راهکارهای رفع ناترازی برق در برنامه هفتم توسعه

دو شنبه 1404/02/01 05:32 دسته بندی: اقتصاد کلان کد خبر: 42329

در حال حاضر (دی‌ماه ۱۴۰۳) ظرفیت اسمی نیروگاه‌های کشور بالغ بر ۹۴گیگاوات است که در این میان نیروگاه‌‌‌های حرارتی با ظرفیتی بالغ بر ۷۶۷۰۰مگاوات (حدود ۸۲‌درصد ظرفیت نامی) و اختصاص بیش از ۹۲درصد از انرژی تولید برق کشور، نقش اصلی را در تامین برق کشور دارند.

رفع ناترازی انرژی در برنامه هفتم توسعه

در سال‌های اخیر، ناترازی تولید و مصرف برق خصوصا در ماه‌‌‌های گرم سال، باعث اعمال خاموشی‌‌‌های ناگزیر به بخش‌‌‌های مختلف مصرف‌کنندگان به‌‌‌ویژه مصارف صنعتی شده است. از سوی دیگر این ناترازی باعث پیچیده‌‌‌تر شدن شرایط بهره‌‌‌برداری شبکه، فشار بر تجهیزات و استهلاک بیشتر آنها نیز شده است. بنابراین یکی از ‌‌اهداف اساسی برنامه‌‌‌های معطوف به صنعت برق، ازجمله برنامه پنج‌‌‌ساله توسعه اقتصادی کشور، رفع ناترازی تولید و مصرف بوده است. در این خصوص، در قانون برنامه هفتم توسعه، با نگاه به هر دو کفه‌‌ این ترازو، برای افزایش تولید و کنترل رشد مصرف هدف‌‌‌گذاری شده است. اهداف کمّی برنامه بخش برق به شرح جدول است.نکات شاخص و قابل‌توجه در این برنامه به شرح ذیل است:

۱.با توجه به محدودیت سوخت گاز برای نیروگاه‌ها، استفاده حداکثری از ظرفیت فعلی ایستگاه‌های گاز برای توسعه نیروگاه‌های حرارتی مبتنی بر سوخت گاز، افزایش راندمان نیروگاه‌های حرارتی، تنوع‌بخشی به سوخت نیروگاه‌های حرارتی و توسعه انرژی‌های تجدید‌پذیر برای تحقق اهداف برنامه ضروری است.

۲. با وجود رشد ۸درصدی اقتصاد، رشد مصرف انرژی و حداکثر نیاز مصرف در زمان اوج بار باید به ۸۵۵۰۰مگاوات محدود شود. بنابراین باید برنامه‌های مدیریت مصرف انرژی و مدیریت بار به‌صورت عملیاتی و ملموس اجرایی شود. لازم به ذکر است که در سال اول برنامه (سال ۱۴۰۳)، میزان اوج نیاز مصرف به حدود ۸۰‌هزار مگاوات رسید.

۳.تولید نیروگاه‌های برقابی ۱۰‌هزار مگاوات و بدون تغییر درنظر گرفته شده که با توجه به عدم‌قطعیت این ظرفیت در سال‌هایی که بارندگی کمتر است، این کمبود باید از طریق سایر نیروگاه‌ها تامین شود.

محدودیت سوخت گاز تحویلی به نیروگاه‌ها از سال‌جاری که سال اول برنامه است آغاز شد، به‌طوری که گاز تحویلی به نیروگاه‌ها نسبت به سال قبل کاهش قابل‌توجهی داشت که به اعمال محدودیت در تامین برق مشترکان در زمستان منجر شد. این اتفاق لزوم تسریع در اجرای برنامه‌های افزایش بهره‌وری در نیروگاه‌ها را دوچندان کرد. این برنامه‌ها شامل موارد ذیل است :

۱.تکمیل بخش بخار نیروگاه‌های سیکل ترکیبی؛

۲.جایگزینی نیروگاه‌های گازی کم‌بازده و فرسوده؛

۳.نوسازی و بهسازی نیروگاه‌های بخاری؛

۴.ارتقای ناوگان واحدهای گازی.

با اجرای برنامه‌های فوق علاوه بر افزایش راندمان نیروگاه‌های حرارتی و رسیدن به هدف ۴۴درصد، بالغ بر ۱۸میلیارد مترمکعب صرفه‌جویی سالانه و ۱۲‌هزار مگاوات افزایش ظرفیت در نیروگاه‌های حرارتی محقق خواهد شد. لازم به ذکر است مطالعات فنی و اقتصادی برنامه‌های فوق در شرکت تولید برق حرارتی انجام شده و مقدمات اجرا فراهم شده و درصورت تامین مالی به‌موقع، تحقق همه این برنامه‌ها در طول سال‌های برنامه هفتم عملی است.

