ریشه‌های ناترازی در رابطه تجاری بین کشورها

اقتصادنیوز: اعلام تعرفه‌های گسترده و متعدد از سوی رئیس‌‌‌‌‌جمهور ایالات‌متحده، دونالد ترامپ، در آوریل سال‌جاری،…

دو شنبه 1404/02/08 11:26 دسته بندی: اخبار تجارت کد خبر: 53580

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از دنیای اقتصاد،‌ بر اساس گزارشی از فارن‌‌‌‌‌افرز، اگرچه پیامدهای کوتاه‌مدت سیاست‌های ترامپ کانون توجه جهان است، اما یک نکته اساسی روشن است؛ این سیاست‌ها نشان‌دهنده تغییری بنیادین در نظام جهانی تجارت و سرمایه هستند. روندی که پیش از این نیز آغاز شده بود؛ در واقع برای مقابله با عدم‌تعادل‌‌‌‌‌های موجود در اقتصاد جهانی که طی دهه‌‌‌‌‌ها شکل‌گرفته‌‌‌‌‌اند، نوعی تحول اساسی ضروری به‌نظر می‌رسید. تنش‌های تجاری کنونی، ناشی از تضاد بین نیازهای اقتصادی تک‌‌‌‌‌تک کشورها و الزامات سیستم جهانی است، درحالی‌که سیستم جهانی از افزایش دستمزدها که تقاضا را در سطح جهان افزایش می‌دهد سود می‌برد، اما هنگامی که کشورها می‌توانند با تقویت بخش تولید خود و به قیمت کاهش رشد دستمزدها، رشد سریع‌تری را تجربه کنند، تنش‌ها بروز می‌کنند. 

افزایش تنش‌ها می‌تواند از طریق سرکوب مستقیم یا غیرمستقیم افزایش درآمد خانوار نسبت به رشد بهره‌‌‌‌‌وری نیروی کار اتفاق بیفتد. نتیجه این فرآیند، ایجاد یک سیستم تجارت‌جهانی است که در آن کشورها با پایین نگه‌داشتن دستمزدها، به ضرر منافع کلی، با یکدیگر رقابت می‌کنند. رژیم تعرفه‌‌‌‌‌ای که ترامپ در اوایل این ماه اعلام کرد، به احتمال زیاد این مشکل را حل نخواهد کرد. برای اینکه سیاست تجاری آمریکا موثر واقع شود، باید یا عدم‌‌‌‌‌تعادل پس‌‌‌‌‌انداز در سایر نقاط جهان را معکوس کرد، یا نقش واشنگتن را در تسهیل آن محدود ساخت. تعرفه‌های دوجانبه هیچ‌‌‌‌‌کدام از این دو کار را انجام نمی‌دهند. با توجه به اینکه باید جایگزینی برای سیستم فعلی وجود داشته‌باشد، سیاستگذاران باید از همین حالا به فکر طراحی یک راهکار منطقی باشند. 

بهترین نتیجه، دستیابی به یک توافق جهانی در زمینه تجارت خواهد بود. توافقی که کشورهایی را شامل شود که متعهد به مدیریت عدم‌تعادل‌‌‌‌‌های اقتصادی داخلی خود هستند، نه اینکه این مشکلات را از طریق ایجاد مازاد تجاری به کشورهای دیگر منتقل کنند. نتیجه چنین توافقی می‌تواند ایجاد یک اتحادیه گمرکی شبیه به پیشنهادی باشد که اقتصاددان برجسته، جان مینارد کینز، در کنفرانس برتون وودز در سال‌۱۹۴۴ مطرح کرد. اعضای این توافق متعهد خواهند شد تا حد امکان صادرات و واردات خود را متوازن نگه دارند و مازاد تجاری کشورهایی که عضو این اتحادیه نیستند را محدود کنند. چنین اتحادیه‌‌‌‌‌ای این پتانسیل را دارد که به‌تدریج در سطح جهانی گسترش یابد و به افزایش دستمزدهای جهانی و رشد اقتصادی پایدارتر منجر شود. طرح کینز در کنفرانس برتون وودز نتوانست اکثریت آرا را کسب کند. دلیل اصلی آن مخالفت ایالات‌متحده بود که در آن زمان یک اقتصاد پیشرو با مازاد تجاری محسوب می‌شد، با این‌حال امروزه فرصتی فراهم شده‌است تا این پیشنهاد احیا و با شرایط کنونی سازگاری پیدا کند.

