دخالت در کار خودروسازان با وجود خصوصی‌سازی

اقتصادنیوز: با گذشت بیش از سه‌ماه از واگذاری مدیریت خودروسازی به بخش خصوصی، دخالت‌های دولت از طریق قیمت‌گذاری دستوری و…

یک شنبه 1404/03/04 09:40 دسته بندی: اخبار خودرو کد خبر: 57102

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از دنیای اقتصاد، با واگذاری مدیریت خودروسازی به بخش خصوصی، این پرسش اساسی مطرح است که خودرو پس از گذشت چند ماه از این تحول بزرگ، چه وضعیتی پیدا کرده است؟ آخرین گزارش‌‌‌ها و اخبار منتشرشده حاکی از آن است که خودروسازی کشور همچنان با چالش‌‌‌های عمیق ساختاری مواجه است؛ تا جایی که گفته می‌شود فروش محصولات محدود شده و این شرکت‌ها با کمبود نقدینگی دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

خبر مرتبط
مخالفت روزنامه اصولگرا با نحوه واگذاری ایران خودرو و سایپا

اقتصادنیوز: تجربه خصوصی سازی در صنایع مختلف طی سال های گذشته نشان داده است که نبود ضوابط شفاف و الزام آور، چه در مرحله اهلیت سنجی و چه در نظارت پس از واگذاری، زمینه ساز چالش های ساختاری برای بنگاه های واگذار شده بوده است.

در این زمینه خبرگزاری فارس نیز روز چهارشنبه به نقل از «منابع آگاه» اعلام کرد که بزرگ‌ترین خودروساز کشور به قطعه‌‌‌سازان گفته است «تا دو الی سه هفته آینده» و« تا زمان اعلام قیمت‌های جدید» پولی بابت خرید قطعات پرداخت نخواهد کرد. همچنین این منبع آگاه گفته است که فروش خودروسازان نیز در این مدت بسیار محدود خواهد بود. یک فعال صنعت قطعه نیز در گفت‌‌‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» خبر فارس را تایید کرد. البته مشخص نیست که این توقف تا چه مدت به طول خواهد انجامید چراکه در اخبار منتشره، یک بار گفته شده «تا دو تا سه هفته آینده» و یک بار هم از «تا زمان اعلام قیمت‌های جدید» استفاده شده است. بنابراین احتمال دارد مذاکراتی برای زمان اصلاح قیمت کارخانه‌‌‌ای خودرو در جریان بوده و خودروساز پیش‌بینی می‌کند که تا سه هفته آینده قیمت‌های جدید اعلام شود.

مذاکره برای اصلاح قیمت خودرو از سال گذشته و به‌خصوص پس از شناورسازی ارز تجاری و حذف ارز نیمایی و همچنین واگذاری مدیریت خودروسازی به بخش خصوصی شروع شده بود و خودروسازان انتظار داشتند با شروع سال ۱۴۰۴ قیمت‌ها اعلام شوند اما با گذشت دو ماه از سال جدید، هنوز خبری از اصلاح قیمت نیست. به نظر می‌رسد آرامش نسبی این روزهای بازار خودرو باعث شده دولت از هرگونه تغییری که ممکن است موجب بر هم خوردن این ثبات شود، خودداری کند. با این حال، چنین رویکردی بیش از آنکه ریشه در سیاستگذاری بلندمدت داشته باشد، ناشی از نگاهی کوتاه‌‌‌مدت است؛ چرا که با تداوم سیاست فریز قیمتی و کاهش تدریجی فروش خودروسازان که وقوع آن اجتناب‌‌‌ناپذیر به نظر می‌رسد بازار خودرو در آینده نه‌‌‌چندان دور با تلاطم‌‌‌های جدی مواجه خواهد شد. 

پیش از این کارشناسان بارها در این مورد اخطار داده بودند که فشار قیمتی موجب محدود شدن عرضه می‌شود اما دولت به لطف مدیریت در خودروسازی‌‌‌ها تاکنون توانسته افت عرضه را کنترل کند. در واقع دولت به خودروسازان دیکته می‌‌‌کرد که چه خودرویی را به چه قیمتی و از چه طریقی به چه افرادی بفروشند. با وجود این دیگر این روش برای سیاستگذاران کارآیی زیادی ندارد چراکه مدیریت خودروسازی حالا دیگر به بخش خصوصی سپرده شده و دیگر سیاستگذاران نمی‌توانند در مورد میزان عرضه، آنها را مجبور به حفظ وضعیت موجود کنند. مسلم است که بخش خصوصی قدرت چانه‌‌‌زنی بیشتری نسبت به مدیران منتصب دولت دارد و زیر بار فروش خودرو با زیانی که سیاستگذاران به آنها تحمیل می‌کنند، نخواهند رفت. این هشدار را نیز پیش از این کارشناسان مطرح کرده و در این صفحه نیز بارها به این موضوع پرداخته بودیم.