در راستای بند «۱»، علاوه بر اجرای کامل برنامه‌های افزایش بهره‌وری، تنوع‌بخشی به سبد سوخت نیروگاه‌های حرارتی با احداث نیروگاه زغال‌سنگ‌سوز طبس و نیروگاه بخاری سیریک محقق خواهد شد.توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر خورشیدی و بادی یکی از مهم‌ترین و سریع‌ترین راهکارهای رفع ناترازی برق و انرژی برای سال ۱۴۰۴ و سال‌های برنامه هفتم توسعه است که نیاز به توجه ویژه‌ای از طرف همه ارکان اجرایی کشور و مشارکت عمومی دارد و در این راستا برنامه‌های گسترده‌ای در وزارت نیرو و ساتبا درحال اجراست و هدف احداث ۳۰هزارمگاوات (شامل ۲۵هزارمگاوات نیروگاه خورشیدی و ۵هزارمگاوات نیروگاه بادی) در طول برنامه هفتم دنبال می‌شود که درصورت تحقق این هدف علاوه بر رفع ناترازی برق و تحقق اهداف برنامه، بخش عمده‌ای از ناترازی گاز و گازوئیل هم جبران خواهد شد.

توسعه شبکه همپا با توسعه تولید، از ملزومات اساسی تامین توان مطمئن و پایدار برای مصرف‌کنندگان و نیز جلوگیری از حبس تولید در یک منطقه و افزایش قابلیت توزیع مناسب توان تولیدی در شبکه است. افزایش ضریب نفوذ نیروگاه‌های پراکنده تجدیدپذیر که عدم‌قطعیت بالایی دارند بر اهمیت توسعه شبکه و پایداری آن می‌افزاید.

Untitled-1 copy

مدیریت مصرف انرژی

حداکثر نیاز مصرف برق شبکه (پیک تقاضا) طی 10سال گذشته، به‌‌‌طور متوسط سالانه 4.5درصد رشد داشته است که در صورت تداوم این رفتار، پیش‌بینی می‌شود پیک تقاضا از 73463مگاوات در سال 1402 به حدود 92هزار مگاوات در سال 1407 افزایش یابد. اما در برنامه هفتم توسعه، سقف این عدد، 85508مگاوات در نظر گرفته ‌‌‌شده است که معادل رشد متوسط سالانه 3درصد است. در سال‌جاری، نیاز مصرف برق کشور به بیش از 79هزار مگاوات رسیده است که رشد بیش از 8درصدی را نشان می‌دهد. مستقل از دلایل این رشد بی‌‌‌سابقه، چنانچه رشد بار در سال آینده نیز با همین نرخ افزایش یابد، نیاز مصرف برق کشور در سال 1404 به مقدار هدف‌‌‌گذاری‌شده در سال آخر برنامه هفتم خواهد رسید. بدیهی است دستیابی به این نرخ رشد، مستلزم برنامه‌ریزی گسترده در بهره‌‌‌وری و مدیریت مصرف برق خواهد بود. از مهم‌ترین احکام برنامه هفتم در راستای مدیریت مصرف برق به موارد زیر می‌توان اشاره کرد:

1.اجرای طرح‌‌‌های توسعه احداث نیروگاه‌‌‌های خورشیدی و بادی، نیروگاه‌‌‌های خودتامین در صنایع کوچک و متوسط، کشاورزی، تجاری، عمومی، اداری و خانگی و برقی‌سازی خودروها با اولویت ناوگان عمومی و موتورسیکلت‌‌‌ها و تامین سرمایش و گرمایش ساختما‌‌‌ن‌‌‌ها در استان‌‌‌های ساحلی جنوب کشور با استفاده از پمپ‌‌‌های حرارتی زمین‌‌‌گرمایی در قالب ماده «12» قانون رفع موانع تولید رقابت‌‌‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور؛

2.تاسیس سازمان بهینه‌‌‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی زیر نظر رئیس‌‌‌جمهور منوط به موافقت وی به‌‌‌منظور ایجاد هماهنگی فرابخشی و مدیریت کلان و متمرکز در حوزه بهینه‌‌‌سازی مصرف انرژی، مدیریت بهینه ناترازی انرژی و پیگیری اجرای طرح‌‌‌های بهینه‌‌‌سازی انرژی و تعیین میزان و نحوه تخصیص یارانه‌‌‌های انرژی؛