 شکاف را باید جدی گرفت

براساس گزارش فارن‌افرز، برای درک مشکل نظام تجارت‌جهانی، باید دید دستمزدها چگونه بر اقتصادها کشورها تاثیر می‌گذارند. دستمزدهای بالاتر معمولا برای اقتصاد مفید هستند، زیرا تقاضا برای کالاها و خدمات را افزایش می‌دهند و در عین‌حال انگیزه‌‌‌‌ کسب‌وکارها را برای سرمایه‌گذاری در بهبود بهره‌‌‌‌‌وری بیشتر می‌کنند. نتیجه، یک چرخه‌‌‌‌ سازنده است. افزایش تقاضا، انگیزه برای سرمایه‌گذاری در روش‌هایی که امکان تولید بیشتر با نیروی کار کمتر را فراهم می‌کنند را بالا می‌برد، در نتیجه بهره‌‌‌‌‌وری اقتصادی افزایش می‌یابد و این امر به نوبه خود به افزایش بیشتر دستمزدها منجر می‌شود، اما کسب‌وکارها انگیزه‌‌‌‌‌های متفاوتی دارند؛ آنها می‌توانند با پایین نگه‌داشتن دستمزدها، سود خود را افزایش دهند. مشکل اینجاست که اگرچه دستمزدهای پایین‌تر ممکن است برای یک شرکت سودآور باشد، سود سایر شرکت‌ها را کاهش می‌دهد.

در اقتصادی که سرمایه‌گذاری کسب‌وکارها عمدتا به تقاضا برای تولید بیشتر وابسته است، اگر شرکت‌ها به‌طور جمعی دستمزدها را سرکوب کنند، یا باید بدهی خانوارها و دولت افزایش یابد تا تقاضای ازدست رفته جبران شود، یا در غیر‌این‌صورت، کل تولید و سود کسب‌وکارها کاهش خواهد یافت. اگرچه این پدیده که گاهی «پارادوکس هزینه‌های مایکل کالکی» نامیده می‌شود (به افتخار اقتصاددانی که برای اولین‌بار آن را مطرح کرد)، در اصل، رفتار شرکت‌ها را توصیف می‌کند، اما می‌توان آن را به کشورها در اقتصاد جهانی نیز تعمیم داد. اگر سرکوب رشد دستمزدها بتواند تولید در یک کشور را در سطح جهانی رقابتی‌‌‌‌‌تر کند، آن کشور می‌تواند از طریق حمایت از صادرات صنعتی، رشد سریع‌تری را تجربه کند، با این‌حال اگر همه کشورها دستمزدها را سرکوب کنند، رشد تقاضای جهانی کاهش می‌یابد و در نهایت همه کشورها متضرر خواهند شد. در دنیای به‌‌‌‌‌شدت جهانی‌‌‌‌‌شده‌‌‌‌‌ای که برخی دولت‌ها در سرکوب هزینه‌های نیروی کار موفق‌‌‌‌‌تر از دیگران هستند، نتیجه، عدم‌تقارن در تقاضا و عرضه کالاها است. از آنجا که کسب‌وکارها مجبور نیستند محصولات خود را در همان مکان‌هایی تولید کنند که به‌فروش می‌‌‌‌‌رسانند، هزینه‌های نیروی کار محلی برای رقابت‌پذیری تولیدکنندگان اهمیت حیاتی و جدی پیدا می‌کند. کسب‌وکارهایی که فرآیند تولید را به کشورهایی منتقل می‌کنند که در آن هزینه‌های نیروی کار در مقایسه با بهره‌‌‌‌‌وری کارگران پایین‌تر است، می‌توانند کالاها را ارزان‌تر تولید کنند و محصولات خود را در سطح جهانی جذاب‌‌‌‌‌تر سازند. 