حالا گویا این خطر به مرحله عملیاتی شدن رسیده و اخبار منتشر شده در رسانه‌‌‌ها نشان می‌دهد که دست کم تا سه هفته آینده خبری از عرضه جدید خودرو نخواهد بود. با شکاف شدیدی که سال‌هاست بین عرضه و تقاضا در بازار خودروی کشور وجود دارد، اختلال چند هفته‌‌‌ای در عرضه به هیچ وجه خبر خوبی برای بازار نیست و می‌تواند به رشد شدید قیمت‌ها منجر شود، بنابراین ابزار سرکوب قیمتی حالا در جهت عکس هدف سیاستگذاران (یعنی کنترل قیمتی در بازار خودرو) عمل خواهد کرد.

واگذاری تا حد دلبخواه

گرچه از بهمن ماه سال گذشته واگذاری مدیریت خودروسازی به بخش خصوصی عملیاتی شد اما وضعیت کنونی نشان می‌دهد که این واگذاری تا حدودی ناقص انجام شده است. اگرچه دولت مدیریت صنعت خودرو را به بخش خصوصی واگذار کرده، اما سیاست قیمت‌گذاری دستوری و حتی فریز قیمتی همچنان با همان شدت گذشته ادامه دارد. این در حالی است که پیش از آغاز فرآیند واگذاری، هم سیاستگذاران و هم کارشناسان بارها تاکید کرده بودند که پیش‌‌‌نیاز خصوصی‌‌‌سازی واقعی، تعیین‌تکلیف مسائلی همچون سهام‌‌‌ تودلی و سازوکار قیمت‌گذاری است. بی‌‌‌توجهی به این الزامات، اکنون موجب شده خصوصی‌‌‌سازی، بیشتر به انتقال ظاهری مدیریت شباهت داشته باشد تا اصلاح ساختاری صنعت خودرو.

برای مثال در سال ۱۴۰۱ سه نشست هم‌‌‌اندیشی برای واگذاری خودروسازی‌‌‌ها با حضور وزرای اقتصادی برگزار شد که نتیجه هر سه جلسه این بود که باید تکلیف این چالش‌‌‌ها مشخص شود. اما حالا در حالی فرمان خودروسازی به دست بخش خصوصی سپرده شده که تغییری در این گره‌‌‌های ایجاد شده توسط سیاستگذاران ایجاد نشده است. خودروساز همچنان با زیان‌‌‌های انبوهی که قیمت‌گذاری دستوری به آن تحمیل می‌کند، دست و پنجه نرم می‌کند با این تفاوت که این بار دیگر برچسب «شرکت دولتی» را روی خود نمی‌‌‌بیند و به تبع آن از بسیاری از حمایت‌‌‌ها نیز محروم شده است. برای مثال خودروسازان که برای تامین مالی خود تا حد قابل‌توجهی به تسهیلات بانکی تکیه داشتند حالا این گزینه را پیش روی خود نمی‌‌‌بینند چراکه بانک‌ها می‌‌‌گویند این شرکت‌ها دیگر دولتی نیستند و از اعطای وام به آنها خودداری می‌کنند.

این در شرایطی است که صورت‌های مالی خودروسازان همچنان نشان از مشکلات عمیقی دارند. طبق نامه‌‌‌ انجمن خودروسازان به وزیر صمت که هفته گذشته رسانه‌‌‌ای شد، زیان انباشته خودروسازان حالا به ۲۵۰ همت می‌‌‌رسد. علاوه بر این تنها حقوق پرسنل خودروسازان ماهانه ۲.۵ همت است. بدهی خودروسازان به تولیدکنندگان قطعه نیز روز‌به‌روز در حال افزایش است. گرچه اخبار رسیده از خودروسازان حاکی از آن است که آنها به شدت در حال تلاش برای کاهش هزینه‌‌‌های خود هستند اما همچنان در وضعیت مناسب مالی قرار ندارند و مشکل عمیقی در تامین نقدینگی دارند. بنابراین می‌توان گفت واگذاری تنها در حد دلبخواه سیاستگذاران انجام شده و آنها تنها حمایت‌‌‌های خود را از روی این شرکت‌ها برداشته‌‌‌اند اما مشکل اصلی یعنی فشار روی درآمد خودروسازی همچنان پابرجاست و دولت با آنکه در ظاهر از رکاب خودروسازی پیاده شده همچنان سعی دارد کنترل خود را با ابزار قیمتی و تحمیل زیان به خودروسازان روی این صنعت نگه دارد.

