پای لنگ تجارت در صنعت لجستیک

اقتصادنیوز: صنعت لجستیک به‌عنوان پشتیبان فعالیت‌های تجاری و تولیدی عمل می‌کند و نقش اساسی در تحقق رشد اقتصادی کشورها…

دو شنبه 1404/02/08 11:26 دسته بندی: اخبار تجارت کد خبر: 53579

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از دنیای اقتصاد،‌ در دنیای کنونی توانایی یک کشور در تجارت‌جهانی به شاخص‌‌‌‌‌های متعددی ازجمله دسترسی به شبکه‌‌‌‌‌های لجستیکی جابه‌جایی محموله‌‌‌‌‌های باری در سطح جهانی وابسته است. درهمین‌‌‌‌‌حال ارتقای عملکرد لجستیکی به تسهیل تجارت، تنوع صادرات و همچنین جذابیت حداکثری برای جذب سرمایه خارجی ورشد اقتصادی منتهی خواهدشد. براساس آمار منتشرشده توسط بانک جهانی، رتبه ایران در شاخص عملکرد لجستیک در سال‌۲۰۱۶، ‌برابر ۹۶ گزارش شده‌است. این رتبه در سال‌۲۰۱۸ به ۶۴ ارتقا یافته‌ بود، اما در رتبه‌‌‌‌‌بندی که در ماه مه‌۲۰۲۳ منتشر شد، جایگاه ایران در شاخص عملکرد لجستیک از میان ۱۳۹کشور، به ۱۲۳ سقوط کرد. این عملکرد نامطلوب در‌‌‌‌‌حالی است که ایران از ظرفیت بالقوه قابل‌توجهی در صنعت لجستیک برخوردار است. 

براساس آماری که اخیرا توسط مسوولان سازمان توسعه‌تجارت مطرح‌شده، هزینه تمام‌‌‌‌‌شده ‌بار صادراتی در ایران حدود ۱۵‌درصد قیمت نهایی کالا را شامل می‌شود، درحالی‌که این رقم در سطح جهانی بین ۷ تا ۸‌درصد هزینه تمام‌شده‌بار صادراتی را شامل می‌شود. همچنین مدت‌‌‌‌‌زمان حمل‌بار به کشورهای مختلف حدود دو‌برابر میانگین جهانی است. هزینه حمل‌ونقل نیز بیش از ۱.۵برابر نرخ جهانی برآورد می‌شود. تمامی موارد یادشده تولید و تجارت را در قیاس با نمونه‌‌‌‌‌های مشابه خارجی، غیررقابتی می‌کند. این محدودیت‌ها درحالی است که بسیاری از کشورها از توسعه لجستیکی به‌عنوان راهبردی تجاری بهره می‌گیرند، با این‌‌‌‌‌وجود عقب‌‌‌‌‌ماندگی صنعت لجستیک از مسیر توسعه، می‌تواند به منزله ایجاد فرصتی برای رشد و توسعه‌‌‌‌‌یافتگی عمل کند. درواقع این صنعت به‌‌‌‌‌خصوص با توجه به مزیت‌های کشور از منظر جغرافیایی و ژئوپلیتیک، می‌تواند به بستر جذب سرمایه‌های خارجی بدل شود. هرچند باید تاکید کرد جذب سرمایه در چنین صنعت بزرگی نیازمند برقراری تعامل سازنده با دنیا در قالب توافق‌های سیاسی و اقتصادی خواهد بود.

وابستگی تولید و تجارت به لجستیک

مجتبی بهاروند، کارشناس صنعت لجستیک در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» درخصوص اهمیت صنعت لجستیک و نقش آن در روند جذب سرمایه به کشور اظهار کرد: توجه به صنعت لجستیک و زنجیره تامین جزو ضروریات حیاتی هر کشوری برای تداوم مسیر توسعه است. بهره‌مندی از زنجیره تامین مناسب به‌‌‌‌‌منزله کسب موقعیت برنده در رقابت‌های مختلف ملی و بین‌المللی است. در دنیای کنونی به سبب پیچیده‌شدن اقتصادها، ضرورت صنعت لجستیک بیش از پیش مورد‌توجه قرارگرفته‌است، تاجایی‌که از این صنعت به‌عنوان یکی از صنایع ارزآور عصر کنونی یاد می‌شود.