در هر کشور، سرکوب دستمزدها هم باعث کاهش مصرف داخلی می‌شود و هم به‌نوعی به تولید داخلی یارانه می‌دهد. این وضعیت باعث افزایش فاصله بین میزان تولید و مصرف می‌شود. اگر این عدم‌تعادل در داخل اقتصاد باقی‌بماند، باید با افزایش سرمایه‌گذاری داخلی جبران شود (که این امر می‌تواند شکاف بین تولید و مصرف را حتی بیشتر کند.) در غیر ‌این‌صورت، این شکاف ناگزیر یا از طریق افزایش دستمزدها یا با کاهش سطح تولید تغییر جهت می‌دهد، اما در یک اقتصاد جهانی‌‌‌‌‌شده، راه‌حل دیگری نیز وجود دارد: ایجاد مازاد تجاری. این امر به یک کشور اجازه می‌دهد تا هزینه ناشی از اختلاف بین مصرف و تولید را به شرکای تجاری خود منتقل کند، به‌همین‌دلیل بود که در سال‌۱۹۳۷، یک اقتصاددان به‌نام جوآن رابینسون، مازاد  تجاری ناشی از سرکوب تقاضای داخلی را به‌عنوان پیامدهای سیاست‌های «به زمین زدن همسایه» توصیف کرد.

صادرات برای واردات

از منظر فارن‌‌‌‌‌افرز، ارتباط بین عدم‌تعادل‌‌‌‌‌های داخلی یک کشور و اتفاق‌هایی که برای شرکای تجاری‌‌‌‌‌اش رخ می‌دهد، پیامدهایی دارد که گاهی اقتصاددانان به‌درستی متوجه آن نمی‌شوند. در هر اقتصادی، عدم‌تعادل‌‌‌‌‌های داخلی و خارجی باید با یکدیگر هماهنگ باشند، همان‌طور که عدم‌تعادل‌‌‌‌‌های خارجی هر کشور باید با عدم‌تعادل‌‌‌‌‌های خارجی سایر کشورهای جهان همخوانی داشته‌باشد. این بدان معناست که کشورهایی که می‌توانند عدم‌تعادل‌‌‌‌‌های داخلی خود را مدیریت کنند، تا حدی عدم‌تعادل‌‌‌‌‌های داخلی شرکای تجاری خود را نیز تعیین می‌کنند، به‌همین‌دلیل است که در هر نظام جهانی‌‌‌‌‌شده، همان‌طور که اقتصاددانی به‌نام دانی رودریک توضیح داده‌است، کشورها باید بین یکپارچگی بیشتر جهانی و کنترل بیشتر بر اقتصاد داخلی خود، یکی را انتخاب کنند. در چارچوب نظری دانی رودریک، دست‌‌‌‌‌کم دو نگاه متفاوت به جهانی‌‌‌‌‌شدن وجود دارد. در مدلی که بسیاری از تحلیلگران آن را مدل رایج می‌دانند، اقتصادهای بزرگ به شکلی نسبتا مشابه تصمیم گرفته‌‌‌‌‌اند بخشی از کنترل خود بر اقتصاد داخلی را کنار بگذارند و در عوض، به سمت یکپارچگی بیشتر در اقتصاد جهانی حرکت کنند. 

در چنین حالتی، تجارت‌جهانی به‌‌‌‌‌طور کلی متوازن باقی‌می‌ماند، زیرا نیروهای بازار به‌‌‌‌‌تدریج اثر سیاست‌های دولتی که باعث ایجاد عدم‌تعادل‌‌‌‌‌های داخلی می‌شوند را خنثی می‌کنند. برای مثال، اگر کشوری دارای مازاد تجاری قابل‌توجه و پایداری باشد، ارزش پول آن کشور افزایش می‌یابد یا سطح دستمزدها بالا می‌رود. این دو مساله باعث گران‌‌‌‌‌تر‌شدن کالاهای تولیدی آن کشور می‌شوند، در نتیجه مازاد تجاری کاهش‌یافته و رفاه خانوارهای آن کشورافزایش می‌‌‌‌‌یابد.