ساختار صنعت خودرو هم که تاکنون گرچه با فشار بالا اما با تکیه بر برخی حمایت‌‌‌های دولتی مانند تسهیلات بانکی توانسته بود خود را روی پا نگه دارد، کاملا به این ساختار عادت کرده است. اما مدیریت خصوصی با همان سیستم دولتی کار نمی‌‌‌کند بلکه به دنبال هدف غایی هر بنگاه اقتصادی یعنی کسب سود با افزایش بهره‌‌‌وری است. گرچه پیش‌بینی می‌‌‌شد تغییر این ساختار هزارتو برای بخش خصوصی کار سختی باشد، اما دولت با ادامه قیمت‌گذاری دستوری و همچنان عدم‌اصلاح قیمت آن را به کاری نزدیک به غیرممکن تبدیل کرده است. حالا هم به نظر می‌رسد که مدیران خصوصی راه دیگری پیش روی خود نمی‌‌‌بینند جز اینکه با کارت اختیارات خود با سیاستگذاران بازی کنند. توقف فروش با قیمت موجود گرچه می‌تواند از زیان حاصل از فروش محصول به قیمتی کمتر از قیمت تمام‌شده جلوگیری کند اما وجه دیگری هم دارد و آن فشار متقابلی است که احتمالا خودروسازان می‌‌‌خواهند به سیاستگذاران وارد کنند. توقف عرضه حتی به مدت چند هفته می‌تواند در بازار واکنش‌‌‌های شدیدی به همراه داشته باشد و این موضوع سیاستگذاران خودرویی را که گویا با گذشت زمان به تعداد آنها هم اضافه می‌شود، تحت فشار قرار دهد. این فشار موجب می‌شود که اولا موضوع خودرو دوباره در صف مسائلی که دولت باید با اولویت به آن بپردازد قرار بگیرد و سیاستگذاران دیگر نتوانند آن را پشت گوش بیندازند و از طرف دیگر قدرت چانه‌‌‌زنی مدیران خودروساز را در برابر سیاست‌‌‌های سرکوب قیمتی افزایش خواهد داد.

«قوز بالا قوز» قطعه‌‌‌سازان

قطعه‌‌‌سازان از سال گذشته با اوج‌‌‌گیری مشکلات به‌خصوص در موضوع تامین مالی مواجه بوده‌‌‌اند، به طوری که در این سال آنها هم به کلوپ زیان‌‌‌ده‌‌‌ها اضافه شدند. حالا عدم‌دریافت مطالبات از خودروسازان به مدت چند هفته می‌تواند آنها را درگیر بحران کند. آرش محبی‌‌‌‌‌‌نژاد، دبیر انجمن قطعه‌‌‌سازان کشور، در پایان سال گذشته در صفحه شخصی خود در X (توییتر سابق) نوشته بود: «ارزش ۵۰ همت مطالبات معوق قطعه‌سازان به نرخ ۶ ماه پیش، ۸۵۰ میلیون دلار و به نرخ امروز ۵۰۰ میلیون دلار است. نتیجه تلاش قطعه‌سازان در عرصه تولید، در این اقتصاد کلان مریض، ۳۵۰ میلیون دلار زیان شد.» بر این اساس تامین نقدینگی و زیان سایه سنگینی روی صنعت قطعه کشور انداخته است.

علاوه بر این مشکلات مربوط به تامین ارز نیز طی دو ماه اخیر برای قطعه‌‌‌سازان بسیار شدید شده است. به طوری که فرآیند تخصیص ارز برای آنها حدود ۸ ماه به طول می‌‌‌انجامد. در نامه‌‌‌ای که انجمن قطعه‌‌‌سازان کشور اوایل ماه گذشته به وزیر صمت ارسال کرده بودند گفته شده بود: «خریدهای خارجی قطعه‌‌‌‌‌‌‌‌‌سازان طی ماه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های گذشته به دلیل مشکلات موجود در سامانه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های ثبت‌سفارش، دریافت نظر دستگاه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های ذی‌ربط و همچنین تامین و تخصیص ارز متوقف شده است.»