وی افزود: سرمایه‌گذاری کشورها در حوزه صنعت لجستیک به بهبود اقتصادهای مختلف منجر خواهدشد. با توجه به اهمیت و نقش صنعت لجستیک، این صنعت می‌تواند به‌عنوان اولویت سرمایه‌گذاری شناخته شود. از لجستیک باید به‌عنوان مادر سرمایه‌گذاری نام برد. چنانچه این صنعت توسعه نیابد، در سایر صنایع نیز موفق نخواهیم شد چراکه صنعت لجستیک نقش اساسی در زنجیره تامین تولید، تجارت و همچنین کاهش هزینه‌ها و بهبود بهره‌‌‌‌‌وری دارد.

این فعال عرصه تجارت افزود: بهبود صنعت لجستیک تاثیر مستقیمی بر کاهش هزینه‌های تولید دارد،ازجمله آنکه به‌دنبال توسعه‌‌‌‌‌یافتگی این صنعت، هزینه حمل‌ونقل کاهش خواهد یافت. لجستیک و زنجیره تامین به هم وابسته هستند. توسعه این بخش، بر موجودی انبارها، کاهش ضایعات و تاخیرها نیز تاثیر مثبت خواهدداشت.بهاروند گفت: تجارت و صنعت لجستیک وابستگی نزدیکی به ‌‌‌‌‌یکدیگر دارند. بهبود صنعت لجستیک به‌‌‌‌‌منزله ارتقای سطح تجاری نیز محسوب می‌شود؛ درهمین‌‌‌‌‌حال رقابت‌پذیری کسب‌وکارها را به‌دنبال خواهدداشت. به‌علاوه آنکه هزینه کسب‌وکارها کاهش و خدمات‌‌‌‌‌رسانی آنها بهبود خواهد یافت.صادرات و واردات وابسته به زیرساخت‌های صنعت لجستیک است. بهبود صنعت لجستیک به کاهش هزینه تجارت، کاهش زمان مسیر صادرات و واردات منتهی خواهدشد. به‌علاوه آنکه هزینه ترخیص‌کالا را کاهش خواهد داد، درنتیجه تجارت روان‌‌‌‌‌تری خواهیم‌داشت. درهمین‌‌‌‌‌حال باید تاکید کرد که افزایش جذب سرمایه‌گذاری و لجستیک مناسب به تحرک بیشتر در اقتصاد منجر خواهدشد.

این کارشناس صنعت لجستیک در پاسخ به سوالی مبنی‌بر نقش صنعت ریلی در توسعه لجستیک گفت: کشور ما پهناور و استراتژیک است. ایران در مسیر شاهراه‌‌‌‌‌های ترانزیتی منطقه واقع شده‌است، ایران ظرفیت‌های استراتژیک گسترده‌ای دارد؛ طبعا در چنین پهنه گسترده‌ای توسعه صنعت ریلی اهمیت ویژه‌ای می‌‌‌‌‌یابد. توسعه حمل‌ونقل ریلی می‌تواند تاثیر مثبت بسزایی بر ارتقای شاخص‌های لجستیکی کشور نیز داشته‌باشد. صنعت ریلی در رده صنایع ارزان و پاک قرار دارد. بهره‌مندی از حمل ریلی در تولید و تجارت محصولات مختلفی که در مسیرهای طولانی حمل می‌شوند، صرفه اقتصادی را در این بخش ارتقای جدی خواهد داد. حمل ریلی همچنین با توجه به مصرف پایین سوخت، از منظر محیط‌زیستی نیز اهمیت می‌‌‌‌‌یابد، بنابراین توسعه صنعت ریلی را باید از منظرهای متفاوتی مورد‌توجه قرارداد.