3.ایجاد حساب بهینه‌‌‌سازی مصرف انرژی نزد خزانه‌‌‌داری کل کشور به‌‌‌منظور تسهیل در شکل‌‌‌گیری «بازار بهینه‌سازی انرژی»، تضمین تسویه «گواهی‌‌‌های صرفه‌‌‌جویی انرژی» و کاهش نکول‌‌‌پذیری آنها؛

4.مردمی‌‌‌سازی بهینه‌‌‌سازی مصرف انرژی و توسعه بازار بهینه‌‌‌سازی از طریق صدور گواهی حامل انرژی صرفه‌جویی‌شده زمان اوج و غیر‌اوج مصرف (برق و گاز طبیعی)؛

5.انعقاد قرارداد با سرمایه‌گذاران دولتی و غیردولتی در طرح‌‌‌های بهینه‌‌‌سازی مصرف انرژی با صدور گواهی و بازپرداخت اصل‌‌‌وفرع سرمایه از طریق «حساب بهینه‌‌‌سازی مصرف انرژی؛

6.شرکت ملی نفت ایران مجاز است براساس مصوبات شورای اقتصاد در هر یک از طرح‌‌‌های صرفه‌‌‌جویی انرژی موضوع ماده «12» قانون رفع موانع تولید رقابت‌‌‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، نسبت به ارائه حواله یا سپرده نفت خام قابل‌‌‌تبدیل به گواهی معادل حامل صرفه‌‌‌جویی‌شده از سهم دولت به سرمایه‌گذاران اقدام و تحویل نفت یا ارزش معادل روز تحویل را تضمین کند؛

7.اصلاح آیین‌‌‌نامه ایجاد بازار بهینه‌‌‌سازی انرژی و محیط‌‌‌زیست توسط سازمان مذکور با همکاری سازمان برنامه‌‌‌وبودجه و وزارتخانه‌‌‌های نفت، نیرو، صمت، راه و شهرسازی و بانک مرکزی؛

8.اخذ جریمه‌‌‌های موضوع ماده 26 قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی براساس قیمت صادراتی.

فرصت‌ها، چالش‌ها و الزامات اجرای برنامه‌های رفع ناترازی برق

همان‌گونه که ملاحظه می‌شود، بخش عمده تکالیف و اهداف تعیین‌‌‌شده در برنامه هفتم توسعه، اهدافی بلندپروازانه نسبت به شرایط کنونی صنعت برق تلقی می‌‌‌شوند. اما با فرض تامین منابع مالی کافی و اصلاح سازوکارهای صنعت برق کشور، می‌‌‌توان افق‌‌‌های تازه‌‌‌ای را برای این صنعت متصور بود. بنابراین در ادامه، به بررسی فرصت‌ها، چالش‌ها و الزامات اجرای برنامه در راستای رفع ناترازی انرژی می‌پردازیم.

1.توسعه سهم انرژی تجدیدپذیر در شبکه برق کشور علاوه بر رفع ناترازی، شروعی بر مرحله‌ گذار انرژی در صنعت برق ایران و توسعه فناوری‌های نوین انرژی از جمله شبکه هوشمند برق خواهد بود که افق جدیدی را در توسعه دانش و فناوری و اشتغال‌زایی برای کشور ایجاد خواهد کرد.

2.توسعه برنامه‌های مدیریت مصرف انرژی، با به‌کارگیری فناوری‌های نوین در سمت مصرف انرژی، از جمله اینترنت اشیا، خانه هوشمند، کارخانه هوشمند، شهر هوشمند و همچنین برنامه گسترده جایگزینی تجهیزات برقی پربازده مانند موتورهای الکتریکی  Bldcو چراغ‌های روشنایی معابر LED، با تجهیزات برقی موجود، فضای کسب‌وکار جدیدی را در راستای رشد پایدار فراهم می‌کند.

3.افزایش بهره‌وری نیروگاه‌های حرارتی با برنامه‌ای که در بخش قبل به آن اشاره شد، علاوه بر صرفه‌جویی سالانه بالغ بر 18میلیارد مترمکعب گاز، بیش از 12‌هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور اضافه خواهد کرد و بخش عمده‌ای از ناوگان فرسوده نیروگاهی کشور نوسازی و بهینه‌سازی خواهد شد.