علاوه بر این، قطعی برق نیز این روزها به یکی از مشکلات اساسی این صنعت بدل شده است. یکی از فعالان قطعه‌‌‌ساز در گفت‌‌‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» می‌‌‌گوید قطعه‌‌‌سازانی که در برخی شهرها تولید می‌کنند حتی تا سه روز با قطعی ممتد برق مواجه بوده‌‌‌اند. او وضعیت تامین برق این صنعت را «اسفناک» توصیف می‌کند و می‌‌‌گوید شرکت‌های کوچک از نظر منابع مالی قادر به خرید ژنراتور نیستند، شرکت‌های بزرگ‌تر هم که ژنراتور دارند، با مشکل تامین گازوئیل برای آن مواجهند چراکه سهمیه آنها تنها یک‌سوم نیازشان است و مابقی نیاز خود را از بازار قاچاق خریداری می‌کنند که هر لیتر آن بین ۱۵ تا ۱۹‌هزار تومان قیمت دارد. با در نظر گرفتن این مسائل که با مروری بر آنها سعی کردیم به تصویر کلی صنعت قطعه نگاهی بیندازیم، هر فشار جدیدی می‌تواند وضعیت این صنعت را سخت‌‌‌تر کند. در چنین شرایطی است که توقف چند هفته‌‌‌ای پرداخت به قطعه‌‌‌سازان فشاری بر سیستم است که به سختی می‌تواند آن را هضم کند. بنابراین علاوه بر بازار خودرو، روزهای پیش رو، روزهای سختی برای قطعه‌‌‌سازی کشور هم خواهد بود.

 