وی گفت: یکی از ابزارهای مهم توسعه اقتصادی، توسعه حمل‌ونقل ریلی به‌ویژه در بحث تجارت خارجی است چراکه به ارتقای حضور ما در بازارهای جهانی منتج خواهدشد. باوجود تمام مزیت‌هایی که برای توسعه صنعت ریلی یاد شد، در حوزه توسعه و بهره‌‌‌‌‌برداری از صنعت ریلی شرایط مناسبی نداریم. همین عقب‌‌‌‌‌ماندگی صنعت لجستیک نیز به هزینه‌های تولید و تجارت می‌افزاید.این کارشناس صنعت لجستیک در پاسخ به سوالی مبنی‌بر راهکارهای افزایش سهم بخش‌خصوصی در صنعت لجستیک و آثار آن برای اقتصاد کشور گفت: هیچ کشوری بدون حضور مستمر و مفید بخش‌خصوصی به رشد و توسعه پایدار نخواهد رسید. بنا به تجربه جهانی می‌توان این‌‌‌‌‌طور ادعا کرد؛ کشورهای توسعه‌‌‌‌‌یافته، بخش‌خصوصی قدرتمندی دارند. حاکمیت دولتی نیز در توسعه زیرساخت‌ها به‌خوبی عمل کرده‌است. در چنین فضایی بسترسازی برای حضور بخش‌خصوصی در توسعه صنعت لجستیک، می‌تواند تاثیر بسزایی در اصلاح عملکرد این بخش داشته‌باشد. هرچند در این میان از دولت نیز انتظار می‌رود موانع پیش‌روی توسعه را مرتفع کند. دولت‌ها می‌توانند با ارائه مشوق‌‌‌‌‌های مالیاتی به بخش خصوصی، تسهیلات با بهره پایین، اصلاح قوانین و مقررات و... مسیر توسعه صنعت لجستیک را با اتکا به ظرفیت بخش‌خصوصی هموار کنند.

پتانسیل‌های رشد

مهرداد خرازچی، فعال صنعت لجستیک در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» اظهار کرد: ایران به دلیل قرارگرفتن در کریدور شمال – جنوب (اتصال روسیه و اروپا به هند و جنوب‌آسیا) و کریدور شرق-غرب(چین به اروپا و خاورمیانه)، از پتانسیل بالایی در تجارت و ترانزیت کالا برخوردار است. همچنین دسترسی به آب‌های آزاد(خلیج‌فارس و دریای عمان) و مرزهای زمینی با کشورهای مهمی همچون عراق، ترکیه، پاکستان و افغانستان، موقعیت لجستیکی کشور را تقویت می‌کند. زیرساخت‌های لجستیکی ایران را در سطوح مختلفی ازجمله بنادر، راه‌آهن، جاده‌‌‌‌‌ها و فرودگاه‌ها می‌توان دسته‌بندی کرد. 