4.با توجه به تکلیف شورای عالی انرژی کشور به وزارت نیرو مبنی بر احداث 5هزار مگاوات نیروگاه زغال‌سنگ‌‌‌سوز تا افق 1420 مطابق «سند تراز تولید و مصرف گاز طبیعی در کشور تا افق 1420»، شرکت تولید نیروی برق حرارتی مطالعاتی را برای بررسی پتانسیل معادن موجود و مکان‌یابی نیروگاه‌‌‌های زغال‌‌‌سوز انجام داد. نیروگاه زغال‌‌‌سوز طبس با ظرفیت 650 مگاوات یکی از گزینه‌‌‌های قابل اتکا در این زمینه است. با تکمیل این نیروگاه علاوه بر صرفه‌جویی سالانه بیش از یک‌میلیارد مترمکعب گاز، صنعت نیروگاهی کشور صاحب فناوری این نوع نیروگاه خواهد شد.

بررسی عملکرد وزارت نیرو در اجرای برنامه‌های توسعه چهارم، پنجم و ششم نشان می‌دهد که عدم‌توجه به مشکلات اقتصادی و ناترازی مالی صنعت برق و سایر موانع قانونی و اجرایی، می‌تواند باعث عدم‌تحقق کامل این برنامه‌ها شود. بنابراین لازم است برای تحقق برنامه هفتم توسعه و رفع ناترازی انرژی، موانع این برنامه شناسایی و با کمک همه ارکان کشور رفع شود. در سال‌های اخیر اقدامات بسیار ارزشمندی برای رفع موانع توسعه برق با ابلاغ «قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق» برداشته شده، که اجرای کامل و صحیح این قانون و همچنین اجرای«قانون اصلاح الگوی مصرف»، شرایط اجرای برنامه توسعه هفتم را فراهم خواهد کرد.

راه‌اندازی و توسعه تابلوی برق سبز، تابلوی برق آزاد و گواهی صرفه‌جویی انرژی در بورس انرژی، اصلاح مقررات و دستورالعمل‌هایی که با توجه به تغییر شرایط اقتصادی کشور نیاز به بازنگری دارد و مهم‌تر از همه اصلاح فرآیندهای توسعه کسب‌وکار و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در طرح‌های توسعه‌ای و افزایش بهره‌وری صنعت برق، جزو الزامات اجرای برنامه توسعه هفتم و رفع ناترازی برق و انرژی کشور است که بخشی از آنها درحال حاضر محقق شده و بخشی دیگر در دست اقدام است.

با وجود همه تنگناهای موجود و تحریم‌های ظالمانه، خوشبختانه بخش عمده‌ای از زیرساخت‌های دانشی، سخت‌افزاری و نرم‌افزاری موردنیاز برای اجرایی شدن برنامه‌های فوق، در سال‌های گذشته در صنعت و دانشگاه ایجاد شده است.

صنعت برق دوران بسیار مهم و سرنوشت‌سازی را سپری می‌کند و نیازمند مشارکت همه صاحبان علم و تجربه در قالب اتاق‌های فکر برای تصمیم‌سازی، حمایت همه ارکان کشور، مدیریت قوی و کارآمد برای اجرا و بهره‌گیری از همه ظرفیت‌های موجود و مشارکت مردمی، برای عبور موفق از این شرایط‌ گذار انرژی از روش‌های سنتی به روش‌های پایدار و مدرن است.

* مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی کلان شرکت مادرتخصصی تولید برق حرارتی