اما مدل‌های دیگری از جهانی‌‌‌‌‌شدن وجود دارند که واقعیت دنیای امروز را بهتر نشان می‌دهند. برخی از اقتصادهای بزرگ ترجیح می‌دهند به‌‌‌‌‌خاطر مشارکت بیشتر در اقتصاد جهانی، بخشی از کنترل خود بر اقتصاد داخلی را کنار بگذارند، درحالی‌که برخی دیگر همچنان کنترل بالا  بر اقتصاد داخلی‌‌‌‌‌شان  راحفظ می‌کنند. این کنترل می‌تواند شامل مهار رشد دستمزدها، تعیین قیمت‌های داخلی، مدیریت تخصیص اعتبار یا محدود‌کردن جریان‌های تجاری و سرمایه‌ای باشد، تاجایی‌که این کشورها اجازه نمی‌دهند عدم‌‌‌‌‌تعادل‌‌‌‌‌های داخلی‌‌‌‌‌شان به‌‌‌‌‌طور طبیعی اصلاح شود؛ در واقع این عدم‌‌‌‌‌تعادل‌‌‌‌‌ها را به کشورهایی تحمیل می‌کنند که کنترل کمتری بر تجارت و سرمایه‌‌‌‌‌ دارند. 

اگر این کشورها با اجرای سیاست‌های صنعتی، بخش تولید خود را توسعه دهند، در عمل همین سیاست‌ها را به شرکای تجاری‌‌‌‌‌شان نیز تحمیل می‌کنند البته به شکلی که باعث تضعیف صنایع تولیدی آن شرکا می‌شود.این رویکرد دقیقا همان نوع جهانی‌‌‌‌‌سازی است که کینز و رابینسون با آن مخالف بودند؛ جهانی‌‌‌‌‌سازی‌‌‌‌‌ای که به دولت‌ها اجازه می‌دهد استراتژی‌هایی شبیه به سیاست‌های اقتصادی کالیچی اتخاذ کنند. سیاست‌هایی که ممکن است برای اقتصاد داخلی انبساطی و مفید باشند، اما در مقیاس جهانی باعث انقباض و آسیب شوند.

اگر قرار است جهانی‌‌‌‌‌سازی به شکوفایی و رشد برسد، جهان باید به مدلی از جهانی‌‌‌‌‌سازی بازگردد که در آن کشورها به‌منظور واردات، صادرات می‌کنند و عدم‌تعادل‌‌‌‌‌های تولید، مصرف و سرمایه‌گذاری هر کشور در درون همان کشور حل‌‌‌‌‌وفصل می‌شود، نه اینکه این امر به شرکای تجاری تحمیل شود. به بیان دیگر، جهان نیازمند نظامی نوین برای تجارت‌جهانی است که در آن کشورها متعهد شوند عدم‌تعادل‌‌‌‌‌های داخلی خود را کنترل‌کرده و میان عرضه و تقاضای داخلی تعادل برقرار کنند، بنابراین تنها در این‌صورت است که دولت‌ها دیگر ناچار نخواهند بود پیامدهای سیاست‌های اقتصادی یکدیگر را تحمل کنند. بهترین راه برای تحقق این نوع از جهانی‌‌‌‌‌سازی، ایجاد یک اتحادیه گمرکی جدید است مشابه آنچه کینز در کنفرانس برتون وودز پیشنهاد داده بود. کشورهایی که به این اتحادیه می‌‌‌‌‌پیوندند، متعهد می‌شوند که تجارت میان خود را تا حد ممکن متعادل نگه دارند و برای اعضایی که در این زمینه موفق نباشند، مجازات‌هایی درنظر گرفته خواهدشد. 

همچنین این کشورها برای محافظت از خود در‌برابر عدم‌تعادل‌‌‌‌‌هایی که از بیرون اتحادیه نشأت می‌گیرد، موانع تجاری علیه کشورهای غیرعضو وضع خواهند کرد. البته هدف، برقراری توازن دوجانبه در تجارت نیست، بلکه ایجاد تعادلی کلی در تجارت میان همه شرکای عضو است. اعضای اتحادیه باید متعهد شوند که سیاست‌های اقتصادی‌‌‌‌‌شان را به شکلی مدیریت کنند که‌ بار هزینه‌های داخلی‌‌‌‌‌شان بر دوش دیگران نیفتد. در این نظام، هر کشور می‌تواند مسیر توسعه‌‌‌‌‌ای دلخواه خود را دنبال کند، اما نه به بهایی که هزینه‌های عدم‌تعادل داخلی‌‌‌‌‌اش را به دیگران تحمیل کند. لازم به‌ذکر است که اقتصادهای کوچک‌تر و کمتر توسعه‌‌‌‌‌یافته می‌توانند مشمول برخی معافیت‌های محدود از قوانین این اتحادیه شوند.