مطالب پیشنهادی اخبار خودرو

ادامه اخبار خودرو
4 ساعت پیش
5 ساعت پیش
12 ساعت پیش
12 ساعت پیش
15 ساعت پیش
15 ساعت پیش
18 ساعت پیش
1 روز پیش
1 روز پیش
1 روز پیش
1 روز پیش
2 روز پیش
2 روز پیش
3 روز پیش
3 روز پیش
3 روز پیش
3 روز پیش
3 روز پیش
3 روز پیش
4 روز پیش
4 روز پیش
4 روز پیش
4 روز پیش
4 روز پیش
5 روز پیش
5 روز پیش
5 روز پیش
5 روز پیش
5 روز پیش
5 روز پیش
5 روز پیش
6 روز پیش
6 روز پیش
6 روز پیش
6 روز پیش
6 روز پیش
6 روز پیش
6 روز پیش
7 روز پیش
7 روز پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
1 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
2 هفته پیش
3 هفته پیش
3 هفته پیش
3 هفته پیش
3 هفته پیش
3 هفته پیش
3 هفته پیش
3 هفته پیش
3 هفته پیش
3 هفته پیش
3 هفته پیش
3 هفته پیش
3 هفته پیش
3 هفته پیش
3 هفته پیش
3 هفته پیش
3 هفته پیش
3 هفته پیش
3 هفته پیش
3 هفته پیش
3 هفته پیش
3 هفته پیش
3 هفته پیش
3 هفته پیش
3 هفته پیش
3 هفته پیش
3 هفته پیش
3 هفته پیش
3 هفته پیش
3 هفته پیش
3 هفته پیش
3 هفته پیش
3 هفته پیش
3 هفته پیش
3 هفته پیش
3 هفته پیش
3 هفته پیش
3 هفته پیش
3 هفته پیش
3 هفته پیش
3 هفته پیش
3 هفته پیش
3 هفته پیش
4 هفته پیش
4 هفته پیش
4 هفته پیش
4 هفته پیش
4 هفته پیش
4 هفته پیش
4 هفته پیش
جدیدترین حذف کارت سوخت از فردا در جایگاه‌های سوخت تهران ۲ تصمیم مهم وزارت صمت برای واحدهای تولیدی ادعای ترامپ درباره سامانه پدافند موشکی «گنبد طلایی» شهرک نشینان، اراضی کشاورزی فلسطینیان را به آتش کشیدند + فیلم ایهود باراک: بنیامین نتانیاهو را مجبور خواهیم کرد که ... استقبال این کشور از تصمیم آمریکا و اتحادیه اروپا برای لغو تحریم‌های سوریه ادعای آکسیوس درباره گزارش آزادی احتمالی «الیزابت تسورکوف» نوسان بازار خودرو در سایه سیگنال‌های سیاسی/ افزایش 20 میلیونی قیمت دنا؛ تارا 20 میلیون ارزان شد+ جدول انعکاس اخبار در عملکرد بازار سهام اذعان اوکراین به ناکارآمدی پاتریوت‌های آمریکایی ریزش 530 میلیون تومانی یک خودروی لوکس در سومین روز خرداد ماه پزشکیان 6 قانون مصوب مجلس را ابلاغ کرد جزئیات طرح آمریکا برای لغو تحریم‌های سوریه فاش شد نماینده مجلس: حرف و عمل آمریکایی‌ها با هم همخوانی ندارد شرط آلمان برای اعزام نیرو به اوکراین اسلامی: ما بر اساس اهداف و منافع ملی‌مان حرکت می‌کنیم تغییر مواضع آمریکا در مذاکرات از زبان مشاور عراقچی مدودف به اروپایی‌ها تاخت الجولانی به ترکیه رفت الجولانی و اردوغان دیدار و رایزنی کردند تلاش الجولانی برای نزدیک‌تر شدن به دولت ترامپ ضربه مسکو به کی‌یف/ روسیه چند پهپاد اوکراینی را منهدم کرد؟ روسیه: تمامی استدلال‌های واهی غرب باطل شد محورهای رایزنی الجولانی و اردوغان چه بود؟ ترامپ برای ناتو شمشیر را از رو بست جلسه فوری سران سه قوه برگزار شد پیش‌نویس یادداشت تفاهم صلح اوکراین در مراحل پایانی بیانیه کمیته خانواده های اسرای اسرائیلی در غزه علیه نتانیاهو بررسی امکان تعلیق برخی تحریم‌های اعمال شده بر ایران بن‌بست در نئوم؛ بزرگ‌ترین پروژه هیدروژن سبز جهان بدون مشتری ماند/ رویاهای سبز بن‌سلمان در مسیر بازنگری؟ چلۀ فرهنگ‌بانی 5 مدل پرطرفدار مک‌بوک در بازار را بشناسید برای خرید هارد اکسترنال در بازار چقدر بودجه لازم است؟ / معرفی 5 مدل پرطرفدار هارد اکسترنال در بازار قیمت دلار بلاتکلیف شد؛ بازار طلا و ارز در حالت تدافعی/ پیشروی لاک پشتی قیمت سکه؛ طلا همچنان درخشان شتاب‌گیری توسعه انرژی‌ تجدیدپذیر در دستور کار دولت چهاردهم تمهیدات جدید برای رفع تعهد ارزی دریافت کنندگان ارز ترجیحی 28500 تومانی بانک مرکزی: مسئولیت تنظیم‌گری رمزارزها بر عهده ماست شرایط جدید رفع تعهد ارزی دریافت‌کنندگان ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی ابلاغ شد خبر مهم تامین اجتماعی برای بیمه‌شدگان زمان برگزاری یکصد و یازدهمین حراج شمش طلا اعلام شد+ جزئیات قیمت طلا، سکه و دلار امروز شنبه ۳ خرداد 1404/ افزایش قیمت‌ها + جدول نرخ ارز دلار سکه طلا یورو امروز شنبه ۳ خرداد 1404/ افزایش قیمت‌ها+ جدول رشد پرقدرت فرابورس در اردیبهشت بورس در فاز احتیاط استارت سبز بورس بازگشت پول‌های حقیقی به بورس؛ شاخص کل دوباره جان گرفت+ اینفوگرافیک فروش 90 روزه خودرو در لبه پرتگاه قیمت جدید محصولات کی ام سی در بازار اعلام شد + جدول قیمت خیریه کوینکس و اتصال مؤسسه آموزش و پژوهش علوم کامپیوتر (IFRI) به اینترنت پرسرعت استارلینک برای نخستین بار، در میان ۵۰ چهره برجسته و تأثیرگذار بازار املاک امارات، یک ایرانی حضور دارد سپاه پاسداران بیانیه صادر کرد/ دست بر ماشه مهیای پاسخی پشیمان‌کننده به هرگونه اقدام خصمانه دشمن هستیم پیش‌بینی رویترز از زمان توافق ایران و آمریکا زورآزمایی در جناح جمهوری خواهان؛ دموکرات‌ها با کاخ سفید هم‌صدا شدند/ ترامپ فشار شاهین‌ها را مهار می‌کند؟ ارتش بیانیه صادر کرد/ اجازه تعبیر خواب‌های شوم دشمنان قسم خورده این مرز و بوم را نمی‌دهیم الحاق ۱۳ شناور بومی پیشرفته به ناوگان دریایی ارتش روحانی ربوده شده در ایرانشهر آزاد شد پژمان‌فر: شهرآرا اعتماد عمومی را جلب کرده است ناصحی: شهرآرا، سنگر صداقت در مسیر خدمت به شهر و مردم است توضیحات بانک مرکزی درباره تنظیم‌گری رمزارز‌ها قیمت گوشت قرمز، گوشت مرغ و دام زنده امروز شنبه ۳ خرداد 1404/ افزایش قیمت مرغ+ جدول قیمت طلای جهانی بر مدار افزایش؛ سکه محتاط شد/ بازار در دوراهی دلار و دیپلماسی؛ سقوط در راه است؟/ پیش‌بینی قیمت سکه امروز ۳ خرداد 1404 نوسان قیمت دلار در مرز حساس؛ بازار ارز زیر فشار 3 عامل مهم/ پیش‌بینی قیمت دلار امروز ۳ خرداد 1404 قیمت دلار مبادله‌ای امروز شنبه ۳ خرداد 1404/ افزایش قیمت+ جدول قیمت دلار و یورو در صرافی ملی امروز شنبه ۳ خرداد 1404/ کاهش قیمت دلار قیمت طلا امروز شنبه ۳ خرداد 1404/ افزایش قیمت+ جدول قیمت سکه، نیم‌سکه و ربع‌سکه امروز شنبه ۳ خرداد 1404/ افزایش قیمت+ جدول قیمت طلا 18 عیار امروز شنبه ۳ خرداد 1404/ افزایش قیمت طلا+ جدول قیمت طلا و سکه امروز شنبه ۳ خرداد 1404/ افزایش قیمت طلا و سکه+ جدول قیمت دلار، یورو و پوند امروز شنبه ۳ خرداد 1404/ افزایش قیمت دلار و یورو+ جدول قیمت بیت‌کوین و اتریوم امروز شنبه ۳ خرداد 1404/ کاهش قیمت ارزیابی دور پنجم مذاکران ایران و آمریکا+ فیلم موج تازه مذاکرات میان خودروسازان ایرانی و شرکت‌های چینی دخالت در کار خودروسازان با وجود خصوصی‌سازی سرلشکر باقری: پس از مرگ مهسا امینی از کردستان عراق به سمت ایران سلاح سرازیر شد+ فیلم ارز ترجیحی گوشت قرمز حذف شد؟ ترکیب جدید هیات رئیسه مجلس این هفته مشخص می‌شود کاخ سفید پاکسازی شد واکنش روسیه به دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا روبیو با بارزانی گفت‌و‌گو کرد/ محور رایزنی چه بود؟ ساز و کار لغو تحریم‌های سوریه مشخص شد یک زن به عنوان مظنون حمله هامبورگ بازداشت شد تخلیه جریانات حقیقی با چرخش چشم‌انداز بورس تهران/ پیش‌بینی بازار سهام امروز 3 خرداد 1404+ نمودار روابط ترامپ و نتانیاهو در وضعیت متشنج از به آغوش کشیدن الجولانی تا موضع گیری جنجالی؛ پلن ترامپ برای غرب آسیا چیست؟ وقوع چند انفجار مهیب در غرب سوریه دلایل مهم ایران برای حفظ حق غنی سازی چرا عمل جراحی پزشکیان در تبریز به مذاق برخی خوش نیامد؟ دفاع سه روزنامه نگار مشهور از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در اقتصاد کشور/ مخالفت با سرمایه داران ریشه تاریخی دارد یک شهر و یک شهرآرا پروژه منحل کردن بانک‌های خصوصی از کجا آب می خورد؟ خریداران خودروسازی‌ها، قیمت‌گذاری دولتی را قبول می کنند؟ چمران: سرمایه‌گذاری در مشهد آینده‌ساز است عضو ارشد لابی اسرائیل در انگلیس: نتانیاهو باید برود نهاد حقوق بشری: جنگ اسرائیل در غزه، علیه موجودیت فلسطینی‌هاست اتحادیه اروپا برای سوء استفاده از آمریکا تاسیس شد اولین موضع‌گیری جانشین رونن بار در شاباک درباره توافق تبادل اسرا قاره سیاه؛ آزمون بزرگ ترامپ/ تنها گزینه آمریکا برای میدان داری در آفریقا چیست؟ واکنش مقاومت به درخواست مقام آمریکایی برای بمباران اتمی غزه ترامپ 4 دستور اجرایی جدید امضا کرد روزنامه شماره ۶۲۹۶