وی در تشریح مهم‌ترین نقاط قوت صنعت لجستیک ایران گفت: دسترسی به بازارهای منطقه‌ای پرتقاضا و همچنین توسعه زیرساخت‌های ریلی و بندری همچون چابهار از مهم‌ترین نقاط قوت صنعت لجستیک در ایران است.درهمین‌‌‌‌‌حال از مهم‌ترین نقاط ضعف کشور در صنعت لجستیک باید به تحریم‌های بین‌المللی، کمبود سرمایه‌گذاری در لجستیک مدرن و نبود قابلیت رقابت با هاب‌‌‌‌‌های لجستیک پیشرفته کشورهای منطقه، اشاره کرد. در چنین فضایی تحریم‌ها و محدودیت در فناوری لجستیک، توسعه صنعت لجستیک در کشورهای همسایه و نیاز ما به رقابت با بنادر مهم و توسعه‌یافته‌‌‌‌‌ای همچون بنادر دبی و جبل‌‌‌‌‌علی و همچنین نیاز به جذب سرمایه‌گذاری خارجی از مهم‌ترین چالش‌های پیش‌روی توسعه صنعت لجستیک کشور هستند. بااین‌‌‌‌‌وجود همچنان توسعه کریدور بین‌المللی شمال – جنوب، افزایش همکاری با چین و روسیه در پروژه‌های لجستیک، دیجیتیالی‌‌‌‌‌سازی زنجیره تامین و استفاده از فناوری بلاک‌چین می‌تواند در نقش توسعه صنعت لجستیک عمل کند. توجه به این نکته ضروری به‌نظر می‌رسد که ایران با وجود پتانسیل بالا در صنعت لجستیک و ترانزیت، به دلیل تحریم‌ها، کمبود سرمایه‌گذاری و رقابت با هاب‌‌‌‌‌های منطقه‌ای، هنوز نتوانسته جایگاه بهینه‌‌‌‌‌ای در منطقه کسب کند. بااین‌حال درصورت رفع تحریم‌ها و بهبود زیرساخت‌ها می‌تواند به یکی از قطب‌‌‌‌‌های مهم لجستیک در غرب آسیا بدل شود. 

خرازچی افزود: یکی از مهم‌ترین موانع پیش‌روی جذب سرمایه با هدف توسعه صنعت لجستیک کشور، تحریم و تنش‌های سیاسی است. وی درخصوص اثرگذاری صنعت لجستیک بر تجارت گفت: ساختارهای پیچیده حاکم بر اقتصاد ایران و همچنین تحریم و توسعه‌‌‌‌‌نیافتگی صنعت لجستیک، از موانع مهم پیش‌روی تجارت بین‌المللی ما است. تجارت خارجی از دو منظر یعنی صادرات و واردات و ترانزیت، مورد‌توجه است. با توجه به ضعف حاکم بر صنعت لجستیک و زیرساخت‌های قدیمی این بخش، تجارت خارجی از هر دو منظر یادشده با چالش مواجه است.

تولید و تجارت کم‌‌‌‌‌بازده

خرازچی گفت: متاسفانه در حال‌حاضر آمار دقیقی درخصوص هزینه لجستیک و اثرگذاری آن بر هزینه‌های تولید و تجارت وجود ندارد، بااین‌‌‌‌‌وجود می‌توان این‌‌‌‌‌طور ادعا کرد؛ هزینه قابل‌توجهی از محل لجستیک به تولید و تجارت ما وارد می‌شود. این هزینه‌ها به‌‌‌‌‌مراتب بالاتر از نرم‌‌‌‌‌های جهانی است. با توجه به تجربه شخصی فعالیت در صنعت لجستیک می‌توانم این‌‌‌‌‌طور ادعا کنم که در حال‌حاضر حدود ۲۰ تا ۳۰‌درصد هزینه تمام‌شده تولید به هزینه لجستیک بازمی‌‌‌‌‌گردد. این رقم در برخی صنایع تا ۴۰‌درصد هم می‌رسد که عملا رقابت‌پذیری تولید و تجارت را در کشور به‌شدت کاهش داده‌است. حال چنانچه بتوانیم رقابت را در صنعت لجستیک ارتقا دهیم، هزینه این بخش کاهش خواهد یافت. بالطبع باید منتظر افزایش حجم مبادلات نیز باشیم و درنتیجه رقابت در این بخش ارتقا خواهد یافت، بنابراین ایجاد بازار رقابتی در صنعت لجستیک کشور، یکی از راهکارهای برون‌‌‌‌‌رفت از این شرایط نامساعد است.