مطالب پیشنهادی اخبار تجارت

ادامه اخبار تجارت
12 ساعت پیش
12 ساعت پیش
14 ساعت پیش
14 ساعت پیش
14 ساعت پیش
14 ساعت پیش
14 ساعت پیش
14 ساعت پیش
1 روز پیش
1 روز پیش
1 روز پیش
1 روز پیش
2 روز پیش
2 روز پیش
2 روز پیش
2 روز پیش
2 روز پیش
2 روز پیش
2 روز پیش
2 روز پیش
2 روز پیش
2 روز پیش
2 روز پیش
2 روز پیش
3 روز پیش
3 روز پیش
3 روز پیش
3 روز پیش
3 روز پیش
3 روز پیش
3 روز پیش
3 روز پیش
3 روز پیش
4 روز پیش
4 روز پیش
4 روز پیش
4 روز پیش
4 روز پیش
4 روز پیش
4 روز پیش
4 روز پیش
5 روز پیش
5 روز پیش
5 روز پیش
5 روز پیش
5 روز پیش
5 روز پیش
5 روز پیش
5 روز پیش
5 روز پیش
5 روز پیش
5 روز پیش
5 روز پیش
5 روز پیش
5 روز پیش
5 روز پیش
6 روز پیش
6 روز پیش
6 روز پیش
6 روز پیش
6 روز پیش
6 روز پیش
6 روز پیش
6 روز پیش
6 روز پیش
6 روز پیش
6 روز پیش
6 روز پیش
6 روز پیش
6 روز پیش
7 روز پیش
7 روز پیش
7 روز پیش
7 روز پیش
7 روز پیش
7 روز پیش
7 روز پیش
7 روز پیش
7 روز پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
جدیدترین دبل بازار ارز در افزایش قیمت؛ درهم امارات گران شد، لیر ترکیه رنج/ نخستین چراغ سبز آمریکا؛ مالزی به دنبال توافق ۷ سؤال کلیدی که هر کارمند باید از مدیرش بپرسد رئیس سازمان بورس: تصمیم به حفظ دامنه نوسان در سطح فعلی گرفته شد سرپرست جدید بیمه ملت معرفی شد آمریکا استان عمران یمن را بمباران کرد پیام رهبر انقلاب در پی حادثه دردناک بندر شهید رجایی/ مسئولان هرگونه سهل‌انگاری یا تعمّد را کشف و پیگیری کنند پاپ فرانسیس چگونه کلیسای کاتولیک را دگرگون کرد؟ ترامپ در حال بررسی از سرگیری مذاکرات با کیم جونگ اون اسرائیل ضاحیه جنوبی را هدف قرار داد آخرین وضعیت پرونده عامل حمله به سفارت جمهوری آذربایجان لاوروف: آمریکا از روسیه نخواسته روابط با ایران را قطع کند پیش‌بینی سالیوان از توافق احتمالی ایران و آمریکا اظهارات جدید روبیو درباره مذاکرات صلح اوکراین توضیحات امیر ایرانی درباره شایعه اصابت قرار دادن ناوشکن زاگرس نرخ ارز دلار سکه طلا یورو امروز یکشنبه ۷ اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت‌ طلا و سکه + جدول ۸۸ درصد متوفیان تصادفات مشهد در سال ۱۴۰۳ عابران و موتورسیکلت‌سواران بودند رفع اختلال ۱۰ دقیقه‌ای در سرویس دهی خط یک قطار شهری مشهد اعلام آمادگی شهرداری مشهد برای کمک به هموطنان حادثه دیده در حادثه انفجار بندرعباس قیمت گران‌ترین گوشی‌های بازار اردیبهشت 1404 + جدول بازار خودرو در انتظار؛ ثبات قیمت‌ محصولات ایران خودرو و سایپا+ جدول پذیره نویسی نخستین صندوق بخشی بانکی؛ از فردا واکنش بلاروس به حادثه انفجار بندرعباس دیدار و گفت‌وگوی هیاتی از تونس با عارف برگزاری ستاد مدیریت بحران به ریاست پزشکیان پزشکیان: مدیریت ذخیره‌سازی کانتینرها باید بررسی شود+ فیلم وقتی سیاست فرمان خودرو را می‌چرخاند در پشت پرده صنعت خودرو چه می گذرد؟ آخرین قیمت خودروهای پژو در بازار آزاد امروز 7 اردیبهشت 1404 دولت در تحقق وعده‌‌ خانه‌‌دار کردن افراد کم بضاعت ناکام ماند بازار طلا و ارز در تله نوسان؛ قیمت دلار لیدر شد/ سقوط 3 میلیونی قیمت سکه؛ طلا به سرازیری افتاد انصراف 1000 سکه از حراج/ عودت هزینه بدون دریافت سود است موزه زنده میدان عدالت مشهد قلندرشریف: خط ۳ مترو مشهد مهم‌ترین بخش ریلی شهری کشور است | مشهد در حوزه قطارشهری خودکفا شده است  رئیس شورای شهر مشهد: هزینه ساخت هر کیلومتر قطار شهری معادل با چهار پل چهار سطحی است | روند خدمت به مردم را متوقف نمی‌کنیم + فیلم ابلاغ 5 قانون مهم از سوی پزشکیان پزشکیان به بندرعباس رفت پیام کره برای مردم ایران دستور پوتین برای اعزام فوری چند هواپیما به ایران پزشکیان: دولت در پی جبران خسارات وارده به بندر شهید رجایی است پزشکیان از بندر شهید رجایی بازدید هوایی کرد/ عیادت از مصدومان حادثه حزب‌الله لبنان پیام تسلیت داد اما و اگرهای بورسی کلید خورد تغییر توازن قدرت حقیقی و حقوقی در بورس تهران!/ پیش بینی بازار سهام امروز 7 اردیبهشت 1404+ نمودار چند کیلوگرم طلا و نقره در بورس کالا معامله شد؟ هجوم فروشندگان به بازار سهام/ شاخص کل عقب نشست+ اینفوگرافیک آپارتمان‌‌های میان‌‌متراژ در پاییز ۱۴۰۳ با چه قیمتی فروخته شدند؟ تشکیل ۴ کمیته ذیل کارگروه «سرمایه گذاری برای تولید» در شورای اسلامی شهر مشهد قلندر شریف: خط ۳ مترو مشهد مهمترین بخش ریلی شهری کشور است | مشهد در حوزه قطار شهری خود کفا شده است  مشهد، قطب دیپلماسی شهری در میان کلانشهرهای ایران لیست کامل بوستان‌های بانوان مشهد دارای اتاق مادر و کودک + جزئیات آغاز قرعه کشی محصولات ایران خودرو+ نحوه مشاهده نتایج بحرین با ملت و دولت ایران ابراز همدردی کرد واکنش مدودف به آزادسازی منطقه کورسک واکنش طحان نظیف به حادثه انفجار بندرعباس واکنش بلاروس به حادثه انفجار بندرعباس/ پیام لوکاشنکو به پزشکیان پیام لوکاشنکو به پزشکیان آغاز به کار نشست متروپلیس در مشهد با حضور دبیرکل انجمن کلانشهر‌های جهان (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) نقشه تصادفات مرگ‌بار مشهد در ۱۴۰۳ | راکبان موتورسیکلت و عابران پیاده، قربانیان اصلی ترافیک مشهد مدیرعامل سازمان مدیریت و مهندسی حمل‌ونقل شهرداری مشهد: ۸۸ درصد متوفیان تصادفات مشهد در سال ۱۴۰۳ عابران و موتورسیکلت‌سواران بودند معاون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری مشهد خبر داد: کاهش ۱۴ درصدی تلفات حوادث ترافیکی در مشهد در سال ۱۴۰۳ خراسان رضوی و مشهد، رتبه نخست کاهش تلفات حوادث رانندگی درون‌شهری طی سال ۱۴۰۳ وضعیت ترخیص کالا از گمرک شهید رجایی چطور است؟ قیمت هر قوطی شیر خشک/ علت کمبود در بازار اعلام شد واکنش سازمان ملل به حادثه انفجار بندر شهید رجایی وضعیت اطفای حریق بندر شهید رجایی از زبان وزیر کشور تاکید عارف بر لزوم توجه ویژه به خانواده‌های جانباختگان انفجار بندرعباس مشارکت نیروهای کره شمالی در آزادسازی کورسک/ وزارت خارجه روسیه توضیح داد تسلیت پزشکیان در پی حادثه انفجار بندرعباس واکنش طالبان به حادثه انفجار بندرعباس ابراز همدردی جهاد اسلامی با ملت ایران در پی انفجار بندرعباس واکنش ترامپ به مقاله نیویورک تایمز: مضحک است! هشدار یمن درباره نشت نفت در دریای سرخ پس از حملات آمریکا اعتراف ارتش اسرائیل به کمبود شدید سرباز چراغ سبز نمایندگان مجلس به بررسی لایحه کاهش مالیات دارو و نهاده‌های دامی و کشاورزی مجلس اهداف کلان و خرد لایحه نظام باشگاه داری را تصویب کرد روایت علی واعظ و تریتا پارسی از مذاکرات ایران و آمریکا؛ رایزنی روی گسل‌های شکننده/واکنش احتمالی تهران به تقلای شاهین‌های آمریکایی چه خواهد بود؟ واکنش پوتین به انفجار بندرعباس/ پیام رئیس‌جمهور روسیه به رهبر انقلاب پادشاه و ولیعهد عربستان به پزشکیان تسلیت گفتند اعلام تعداد شهدا و مصدومان حمله هوایی آمریکا به صنعا معنای توافق هسته‌ای آمریکا و عربستان برای ایران چیست؟ سوال از وزیر نیرو درباره عدم برنامه‌ریزی برای تامین برق اعلام وصول شد اولین واکنش آذربایجان به وقوع انفجار در بندر شهید رجایی نامه مهم قالیباف به پزشکیان بورس متعادل می‌شود؟ فصل طغیان شته در باغات و فضای سبز شهری مشهد | به ۱۶۰ درخواست مردم در خصوص آفات رسیدگی شد بررسی تعرفه برق مشترکان صنعتی ایران در سال ۱۴۰۴ ریشه‌های ناترازی در رابطه تجاری بین کشورها پای لنگ تجارت در صنعت لجستیک از سرگیری ترخیص کالاهای اساسی از گمرک بندر شهید رجایی طی امروز برق شهرک‌های صنعتی سهمیه‌بندی می‌شود قیمت گوشت قرمز، گوشت مرغ و دام زنده امروز یکشنبه ۷ اردیبهشت 1404 قیمت طلای آبشده پشت مرز سرنوشت ساز؛ سکه در کانال ریسک و امید/ خریداران محتاط شدند؛ بازار در انتظار صعود آرام یا بازی درجا؟/ پیش‌بینی قیمت سکه امروز ۷ اردیبهشت 1404 بازار ارز در فاز احتیاط؛‌ قیمت دلار روی موج نوسان/ پیش‌بینی قیمت دلار امروز ۷ اردیبهشت 1404 قیمت سکه، نیم‌سکه و ربع‌سکه امروز یکشنبه ۷ اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت+ جدول قیمت طلا 18 عیار امروز یکشنبه ۷ اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت طلا+ جدول قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه ۷ اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت طلا و سکه+ جدول قیمت دلار، یورو و پوند امروز یکشنبه ۷ اردیبهشت 1404/ کاهش قیمت دلار و یورو+ جدول قیمت دلار مبادله‌ای امروز یکشنبه ۷ اردیبهشت 1404/ کاهش قیمت+ جدول قیمت طلا، سکه و دلار امروز یکشنبه ۷ اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت‌ طلا و سکه+ جدول قیمت دلار و یورو در صرافی ملی امروز یکشنبه ۷ اردیبهشت 1404/ کاهش قیمت دلار و یورو