسعه سرمایه‌گذاری کوچک‌مقیاس‌‌‌هاست و بارها هم این ادعا را اثبات کرده‌ایم؛ بنابراین اگر تا این اندازه کوچک‌مقیاس‌‌‌ها می‌توانند موثر واقع شوند، باید یک معاونت در مجموعه توانیر برای پیگیری امور داشته باشیم.

چه درخواستی از دولت چهاردهم دارید.

پیشنهاد ما به طور مشخص تامین مالی، اعطای تسهیلات حمایتی و تسهیلات رونق تولید است؛ در واقع سال‌هاست که متولی پرداخت تسهیلات حمایتی وزارت صمت است و از آنجا که ما زیرمجموعه وزارت نیرو هستیم، مورد توجه قرار نگرفته‌‌‌ایم؛ باید ما را ذیل تبصره ۱۸ قدیم و تبصره ۲ کنونی قرار دهند تا با توانمندی هر‌چه بیشتر ما خاموشی‌‌‌های صنایع به حداقل برسد.

 

مطالب پیشنهادی اخبار انرژی و نیرو

ادامه اخبار انرژی و نیرو
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
5 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
6 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
7 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
8 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
9 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
10 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
11 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
12 ماه پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
جدیدترین بازار خودرو نگران ایده خودروسازان؛ کام مشتریان تلخ شد/ پایین کشیدن پرچم خودروهای ارزان؟ جزئیات واریز سود سهام‌داران در هفته پایانی فروردین ۱۴۰۴ نرخ ارز دلار سکه طلا یورو امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت‌ طلا و سکه+ جدول قیمت دلار، یورو و پوند امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ کاهش قیمت دلار و یورو+ جدول قیمت طلا، سکه و دلار امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت‌ طلا و سکه+ جدول پیش‌نویس تعیین تعرفه‌ جدید برق تهیه شد سرعت‌گیر بورس ۳ میلیونی وزارت امور خارجه: گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای درباره مذاکرات را تایید نمی‌کنیم پاپ فرانسیس درگذشت بازار ارز بر سر دوراهی سقوط و تثبیت؛ اصلاح بزرگ قیمت دلار در راه است؟/ پیش‌بینی قیمت دلار امروز ۱ اردیبهشت 1404 حضور ایران در لیست سیاه FATF هزینه‌های تجارت را 30 درصد افزایش داد عراقچی به چین سفر می‌کند ممنوعیت آمدوشد میان تمام یگان‌های ارتش اسرائیل پیشنهاد متفاوت ترامپ به روسیه و اوکراین مهدی فضائلی: بار دیگر KHAMENEI.IR‎ رئیس باند سفاک ‎رژیم صهیونیستی را ناچار به واکنش کرد لاوروف: نمی‌توان با مسکو با زبان برتری‌طلبی صحبت کرد راهبرد اصلی دولت چهاردهم به روایت فاطمه مهاجرانی سایه سنگین تعرفه‌های ترامپ بر سر صادرات کره جنوبی تحریم شرکت‌های نفتی آمریکا از سوی انصارالله یمن اجرای ریزپروژه‌های متعدد در بوستان‌های بزرگ شهری | خانه‌موزه «ملک» در باغ وکیل‌آباد مشهد، در آستانه بهره‌برداری پروژه اتصال خیابان امام‌خمینی(ره) به بولوار نماز مشهد تابستان ۱۴۰۴ به بهره‌برداری می‌رسد بازگشت ب.ز به بیزینس+ فیلم دومین سهمیه ۶۰ لیتری بنزین شارژ شد قیمت انواع برنج ایرانی اعلام شد+ جدول هوای ۹ منطقه کلانشهر مشهد امروز در شرایط پاک قرار دارد (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) ایجاد بیش از ۳۰۰ مزرعه شهری در بوستان برکت مشهد افت 10 همتی خالص ارزش دارایی‌ صندوق‌های طلا قیمت طلای جهانی سقف زد؛ قیمت سکه کف نشین شد/ بازار طلا گارد صعودی خواهد گرفت؟/ پیش‌بینی قیمت سکه امروز ۱ اردیبهشت 1404 قیمت طلا امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت+ جدول قیمت سکه، نیم‌سکه و ربع‌سکه امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ کاهش قیمت+ جدول قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت طلا و سکه+ جدول قیمت طلا 18 عیار امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت طلا+ جدول قیمت دلار مبادله‌ای امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ کاهش قیمت+ جدول قیمت دلار و یورو در صرافی ملی امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ کاهش قیمت قیمت بیت‌کوین و اتریوم امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت بیت کوین افزایش قیمت برق از خردادماه قیمت طلا امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ افزیش قیمت+ جدول عباس عبدی: نشنیدن مسئولان، بدترین نوع فیلترینگ است امیدواری ترامپ به توافق اوکراین و روسیه طی هفته جاری هشدار انصارالله به آمریکا درباره نقشه تجاوز زمینی/ اوضاع به صورت کامل از کنترل خارج می‌شود شتاب شاخص کل با فشار بالای تقاضا در شاخص‌سازان/ پیش‌بینی بازار سهام امروز 1 اردیبهشت 1404+ نمودار رکورد شکنی اسرائیل در کشتار خبرنگاران در غزه گاف امنیتی وزیر دفاع دولت ترامپ/ ماجرا چیست؟ ترامپ به دلایل شخصیتی، فردی غیرقابل پیش بینی است ترامپ بر سر دوراهی؛ چرا کاخ سفید سیگنال‌های متناقض در مذاکرات ارسال می‌کند؟ اوکراین: جنگ را 30 روز متوقف کنید شهادت 31 فلسطینی در حملات 24 ساعت گذشته به غزه امیدواری آمریکا برای توافق مسکو و اوکراین در هفته جاری شمار شهدای حمله آمریکا به صنعا افزایش یافت ورود کاروان جدید نظامی اسرائیل به خاک سوریه درخواست فلسطین برای بازگشایی گذرگاه‌های غزه طرح ترامپ برای تحول در وزارت خارجه این کشور چیست؟ عراقچی درباره مذاکره با آمریکا با وزیر خارجه سوئیس گفت‌و‌گو کرد پشت پرده سفر هیات سعودی به تهران؛ عربستان حامل چه پیامی برای ایران بود؟ اعلام آمادگی اوکراین برای حضور در مذاکرات صلح لندن روسیه اوکراین را به نقض آتش‌بس متهم کرد روزنامه شماره ۶۲۶۹ رشد 15.6 درصدی صادرات غیرنفتی ایران در 1403+ جزئیات کمران در یمن چندین نوبت بمباران شد 4 کلید طلایی برای افزایش تعهد کارکنان به استراتژی های سازمانی رشد اقتصادی، در گرو توان صادراتی است، نه صرفا تولید داخلی کشمکش بر سر قیمت گذاری خودرو؛ سازمان حمایت در مقابل شورای رقابت سایه افت دلار بر بازار ارز؛ افول همزمان قیمت درهم امارات و لیر ترکیه/ بازی قدرت در بانک مرکزی تایلند بالا گرفت خط و نشان عارف برای گرانفروشان/ کالا‌هایی که با ارز 28500 تومان خریداری می‌شوند نباید گران شوند پلاک‌‌های جدید به بازار خودرو رسید+ جدول قیمت سکانس آخر بورس در فروردین ۱۴۰۳ چگونه بورس را به قعر بازدهی کشاند؟ روبیو بسته شدن سفارتخانه‌های آمریکا در برخی کشور‌ها را رد کرد توضیحات عراقچی درباره رایزنی با روسیه در آستانه مذاکره با آمریکا/ طبیعی است که مواضع‌مان را با دوستان‌مان هماهنگ می‌کنیم تنش در بالتیک رو به افزایش است/ رهگیری هواپیما‌های روسی از سوی انگلیس لاپید خطاب به نتانیاهو: وزیرانت را ساکت کن! فروش 268 کیلوگرم شمش طلا در صد و یکمین حراج+ جزئیات خودرو‌های خارجی در قصر شیرین پلاک‌گذاری می‌شوند+ جزئیات واکنش بورس تهران به مذاکرات ایران و آمریکا بیانیه هیأت نمایندگان اتاق ایران پیرامون شعار سال 1404، مذاکرات بین‌المللی و الزامات تعامل مالی جهانی با وام 500 میلیون تومانی مسکن می توان خانه دار شد؟ رئیس هیات نظارت بر رفتار نمایندگان معرفی شد درخواست مهم پاپ درباره غزه لاوروف: اروپا در تلاش برای احیای نازیسم است غریب‌آبادی: غنی‌سازی جزو خطوط قرمز است واکنش جدید قطر به مذاکرات ایران و آمریکا تأمین برق ادارات دولتی در دستور کار قرار گرفت دیدار وزرای خارجه عراق و اردن/ محور گفت‌وگو چه بود؟ ارزیابی گروسی از مذاکرات رم پرفروش‌ترین لپ‌تاپ های بازار فروردین 1404 + جدول شاه‌مقصود‌های فلکه دوم گلشهر اتاق بازرگانی ایران بیانیه داد قیمت طلا و دلار سقوط کرد؛ گذر سکه به مرز حمایت افتاد/ رکود سنگین در بازار طلا و سکه؛ قهر خریداران با بازار ارز انتصاب جدید در صندوق‌های بازنشستگی نفت قیمت گوشت قرمز، گوشت مرغ و دام زنده امروز یکشنبه ۳۱ فروردین 1404/ افزایش قیمت مرغ+ جدول شهرداری مشهد حامی حمل‌ونقل پاک | راه‌اندازی ایستگاه شارژ دوچرخه و موتور برقی در سال ۱۴۰۴ مردم چشم‌به‌راه بازگشت بی‌آرتی‌ها به خیابان فارغ‌التحصیلان مشهد پزشکیان تذکر گرفت لایحه اختیار دولت در تغییر ساعت رسمی کشور در دست مجلس خط و نشان بورس برای بازارها ایتالیا: امکان توافق تهران-واشنگتن وجود دارد انعقاد اولین قرارداد سرمایه‌گذاری بازی‌های کابلی در چهار بوستان شهر مشهد + فیلم حضور استاندار خراسان رضوی در جمع کودکان تحت حمایت مؤسسه توانبخشی همدم معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری مشهد: رویکرد شهرداری تقویت رابطه بین شهرداری و سرمایه‌گذاران است گزارش بانک مرکزی از تسهیلات اعطایی به 4 بخش‌