وی افزود: در داخل کشور پتانسیل لازم برای توسعه صنعت لجستیک مشاهده نمی‌شود، بااین‌‌‌‌‌وجود چنانچه تنش‌های سیاسی میان ایران و سایر کشورها مرتفع و تحریم‌ها برطرف شود، ایران می‌تواند به قطب لجستیکی منطقه تبدیل شود. رفع موانع تحریمی و باز‌شدن درهای اقتصاد آزاد، می‌تواند در بهبود صنعت لجستیک موثر باشد.خرازچی با اشاره به ایرادات شبکه توزیع گفت: در کشور شبکه توزیع مناسبی نداریم که از ضعف در صنعت لجستیک نشات می‌گیرد و همین موضوع لطمات جدی به تولید و تجارت تحمیل می‌کند. چنانچه امکانی برای جذب سرمایه‌های خارجی به این صنعت فراهم شود، تاثیر بسزایی بر بهبود اوضاع اقتصادی ما خواهدداشت که اثرگذاری سیاسی کشور را در عرصه بین‌المللی ارتقا خواهد داد.

توسعه با اتکا به پتانسیل‌های بندری

این کارشناس صنعت لجستیک گفت: ایران از نظر جغرافیایی موقعیت استراتژیکی دارد و می‌تواند پل ارتباطی آسیای‌میانه، قفقاز و خلیج‌فارس باشد. کریدور شمال-جنوب یکی از پروژه‌های مهم ایران برای جذب ترانزیت کالا از روسیه و هند است، اما رقابت با بنادر دبی(امارات) و بندر حمد(قطر) سخت است، زیرا این بنادر زیرساخت‌های مدرن‌‌‌‌‌تر و خدمات لجستیکی بهتری ارائه می‌دهند. البته نباید فراموش کرد که ایران از موقعیت جغرافیایی عالی برای ترانزیت کالا برخوردار است. کشور ما بنادر مهمی دارد که از قابلیت رشد برخوردار هستند. درهمین‌‌‌‌‌حال صادرات بالای نفت و گاز که بخش عمده‌ای از تجارت دریایی را تشکیل می‌دهد، می‌تواند برای کشور مفید باشد.

رشد در بال حمل  هوایی بار

خرازچی گفت: ناوگان هواپیمایی باری نیز سهم موثری از جابه‌جایی و کارآیی صنعت لجستیک را بر عهده دارد. با این‌‌‌‌‌وجود براساس آمار‌ها می‌توان این‌‌‌‌‌طور ادعا کرد؛ ایران در بخش حمل‌ونقل هوایی در قیاس با رقبای منطقه‌ای خود (یعنی کشورهای ترکیه، امارات، عربستان، قطر، کویت و...) ضعیف عمل کرده‌است. بدون‌تردید تحریم و محدودیت در خرید هواپیماهای جدید و عدم‌توسعه کافی زیرساخت‌ها از دلایل اصلی عقب‌‌‌‌‌ماندگی صنعت حمل هوایی در کشور است.کشورهایی همچون امارت، ترکیه و قطر با سرمایه‌گذاری در بخش لجستیک هوایی، توانسته‌‌‌‌‌اند به قطب‌‌‌‌‌های مهم حمل‌ونقل هوایی بدل شوند. چنانچه تحریم‌های اعمالی علیه ایران مرتفع و امکان جذب سرمایه به این بخش مهیا شود، ایران پتانسیل خوبی برای تبدیل‌شدن به یک هاب حمل‌ونقل هوایی در منطقه خواهدداشت.

این فعال صنعت لجستیک در تشریح حمل‌ونقل ریلی و جاده‌ای و نقش آنها در توسعه صنعت لجستیک کشور افزود: شبکه ریلی ایران به کشورهای همسایه همچون ترکیه، پاکستان، افغانستان و جمهوری‌آذربایجان متصل است. پروژه‌های مهمی نیز برای توسعه خط ریلی در دست اجراست. درهمین‌‌‌‌‌حال باید تاکید کرد؛ ایران دارای شبکه جاده‌ای نسبتا گسترده‌ای است اما کیفیت مسیرها نیاز به بهبود دارد.