مطالب پیشنهادی اقتصاد کلان

ادامه اقتصاد کلان
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 ماه پیش
1 ماه پیش
1 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
2 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
جدیدترین چرا خودرو دیگر کالای مصرفی نیست؟ هزینه واردات بنزین احتمالا به 6 میلیارد دلار می‌رسد چالش های ساختمان سازی در ایران؛ از تورم تا صدور پروانه کرایه‌‌ اتوبوس، مترو و تاکسی از امروز گران شد تعرفه شارژ خودروهای برقی تعیین شد+ جزئیات دولت چهاردهم بی‌توجه به خودرو‌های برقی سخنرانی عراقچی در کارنگی لغو شد/ علت چیست؟ چین سناتور‌های آمریکایی را تحریم می‌کند شاهد عینی توسعه مشهد در عهد مظفری | درباره کوچه «سرآسیا» که روزگاری محل اجتماع «اصحاب سراچه» بوده است ترامپ به درگذشت پاپ واکنش نشان داد هزینه واردات بنزین به 6 میلیارد دلار می‌رسد قیمت گوشت قرمز، گوشت مرغ و دام زنده امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ کاهش قیمت مرغ+ جدول ایستگاه شریعتی مشهد، پرازدحام‌ترین ایستگاه مترو مشهد شد | ساعات شلوغی مترو مشهد تشکیل دو شهر جدید در اطراف مشهد قطعی شد | تعیین‌تکلیف نهایی پرونده شهرستان بینالود در آینده نزدیک مدیران جدید فرهنگسرا‌های شهرداری مشهد منصوب شدند صنعت خودرو چگونه از مسیر منحرف شد؟/ پیامدهای سرمایه‌‌‌ای شدن خودرو چشم‌انداز بورس 3 میلیونی پزشکیان درگذشت پاپ را تسلیت گفت پزشکیان: تا کنون زندگی را گذرانده‌ایم و از توسعه واقعی غافل بوده‌ایم عراقچی درگذشت پاپ فرانسیس را تسلیت گفت امضای پوتین پای قانون معاهده جامع راهبردی با ایران پشت پرده تکاپوی عربستان برای مذاکره تهران با واشنگتن/ توافق ایران و آمریکا چه معنایی برای عربستان و خلیج فارس دارد؟ خراسان رضوی رتبه‌ی اول کشوری در اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت رئیس شاباک دلیل برکناری‌اش را اختلاف شخصی با نتانیاهو دانست تداوم رالی بورس با ورود پول حقیقی؛ شاخص کل به مرز حساس رسید+ اینفوگرافیک قیمت طلا در قله 3393 دلار؛ پس‌لرزه تنش‌های سیاسی و اصلاح فدرال رزرو در بازار جهانی/ مرز ۳۴۰۰ دلار ایستگاه بعدی است؟ تبریک زینب سلیمانی به کارن همایون‌فر+ عکس بیانیه جدید ستاد کل نیروهای مسلح عارف به بهارستان می‌رود محل دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا مشخص شد+ فیلم قالیباف به پزشکیان نامه نوشت/ ابلاغ 4 قانون برای اجرا حمله یمن به اهداف حیاتی اسرائیل/ ناوهای آمریکا مورد هدف قرار گرفتند عراقچی به کنفرانس واشنگتن دعوت شد+ فیلم سرلشکر باقری: نیروهای مسلح حصار و پناهگاه مستحکم کشور هستند تاکید نبیه بری بر نقض حاکمیت لبنان از سوی اسرائیل اجرای ریزپروژه‌های متعدد در بوستان‌های بزرگ مشهد | خانه‌موزه «ملک» در باغ وکیل‌آباد مشهد، در آستانه بهره‌برداری توقیف ۴۲۰ خودرو حادثه‌ساز در جاده‌های خراسان رضوی (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) قاچاقچی لوازم یدکی حدود ۴۴ میلیارد ریال جریمه شد قطع برق همایش تقدیر از دستگاه‌های دولتی/ وزیر نیرو عذرخواهی کرد+ فیلم قیمت طلا در قله ۳۳۳۹ دلار؛ پس‌لرزه تنش‌های سیاسی و اصلاح فدرال رزرو در بازار جهانی/ مرز ۳۴۰۰ دلار ایستگاه بعدی است؟ رئیس اتحادیه به وزیر صمت نامه نوشت/ درخواست کاهش تعرفه‌های واردات خودرو یک سال صدرنشینی در تراکنش‌های پرداخت ایران قیمت گوشت قرمز، گوشت مرغ و دام زنده امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404 بازار خودرو نگران ایده خودروسازان؛ کام مشتریان تلخ شد/ پایین کشیدن پرچم خودروهای ارزان؟ جزئیات واریز سود سهام‌داران در هفته پایانی فروردین ۱۴۰۴ نرخ ارز دلار سکه طلا یورو امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت‌ طلا و سکه+ جدول قیمت دلار، یورو و پوند امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ کاهش قیمت دلار و یورو+ جدول قیمت طلا، سکه و دلار امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت‌ طلا و سکه+ جدول پیش‌نویس تعیین تعرفه‌ جدید برق تهیه شد سرعت‌گیر بورس ۳ میلیونی وزارت امور خارجه: گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای درباره مذاکرات را تایید نمی‌کنیم پاپ فرانسیس درگذشت بازار ارز بر سر دوراهی سقوط و تثبیت؛ اصلاح بزرگ قیمت دلار در راه است؟/ پیش‌بینی قیمت دلار امروز ۱ اردیبهشت 1404 حضور ایران در لیست سیاه FATF هزینه‌های تجارت را 30 درصد افزایش داد عراقچی به چین سفر می‌کند ممنوعیت آمدوشد میان تمام یگان‌های ارتش اسرائیل پیشنهاد متفاوت ترامپ به روسیه و اوکراین مهدی فضائلی: بار دیگر KHAMENEI.IR‎ رئیس باند سفاک ‎رژیم صهیونیستی را ناچار به واکنش کرد لاوروف: نمی‌توان با مسکو با زبان برتری‌طلبی صحبت کرد راهبرد اصلی دولت چهاردهم به روایت فاطمه مهاجرانی سایه سنگین تعرفه‌های ترامپ بر سر صادرات کره جنوبی تحریم شرکت‌های نفتی آمریکا از سوی انصارالله یمن اجرای ریزپروژه‌های متعدد در بوستان‌های بزرگ شهری | خانه‌موزه «ملک» در باغ وکیل‌آباد مشهد، در آستانه بهره‌برداری پروژه اتصال خیابان امام‌خمینی(ره) به بولوار نماز مشهد تابستان ۱۴۰۴ به بهره‌برداری می‌رسد بازگشت ب.ز به بیزینس+ فیلم دومین سهمیه ۶۰ لیتری بنزین شارژ شد قیمت انواع برنج ایرانی اعلام شد+ جدول هوای ۹ منطقه کلانشهر مشهد امروز در شرایط پاک قرار دارد (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) ایجاد بیش از ۳۰۰ مزرعه شهری در بوستان برکت مشهد افت 10 همتی خالص ارزش دارایی‌ صندوق‌های طلا قیمت طلای جهانی سقف زد؛ قیمت سکه کف نشین شد/ بازار طلا گارد صعودی خواهد گرفت؟/ پیش‌بینی قیمت سکه امروز ۱ اردیبهشت 1404 قیمت طلا امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت+ جدول قیمت سکه، نیم‌سکه و ربع‌سکه امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ کاهش قیمت+ جدول قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت طلا و سکه+ جدول قیمت طلا 18 عیار امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت طلا+ جدول قیمت دلار مبادله‌ای امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ کاهش قیمت+ جدول قیمت دلار و یورو در صرافی ملی امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ کاهش قیمت قیمت بیت‌کوین و اتریوم امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت بیت کوین افزایش قیمت برق از خردادماه قیمت طلا امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت 1404/ افزیش قیمت+ جدول عباس عبدی: نشنیدن مسئولان، بدترین نوع فیلترینگ است امیدواری ترامپ به توافق اوکراین و روسیه طی هفته جاری هشدار انصارالله به آمریکا درباره نقشه تجاوز زمینی/ اوضاع به صورت کامل از کنترل خارج می‌شود شتاب شاخص کل با فشار بالای تقاضا در شاخص‌سازان/ پیش‌بینی بازار سهام امروز 1 اردیبهشت 1404+ نمودار رکورد شکنی اسرائیل در کشتار خبرنگاران در غزه گاف امنیتی وزیر دفاع دولت ترامپ/ ماجرا چیست؟ ترامپ به دلایل شخصیتی، فردی غیرقابل پیش بینی است ترامپ بر سر دوراهی؛ چرا کاخ سفید سیگنال‌های متناقض در مذاکرات ارسال می‌کند؟ اوکراین: جنگ را 30 روز متوقف کنید شهادت 31 فلسطینی در حملات 24 ساعت گذشته به غزه امیدواری آمریکا برای توافق مسکو و اوکراین در هفته جاری شمار شهدای حمله آمریکا به صنعا افزایش یافت ورود کاروان جدید نظامی اسرائیل به خاک سوریه درخواست فلسطین برای بازگشایی گذرگاه‌های غزه طرح ترامپ برای تحول در وزارت خارجه این کشور چیست؟ عراقچی درباره مذاکره با آمریکا با وزیر خارجه سوئیس گفت‌و‌گو کرد پشت پرده سفر هیات سعودی به تهران؛ عربستان حامل چه پیامی برای ایران بود؟ اعلام آمادگی اوکراین برای حضور در مذاکرات صلح لندن روسیه اوکراین را به نقض آتش‌بس متهم کرد روزنامه شماره ۶۲۶۹