مطالب پیشنهادی اخبار تجارت

ادامه اخبار تجارت
12 ساعت پیش
12 ساعت پیش
13 ساعت پیش
13 ساعت پیش
13 ساعت پیش
13 ساعت پیش
13 ساعت پیش
13 ساعت پیش
1 روز پیش
1 روز پیش
1 روز پیش
1 روز پیش
2 روز پیش
2 روز پیش
2 روز پیش
2 روز پیش
2 روز پیش
2 روز پیش
2 روز پیش
2 روز پیش
2 روز پیش
2 روز پیش
2 روز پیش
2 روز پیش
3 روز پیش
3 روز پیش
3 روز پیش
3 روز پیش
3 روز پیش
3 روز پیش
3 روز پیش
3 روز پیش
3 روز پیش
4 روز پیش
4 روز پیش
4 روز پیش
4 روز پیش
4 روز پیش
4 روز پیش
4 روز پیش
4 روز پیش
5 روز پیش
5 روز پیش
5 روز پیش
5 روز پیش
5 روز پیش
5 روز پیش
5 روز پیش
5 روز پیش
5 روز پیش
5 روز پیش
5 روز پیش
5 روز پیش
5 روز پیش
5 روز پیش
5 روز پیش
6 روز پیش
6 روز پیش
6 روز پیش
6 روز پیش
6 روز پیش
6 روز پیش
6 روز پیش
6 روز پیش
6 روز پیش
6 روز پیش
6 روز پیش
6 روز پیش
6 روز پیش
6 روز پیش
7 روز پیش
7 روز پیش
7 روز پیش
7 روز پیش
7 روز پیش
7 روز پیش
7 روز پیش
7 روز پیش
7 روز پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
جدیدترین دبل بازار ارز در افزایش قیمت؛ درهم امارات گران شد، لیر ترکیه رنج/ نخستین چراغ سبز آمریکا؛ مالزی به دنبال توافق ۷ سؤال کلیدی که هر کارمند باید از مدیرش بپرسد رئیس سازمان بورس: تصمیم به حفظ دامنه نوسان در سطح فعلی گرفته شد سرپرست جدید بیمه ملت معرفی شد آمریکا استان عمران یمن را بمباران کرد پیام رهبر انقلاب در پی حادثه دردناک بندر شهید رجایی/ مسئولان هرگونه سهل‌انگاری یا تعمّد را کشف و پیگیری کنند پاپ فرانسیس چگونه کلیسای کاتولیک را دگرگون کرد؟ ترامپ در حال بررسی از سرگیری مذاکرات با کیم جونگ اون اسرائیل ضاحیه جنوبی را هدف قرار داد آخرین وضعیت پرونده عامل حمله به سفارت جمهوری آذربایجان لاوروف: آمریکا از روسیه نخواسته روابط با ایران را قطع کند پیش‌بینی سالیوان از توافق احتمالی ایران و آمریکا اظهارات جدید روبیو درباره مذاکرات صلح اوکراین توضیحات امیر ایرانی درباره شایعه اصابت قرار دادن ناوشکن زاگرس نرخ ارز دلار سکه طلا یورو امروز یکشنبه ۷ اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت‌ طلا و سکه + جدول ۸۸ درصد متوفیان تصادفات مشهد در سال ۱۴۰۳ عابران و موتورسیکلت‌سواران بودند رفع اختلال ۱۰ دقیقه‌ای در سرویس دهی خط یک قطار شهری مشهد اعلام آمادگی شهرداری مشهد برای کمک به هموطنان حادثه دیده در حادثه انفجار بندرعباس قیمت گران‌ترین گوشی‌های بازار اردیبهشت 1404 + جدول بازار خودرو در انتظار؛ ثبات قیمت‌ محصولات ایران خودرو و سایپا+ جدول پذیره نویسی نخستین صندوق بخشی بانکی؛ از فردا واکنش بلاروس به حادثه انفجار بندرعباس دیدار و گفت‌وگوی هیاتی از تونس با عارف برگزاری ستاد مدیریت بحران به ریاست پزشکیان پزشکیان: مدیریت ذخیره‌سازی کانتینرها باید بررسی شود+ فیلم وقتی سیاست فرمان خودرو را می‌چرخاند در پشت پرده صنعت خودرو چه می گذرد؟ آخرین قیمت خودروهای پژو در بازار آزاد امروز 7 اردیبهشت 1404 دولت در تحقق وعده‌‌ خانه‌‌دار کردن افراد کم بضاعت ناکام ماند بازار طلا و ارز در تله نوسان؛ قیمت دلار لیدر شد/ سقوط 3 میلیونی قیمت سکه؛ طلا به سرازیری افتاد انصراف 1000 سکه از حراج/ عودت هزینه بدون دریافت سود است موزه زنده میدان عدالت مشهد قلندرشریف: خط ۳ مترو مشهد مهم‌ترین بخش ریلی شهری کشور است | مشهد در حوزه قطارشهری خودکفا شده است  رئیس شورای شهر مشهد: هزینه ساخت هر کیلومتر قطار شهری معادل با چهار پل چهار سطحی است | روند خدمت به مردم را متوقف نمی‌کنیم + فیلم ابلاغ 5 قانون مهم از سوی پزشکیان پزشکیان به بندرعباس رفت پیام کره برای مردم ایران دستور پوتین برای اعزام فوری چند هواپیما به ایران پزشکیان: دولت در پی جبران خسارات وارده به بندر شهید رجایی است پزشکیان از بندر شهید رجایی بازدید هوایی کرد/ عیادت از مصدومان حادثه حزب‌الله لبنان پیام تسلیت داد اما و اگرهای بورسی کلید خورد تغییر توازن قدرت حقیقی و حقوقی در بورس تهران!/ پیش بینی بازار سهام امروز 7 اردیبهشت 1404+ نمودار چند کیلوگرم طلا و نقره در بورس کالا معامله شد؟ هجوم فروشندگان به بازار سهام/ شاخص کل عقب نشست+ اینفوگرافیک آپارتمان‌‌های میان‌‌متراژ در پاییز ۱۴۰۳ با چه قیمتی فروخته شدند؟ تشکیل ۴ کمیته ذیل کارگروه «سرمایه گذاری برای تولید» در شورای اسلامی شهر مشهد قلندر شریف: خط ۳ مترو مشهد مهمترین بخش ریلی شهری کشور است | مشهد در حوزه قطار شهری خود کفا شده است  مشهد، قطب دیپلماسی شهری در میان کلانشهرهای ایران لیست کامل بوستان‌های بانوان مشهد دارای اتاق مادر و کودک + جزئیات آغاز قرعه کشی محصولات ایران خودرو+ نحوه مشاهده نتایج بحرین با ملت و دولت ایران ابراز همدردی کرد واکنش مدودف به آزادسازی منطقه کورسک واکنش طحان نظیف به حادثه انفجار بندرعباس واکنش بلاروس به حادثه انفجار بندرعباس/ پیام لوکاشنکو به پزشکیان پیام لوکاشنکو به پزشکیان آغاز به کار نشست متروپلیس در مشهد با حضور دبیرکل انجمن کلانشهر‌های جهان (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) نقشه تصادفات مرگ‌بار مشهد در ۱۴۰۳ | راکبان موتورسیکلت و عابران پیاده، قربانیان اصلی ترافیک مشهد مدیرعامل سازمان مدیریت و مهندسی حمل‌ونقل شهرداری مشهد: ۸۸ درصد متوفیان تصادفات مشهد در سال ۱۴۰۳ عابران و موتورسیکلت‌سواران بودند معاون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری مشهد خبر داد: کاهش ۱۴ درصدی تلفات حوادث ترافیکی در مشهد در سال ۱۴۰۳ خراسان رضوی و مشهد، رتبه نخست کاهش تلفات حوادث رانندگی درون‌شهری طی سال ۱۴۰۳ وضعیت ترخیص کالا از گمرک شهید رجایی چطور است؟ قیمت هر قوطی شیر خشک/ علت کمبود در بازار اعلام شد واکنش سازمان ملل به حادثه انفجار بندر شهید رجایی وضعیت اطفای حریق بندر شهید رجایی از زبان وزیر کشور تاکید عارف بر لزوم توجه ویژه به خانواده‌های جانباختگان انفجار بندرعباس مشارکت نیروهای کره شمالی در آزادسازی کورسک/ وزارت خارجه روسیه توضیح داد تسلیت پزشکیان در پی حادثه انفجار بندرعباس واکنش طالبان به حادثه انفجار بندرعباس ابراز همدردی جهاد اسلامی با ملت ایران در پی انفجار بندرعباس واکنش ترامپ به مقاله نیویورک تایمز: مضحک است! هشدار یمن درباره نشت نفت در دریای سرخ پس از حملات آمریکا اعتراف ارتش اسرائیل به کمبود شدید سرباز چراغ سبز نمایندگان مجلس به بررسی لایحه کاهش مالیات دارو و نهاده‌های دامی و کشاورزی مجلس اهداف کلان و خرد لایحه نظام باشگاه داری را تصویب کرد روایت علی واعظ و تریتا پارسی از مذاکرات ایران و آمریکا؛ رایزنی روی گسل‌های شکننده/واکنش احتمالی تهران به تقلای شاهین‌های آمریکایی چه خواهد بود؟ واکنش پوتین به انفجار بندرعباس/ پیام رئیس‌جمهور روسیه به رهبر انقلاب پادشاه و ولیعهد عربستان به پزشکیان تسلیت گفتند اعلام تعداد شهدا و مصدومان حمله هوایی آمریکا به صنعا معنای توافق هسته‌ای آمریکا و عربستان برای ایران چیست؟ سوال از وزیر نیرو درباره عدم برنامه‌ریزی برای تامین برق اعلام وصول شد اولین واکنش آذربایجان به وقوع انفجار در بندر شهید رجایی نامه مهم قالیباف به پزشکیان بورس متعادل می‌شود؟ فصل طغیان شته در باغات و فضای سبز شهری مشهد | به ۱۶۰ درخواست مردم در خصوص آفات رسیدگی شد بررسی تعرفه برق مشترکان صنعتی ایران در سال ۱۴۰۴ ریشه‌های ناترازی در رابطه تجاری بین کشورها پای لنگ تجارت در صنعت لجستیک از سرگیری ترخیص کالاهای اساسی از گمرک بندر شهید رجایی طی امروز برق شهرک‌های صنعتی سهمیه‌بندی می‌شود قیمت گوشت قرمز، گوشت مرغ و دام زنده امروز یکشنبه ۷ اردیبهشت 1404 قیمت طلای آبشده پشت مرز سرنوشت ساز؛ سکه در کانال ریسک و امید/ خریداران محتاط شدند؛ بازار در انتظار صعود آرام یا بازی درجا؟/ پیش‌بینی قیمت سکه امروز ۷ اردیبهشت 1404 بازار ارز در فاز احتیاط؛‌ قیمت دلار روی موج نوسان/ پیش‌بینی قیمت دلار امروز ۷ اردیبهشت 1404 قیمت سکه، نیم‌سکه و ربع‌سکه امروز یکشنبه ۷ اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت+ جدول قیمت طلا 18 عیار امروز یکشنبه ۷ اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت طلا+ جدول قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه ۷ اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت طلا و سکه+ جدول قیمت دلار، یورو و پوند امروز یکشنبه ۷ اردیبهشت 1404/ کاهش قیمت دلار و یورو+ جدول قیمت دلار مبادله‌ای امروز یکشنبه ۷ اردیبهشت 1404/ کاهش قیمت+ جدول قیمت طلا، سکه و دلار امروز یکشنبه ۷ اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت‌ طلا و سکه+ جدول قیمت دلار و یورو در صرافی ملی امروز یکشنبه ۷ اردیبهشت 1404/ کاهش قیمت دلار و یورو